Visos dienos

Šiuolaikinio dainavimo mokymai jaunimui

Dainavimas - tai ne vien savęs išreiškimas per muziką, bet ir psichologinis faktorius, teigiamai veikiantis mūsų savijautą, gerinantis kvėpavimą ir ugdantis valią. Mokslininkai jau senai įrodė muzikos ir dainavimo naudą žmogaus organizmui. Tačiau ar tikrai dainuoti gali visi? Iš tiesų dainuoti gali visi, tačiau profesionaliai tuo užsiimti - tik vienetai. Šios kūrybinės muzikos dirbtuvės yra skirtos tiek pradedantiesiems, norintiems išmokti dainavimo pagrindų, tiek pažengusiems - jau turintiems suvokimą apie dainavimą ir gebantiems valdyti savo balsą, bet vis dar ieškantiems savo stiliaus ar nežinantiems, kaip įveikti scenos baimę. 

MOKYMŲ TURINYS

Dainavimas, kaip mokymosi procesas dažnai susideda iš skirtingų sudedamųjų dalių. Pagrindiniai iš jų: muzikos teorija, psichologinės žinios, sceninė praktika ir atlikimo refleksija. Tačiau, dainuoti ar mokytis šio amato, galima neturint nei vieno iš šių kriterijų. Kaip dažnai nutinka pasaulinės muzikos mastu atlikėjai nepažįsta natų rašto, tačiau puikiai valdo vokalą ir užburia publiką. Būtent to mokysimės ir čia - užburti savo klausytojus. 

Teorinė užsiėmimų dalis:

Dainavimo technikos, kvėpavimo ir intonacijos lavinimo pratimai.Muzikos teorijos pradmenys.Savo balso/skambesio ieškojimas.Populiariosios muzikos stilių tyrinėjimas ir analizė, pritaikymas savo balsui.

Praktinė užsiėmimo dalis: 

Populiariosios muzikos dainų atlikimas (pop, jazz, blues, soul ir kt.)Dainų rašymas - nuo idėjos iki galutinio rezultato. Improvizacija ir jos pritaikymas atlikime. Pasirinktų kūrinių atlikimas, atlikimo refleksija. 

LEKTORĖ

Viktorija Raibužytė - populiariosios muzikos atlikėja, sėkmingai skinasi kelią Lietuvos scenoje. Tai įrodo jos pasirodymų įvairovė festivaliuose: "Karklė", "Bliuzo naktys", "Saulėtosios naktys", "Rockmergė". Muzikiniuose konkursuose, kai kuriuose iš jų pelnė laureatų ir prizines vietas: "Vilnius Young power", "Garažas", "Golden Fish". Šiuo metu Viktorija yra trijų muzikinių projektų lyderė, kūrinių autorė ir atlikėja, žinomiausias iš jų grupė "BluesBerries".  Vokalistė turi platų muzikinį išsilavinimą: du metus studijavo klasikinio dainavimo pagrindus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tris metus gilinosi į džiazo vokalo subtilybes Vilniaus kolegijoje. Studijų metu sėmėsi žinių Londono muzikos kolegijoje, kurioje dalyvavo džiazo vokalistų konkurse bei pelnė diplomantės vardą. Nepaisant baigtų studijų, Viktorija  toliau gilinasi į vokalo ir pedagogikos subtilybes (baigė pedagoginių-psichologinių žinių kursą).

Į klausimą, kodėl domina darbas su vaikais ir jaunimu, Viktorija atsako: „Greitai ir lengvai randu kalbą ir užmezgu ryšį su vaikais bei paaugliais, bendraudama su jais nejaučiu papildomų barjerų, kiekviename pirmiausia matau tokį patį žmogų, kaip ir aš, kuris klysta, mokosi ir nori pasiekti geriausių rezultatų.“ 

MOKYMAI SKIRTI

pradedantiesiems, norintiems išmokti dainavimo pagrindų, susipažinti su populiariosios muzikos stiliais;pažengusiems, norintiems lavinti savo balsą ir didinti sceninę patirtį;kuriantiems muziką ir rašantiems populiariosios muzikos kūrinius arba norintiems tai pradėti;muzikos teorijos, improvizacijos, dainų rašymo pagrindų. 

KITA INFORMACIJA

Mokymai vyks 3 popietes. Amžiaus grupė nuo 13-18 m. 

Mokymų metu gaunama teorinė informacija ir atliekamos praktinės užduotys siekiat įtvirtinti gautas žinias. Siekdami maksimalaus efektyvumo ribojame grupės dydį. Periodiškai daromos pertraukėlės, kurių metu galima pabendrauti prie puodelio kavos, apsikeisti kontaktais, asmeniškai pasikonsultuoti su lektoriumi.

Po mokymų atsiunčiama susisteminta mokymų medžiaga ir dalyvavimą patvirtinantis pažymėjimas.

Jei norite gauti papildomos informacijos bei susitarti dėl indvidualių užsiėmimų kreipkitės el. paštu: mokymai@firsty.lt arba tel. nr.: +370 68 796 306.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.