Visos dienos

Kaip bendrauti ir auginti itin jautrų vaiką? Klaipėdoje

Ar pastebite, kad jūsų vaikas sunkiai priima naujas situacijas ir naujus žmones? Ar jūsų vaikui nuo garso skauda galvą? Jam dažnai būna tai šalta tai karšta, jis gerai užuodžia kvapus? Jūs vargstate parinkdami jam maistą, nes jis turi savo supratimą apie maistą? Jam dažnai netinka jūsų siūloma apranga, ji “kandžiojasi, veržia, spaudžia ir šiaip nepatogi, jis turi savo mėgstamiausius ir nepakeičiamus rūbus? Jam nepatinka siurprizai ir masė draugų per gimtadienius? Kai lankotės svečiuose jis mieliau sėdi prie jūsų nei eina žaisti su bendraamžiais? Atrodo, kad jis visko bijo. Jis greitai pravirksta, rodos, dėl bet kokios smulkmenos, o žiūrėdamas filmą dažnai užsidengia akis arba prašo išjungti? Jis visur siekia tobulumo ir turi didelę baimę suklysti, o su jaučiama neteisybe gali kovoti kumščiais arba destruktyviu elgesiu? Jie gali lengvai tapti“dramų karaliais”ar “Jautriaisiais princais.

Ar dažnai susiduriate su aplinkinių tokiais pasakymais, kaip: “Jūsų vaikas keistas; jis kažkoks kitoks; pasitikrinkite ar jis neturi raidos sutrikimų; jis labai greit susigraudina; jūsų vaikas probleminis; jis greit įsižeidžia; jūsų vaikas ir vėl atsisakė deklamuoti eilėraštį šventėje, nors puikiai mokėjo žodžius; jūsų dukra nedalyvavo deimantų rinkimuose, pakalbėkite, kad nebūtų tokia užsispyrus; jo labai keistas mąstymas; jūsų vaikas labai išlepintas” ?

Jei bent dalis aprašymo tinka jūsų vaikui – sveikinu, jūs auginate Itin jautrų vaiką.

Tai nėra sutrikimas- itin jautrūs yra apie 15 – 20 % vaikų. Ir jei mes tinkamai su jais elgsimės, šie vaikai keis pasaulį padėdami ir sau ir kitiems.
Kuomet Itin jautrūs vaikai gyvena tinkamoje aplinkoje ir jaučiasi mylimi, jie “pranoksta” patys save – ne tik mokykloje pažymiais, bet ir stipriu dvasinių vertybių pamatu.

REGISTRACIJA: https://forms.gle/gg13FmgXJaBH2gzs6

Paskaitos temos:
* Kaip suprasti, kad jūsų vaikas tikrai yra itin jautrus?
* Pagrindinės tėvų daromos klaidos bendraujant su Itin jautriais vaikais.
* Kaip itin jautrus vaikas, tampa “probleminiu vaiku”? ir kaip to išvengti?
* Kaip drausminti itin jautrius vaikus, kad pasiekti geriausių rezultatų?
* Kaip padėti vaikams įveikti kylantį nerimą, stresą, paniką?
* Kaip paskatinti juos veikti ir pasiekti daugiau?
* Kaip išvaduoti juos iš klaidų baimės ir sustiprinti pasitikėjimą savimi?
* Kaip padėti vaikams išlikti savimi ir atskleisti savo talentus?
* “Komforto zona” – leisti būti joje ar vis dėlto paskatinti plėsti savo galimybes?
* Jums rūpimi klausimai ir atsakymai iš psichologės ir mamos, auginančios tris skirtingus itin jautrius vaikus, lūpų.

Paskaita skirta ne tik tėvams, auginantiems itin jautrius vaikus, bet ir pedagogams, socialiniams darbuotojams, psichologams ir visiems kas susiduria su vaikais kasdienybėje.


Lektorė Jūratė Bortkevičienė

UAB „Galimybių Arsenalas“ įmonės įkūrėja. Konferencijos „Atsakinga tėvystė“ idėjos autorė. Knygos „Atsakinga tėvystė: kelias į darnius tėvų ir vaikų santykius“ autorė. Jūratė 2000 metais Klaipėdos Universitete įgijo edukologijos bakalauro laipsnį, 2004 metais Vilniaus Universitete įgijo psichologijos bakalauro laipsnį, o 2006 metais apgynė organizacinės psichologijos magistro laipsnį.

„Dirbdama su vadovais ir tėveliais pastebėjau, kad problemos panašios, visi nori, kad jų aplinkoje esantys žmonės būtų sėkmingi.“ Būtent to lektorė ir siekia! Skatina tiek vaikučius, tiek suaugusiuosius tapti sėkmingais ir atskleisti savo potencialą.“


DATA: 2019.11.13 (trečiadienis);
LAIKAS: 18 – 21 val.
KAINA: 20 Eur vienam, dviese 30 Eur
VIETA: Klaipėda, Klaipėdos kultūros fabrikas, Bangų g. 5A

REGISTRACIJA: https://forms.gle/gg13FmgXJaBH2gzs6

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.