Visos dienos

Dviejų knygų „AmorRoma“ pristatymas

Ketvirtį amžiaus Romoje gyvenantys Jurga ir Paulius Jurkevičiai, jų sūnus Simonas Jurkevičius pristato net dvi naujas knygas „AmorRoma. Amžinojo miesto gidas“ ir „AmorRoma. Italų kalbos gidas“.

„Amžinojo miesto gidas“ – trijų lietuvių su meile parašyta knyga apie miestą, į kurį veda visi keliai. Vakar, šiandien ir visada. Septyniolika metų Romoje praleidęs profesionalus gidas Simonas jus vedžios po amžinąjį miestą ne kaip turistą, o kaip vaikystės bičiulį, pasakos savo paties patirtas istorijas miesto architektūros, meno įžymybių, kino pasaulio fone. Jam gerai pažįstama kinematografiškoji „La Dolce Vita“ Romos dvasia atsiskleis tik vietos gyventojui suprantama kasdienio gyvenimo kalba.

Mados žurnalistė Jurga paaiškins, kodėl jai maloniau stebėti elegantiškas poras Romoje nei mados industrijos mieste Milane. Atskleis keletą paslapčių, kodėl Romoje laikoma blogu tonu puoštis, patars, kaip skaityti savitą Romos vyrų ir moterų elegancijos abėcėlę.

Gastronomijos apžvalgininkas Paulius papasakos apie unikalų Romos skonį ir apie tai, kur ieškoti geriausios espreso kavos ir aperityvo, perspės apie restoranuose nepatyrusių turistų tykančius pavojus, išdėstys tipiškus Romos virtuvės (cucina romana) principus, galiausiai patars, kokią duoną verta pirkti sostinės kepyklėlėse.

Trijų Jurkevičių (beje, šiame projekte dalyvauja ir jauniausioji rašančios šeimos atstovė Barbora, ji pasakoja apie Romos jaunimo pramogas) gidas „AmorRoma“ – tai knyga tiems, kurie dar nebuvo Romoje, ir tiems, kurie įmetę monetą į Trevi fontaną jau svajoja sugrįžti.

Šį unikalų projektą papildo antroji knyga – Simono Jurkevičiaus „Italų kalbos gidas pradedantiesiems“. Teigiama, kad italų kalba – gražiausia pasaulyje. Iš tiesų ji ne tik gražiai ir dainingai skamba, bet yra ir meno, literatūros, muzikos, gastronomijos, mados kalba, turbūt todėl visada aktuali ir populiari.

Kuo ši knyga skiriasi nuo daugelio kitų iki šiol išleistų italų kalbos vadovėlių? Tai nėra tradicinis vadovėlis – jums nereikės ilgai ir nuobodžiai kalti sausų gramatikos taisyklių, gaišti laiko ieškant žodžių vertimų žodyne. Tai paprastas ir praktiškas kalbos gidas: jame nesunkiai perprasite elementarias italų kalbos gaires, jas taikydami nė nepajusite, kaip suvoksite italų kalbos pagrindus.

Gido autorius S. Jurkevičius ilgus metus, dirbdamas su lietuviakalbiais studentais, kūrė ir testavo šią mokomąją medžiagą. Jis siekė sukurti ne tik praktišką, bet ir įdomią italų kalbos mokymosi priemonę. Kita vertus, daugelis su Italija susijusių dalykų yra patrauklūs ir naudingi: kartais net nežinodami mes kasdien vartojame daug su šia šalimi susijusių žodžių. Todėl pradėti mokytis šią kalbą bus kur kas paprasčiau, nei galima įsivaizduoti.

Renginyje dalyvaus knygų autoriai Simonas, Jurga ir Paulius Jurkevičiai. Renginį moderuos apžvalgininkas, „Verslo klasės“ redaktorius, vertėjas Aurelijus Katkevičius.

Laukiame jūsų Konferencijų salėje, V a.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.