Visos dienos

Akcija „Senjorų dienos internete 2019“

Praėjusių metų akcija „Senjorų dienos internete“ baigėsi organizatorių pažadu, kad bus tęsinys. Pažadas vykdomas: spalio 21–25 d. „Senjorų dienos internete 2019“ vėl maloniai kviečia stebėti tiesiogines transliacijas iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos TV studijos. Penkias dienas norintys su smagia draugija kasdien nuo 11 val. galės stebėti vis kitas temines vaizdo transliacijas, užduoti klausimus ir pasipraktikuoti.

Internetiniuose seminaruose savo sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės dalinsis žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose sferose. Senjorai iš visos Lietuvos internetu galės užduoti ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Po tiesioginių transliacijų dalyviai kartu su bibliotekininkais bus kviečiami atlikti praktines užduotis ir taip pagilinti žinias. „Senjorų dienų internete“ programoje numatyti konkursai ir prizai už linksmų ir paprastų užduočių sprendimus, aktyvų dalyvavimą.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka yra viena iš projekto „Prisijungusi Lietuva“ partnerių. Maloniai kviečiame spalio 21–24 d. kasdien nuo 11 val. kartu žiūrėti transliacijas Nacionalinės bibliotekos Meno erdvėje, V a. (535 kab.), spalio 25 d. – Valstybingumo erdvėje, II a., ir aktyviai dalyvauti po transliacijų vyksiančiuose pokalbiuose ir praktinėse veiklose.

„Senjorų dienos internete 2019“  transliacijų temos:

Spalio 21 d. Technologijų vitaminai. Bus kalbama apie tai, kokia e. recepto nauda kiekvienam asmeniui; kur ieškoti patikimos informacijos apie Lietuvoje registruotus ir kompensuojamus vaistus. Technologijų pagalbą ir naudą sportuojant pristatys ypatingos transliacijos viešnios.

Spalio 22 d. – Pats sau gidas. Keliauti galima patogiai ir pigiai, o keliones planuoti – lengvai! Kviečiame kartu su transliacijos dalyviais planuoti keliones Lietuvoje ir ne tik. Sužinosite, kaip naudojantis technologijomis planuojamos kelionės viešuoju transportu, nuosavu automobiliu ar lėktuvu, kaip rasti rūpimą viešbutį ar kitą apgyvendinimo, maitinimo ar kultūros įstaigą žemėlapyje.

Spalio 23 d. – Bankas tavo delne. Šiandien bankas telpa telefone, o asmeninis biudžetas – mokėjimo kortelėje. Kaip įgyti pasitikėjimo naudotis šiais įrankiais? Lietuvos bankų asociacijos ir finansų ekspertai pateiks paprastų ir naudingų patarimų, kaip tvarkyti savo pinigus moderniai ir saugiai.

Spalio 24 d. – Bendravimo mados. Ar prisimenate pirmą savo kvietimą į pasimatymą? O ar žinote kaip tai vyksta šiandien? Per transliaciją bus aptarti šiuolaikiniai skaitmeninio bendravimo būdai ir tendencijos. Išgirsite patarimų, kaip socialiniuose tinkluose bendrauti ne tik smagiai, bet ir saugiai.  Pokalbio pabaigoje bus paskelbtas senjorams skirtas konkursas.

Spalio 25 d. – Išmanusis daržas. Ruduo – tai metas, kai daržai ir sodai ruošiami žiemos miegui, o daržininkams iškyla daugybė užduočių, todėl geriausia jas sudėlioti prioritetine tvarka. Kaip paruošti sodą žiemai, mielai patars dr. Algirdas Amšiejus. Neturite erdvės daržui? Sužinosite, kaip internetas, pomėgis daržininkauti ar sodininkauti ir turima žemė sujungia bendruomenes.

 

Šia akcija siekiama sudominti ir paskatinti Lietuvos senjorus naudotis šiuolaikinėmis išmaniosiomis technologijomis, e. paslaugomis, kritiškai vertinti informaciją

Daugiau informacijos www.prisijungusi.lt , socialiniame tinkle „Facebook“ arba artimiausioje bibliotekoje.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.