Visos dienos

Šiuolaikinio meno festivalis VIRUS’24

Šiuolaikinio meno festivalis VIRUS‘24
2019 10 25 – 2019 12 15
Šiaulių dailės galerija, Vilniaus g. 245

Visą renginio programą resite čia

Apie festivalį:

Meno ir mados festivalis negali būti ne ekscentriškas. Todėl šių metų programoje tiek daug stiliaus žaismo, ryškiaspalvių provokacijų, kūniškų eksperimentų ir karnavalinio žaismingumo. Toks sprogstamasis mišinys labai savalaikis, kadangi šiuolaikiniame pasaulyje menas, mada, stilius kuria vientisą pasakojimą apie kūrybiškumo galias ir jo raišką. Modernaus meno gimimas buvo neatsiejamas nuo pirmųjų bohemos legendų, nuo jų manierų ir aprangos stiliaus.


Šiuolaikiniame mene kūrėjas savo gyvenimo būdą gali paversti nesibaigiančiu performansu. Taip įvyko su festivalį atidarančiu Evaldu Jansu. Todėl jo paroda ir vadinasi tiesiog „Jansas“. Tai gyva Lietuvos meno legenda ir stiliaus ikona, jai nereikia paaiškinimų. Atidarymo dramą kurs Venecijos bienalės laimėtojos Linos Lapielytės performansas „Piruetas”, garsinę atmosferą konstruos egzotiškoji Patricia Kokett. Atidarymo tęsinys vyks fotografijos muziejaus erdvėse, kurias užplūs dekadentiškai žavūs, pavojingai madingi Justino Vilučio hibridai ir narcistinei vienatvei skirtas Kristinos Švenčionytės ir Noros Ray dueto performansas.


Lapkričio 15 d. pristatomoje niujorkietės Ievos Mediodios parodoje derės kūniškas trapumas, moteriška elegancija, neuronų tinklainės ir menininkės klajūnės išpažintis. Tai apžvalginė išskirtinės menininkės paroda, kurioje ypatingą nuotaiką kuria autorine technika perteikiami subtiliausi kūrėjos pojūčiai, mintys ir skrydžiai į begalybę.


Ryškiaspalvės ekspozicijos aplinkoje labai tiks paslaptingos Nancie Naive singlas “Ambitious”. Tai menininkė, kuri savo gyvenimo stilių pavertė kūrybine saviraiška. Brendas ir asmenybė vienu metu. Subtiliausias vernisažų didžejus OBCDN praturtins atmosferą tik jam prieinamais garsų deriniais. Žinoma, festivalyje šiuolaikinis šokis tiesiog privalomas. Dar geriau, jei tai šiauliečių pamėgta “Auros” trupė su nauju spektakliu “Kaunas Zoo”, pasakojančiu apie žvaigždžių kultą ir mados tuštybę, apie tai, kas pavojinga ir vilioja vienu metu.


Avangardinės mados šou, kaip jau įprasta, kupinas netikėtumų. Visos tarptautinio avangardinės mados šou kolekcijos jau yra atskiri kūriniai ir performansai, bet šį kartą renginį praturtins unikali komiksų opera “Alfa”. Tai prabangus reginys meninės drąsos ir išskirtinės raiškos prasme. Šou intriga – maskvietis Roman Jermakov nustebins kostiumo, kaip gyvos skulptūros kombinacijoms. Universalus muzikantas ir kompozitorius Antanas Jasenka išplės mados šou reginį akustiniais peizažais.


Festivalį Šiaulių dramos teatro mažoje salėje uždarys jau šiauliečiams pažystamas ir pamėgtas vokiečių duetas HARTMANNMUELLER. Tai šokio spektaklis apie tai, kas jautriausia – išnarintus gyvenimus ir tobulumo siekį. Festivalis taip pat siekia tobulumo su komanda, auditorija ir iššūkiams atvirais menininkais. Būkime kartu dar viename, unikaliame meno ir mados sintezės įvykyje.

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.