Visos dienos

Vizualus šokio spektaklis (g)round zero

„Rokis“, „Terminatorius“, Briusas Lee, Muhammadas Ali, Michaelas Jacksonas, Jimmas Hedriksas „Backstreet Boys“ ir „All4one“ - šie ir daugelis kitų filmų, jų personažų, muzikos atlikėjų, grupių ir aktorių yra M. Paplausko, M. Pinigio, A. Stakelės įkvėpimo šaltinis.

Todėl (g)round zero nėra tik trijų skirtingų kūrėjų sąjunga. Tai taip pat duoklė jų vaikystei ir to meto herojams. Tai duoklė jų laisvei ir drąsai, tam, kad fantazija išliktų.

Abu M. Pinigis bei M. Paplauskas savo motyvacijos semiasi iš Andriaus Stakelės, šiame spektaklyje dar vadinamo "Strange zero". Andrius yra abiejų Marių Alfa ir Omega, reprezentuojantis kitoniškumą, drąsą ir norą išsiskirti.

 „(g)round zero reikšmė“

Spektaklio pavadinimas – militaristinis terminas, reiškiantis "sunaikinti iki pagrindų", tačiau šokėjai nesiekia tokios potekstės ir pavadinimą labiau sieja su rizikos faktoriumi "viskas arba nieko". Pavadinime subtiliai įsipynusi ir dar viena reikšmė – "round zero" – apskritas nulis. „Ši paslėpta mintis išreiškia idėją, kad mes tuščioje, lygioje vietoje (sudėtingomis jauniems kūrėjams Kaune sąlygomis) savarankiškai dirbsime iš visų jėgų ir bandysime įrodyti, kad kurti galima ir čia", - teigia M. Pinigis.

Apie atlikėjus

Marius Pinigis – profesionalus šiuolaikinio šokio atstovas, aktyviai garsinantis Lietuvą ir Kauno miestą šiuolaikinio šokio spektakliuose visame pasaulyje. Taip pat M. Pinigis yra projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” komandos narys, atstovaujantis jaunuosius menininkus. 2016-ais metais išrinktas Kauno menininkų menininku, kartu su M. Paplausku ir A. Stakele du kartus nominuotas Auksiniams scenos kryžiams ir apdovanotas Kauno “Fortūna”.

Marius Paplauskas – gatvės šokių atstovas, savo pasiekimais gerai žinomas gatvės šokių bendruomenėje ir atstovaujantis Lietuvą įvairiuose užsienio gatvės šokių čempionatuose. Marius gerai žinomas ne tik šokio scenoje, tačiau vis labiau vertinamas kaip video menininkas. 

Andrius Stakelė – šiuolaikinio šokio šokėjas, ilgą laiką praleidęs Kauno šokio teatre „Aura“. Šiuo metu yra ne tik šokio trupės „Nuepiko“ narys, bet ir šiuolaikinės muzikos kompozitorius, kuriantis šokio spektakliams.

*nuomonės

Nuo pirmadienio pradėsiu sportuoti [asmeninė žiūrovo nuomonė]

Šokio standartai ir jų laužymas, suaugę kūnai ir juose pasislėpę vaikai, susikaustymas ir išsilaisvinimas bei motyvacijos bomba scenoje. Dviejų sirtingų šokio stilių atstovai <...> atvedė šiuolaikinį bei gatvės šokius į vieną sceną kaip įsimintiną pasakojimą apie kiekvieną iš mūsų. [Karolina Dainytė, Kūnas Mag]

10 balų! [asmeninė nuomonė]

Kol gausybė lietuvių skiria kur kas daugiau laiko ir energijos skundams ir kritikai, užuot ieškoję problemų sprendimo būdų, ypač smagu stebėti žmones, kurie akivaizdžiai „kaifuoja“ užsiimdami savo veikla. [Aušra Kaminskaitė, Menų faktūra]

Ateisiu ir ketvirtą kartą [asmeninė nuomonė]

Vienas tų spektaklių, po kurių negali nustoti šypsotis ir negalvoji apie tai, kaip greičiau išeiti iš salės, kad pirmas pasiimtum paltą. Tai – kaip geras filmas, kurio siužeto nesinori pasakoti draugui, kad sėdėdamas šalia jam pirmą kartą viską matant, stebėtum, kaip keičiasi jo veidas. [Indrė Vėlyvytė. dance.lt]

Beprotiški, drąsūs triukai, ypač sėkmingai pavykę, visada džiugina. <…> „(g)round zero“ vyrukai manipuliuoja savo kūnais, skirtingais kovos ir partnerystės scenoje būdais, aiškiais vizualiais ženklais. <…> sunkiai dirbant galima pasiekti džiuginančių rezultatų arba sukurti naują istoriją, naują pradžią žadantį, įkvepiantį darbą. [Kristina Steiblytė, dance.lt]

**spektaklio apdovanotai:

Du kartus nominuotas Auksiniams scenos kryžiams (Metų šokio spektaklio ir Metų šokėjo kategorijose, 2016 m.) | Šokėjas Marius Pinigis už vaidmenį spektaklyje nominuotas Metų šokėjo kategorijoje | Lietuvos šokio asociacijos apdovanojimas (2017 m.) | Apdovanotas Kauno „Fortūna“ | Kauno miesto ir Kauno menininkų namų apdovanojimas šokėjui Mariui Pinigiui (Metų menininkas, 2016)

*** premjera: 2016 m. lapkričio 17 d., Nacionalinis Kauno dramos teatras (Kaunas, Lietuva). Spektaklis pristatytas Ukrainoje, Vokietijoje, Meksikoje, Izraelyje.

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.