Visos dienos

KALĖDŲ PASLAPTIS. Legendinės Ellos Fitzgerald dainos

Kalėdų laukimo metas visada yra magiškas, apgaubtas netikėtais susitikimais, atradimais ir naujais girdėjimais. Paslapties skraistę atitengus galime pakuždėti, kad po ja slypi gražiausios džiazo muzikos dainininkės Ellos Fitzgerald dainos apie svajones, meilę, mėnulio kerus ir žinoma – Kalėdų nuotaiką melancholiją ir linksmybes.

 

Sofia Rubina-Hunter – talentinga ir ryški Estijos džiazo muzikos daininkė. Nors jos koncertų žemėlapis apima Europą, JAV, tačiau ji visada randa laiko savo gimtajam miestui – Tartu. Jau vaikystės metais Sofia pasižymėjo muzikalumu, polinkiu dainuoti ir improvizuoti. Muzikinės karjeros pradžia būtų galima laikyti jos dalyvavimą įvairiuose televizijos dainavimo konkursuose (“Kaks Takti Ette”, “Laulukarusell”), tarptautiniuose festivaliuose. Itin reikšmingas Sofijos biografijoje buvo dalyvavimas pirmojo Estijos kanalo projekte „Balsas – 3 sezonas“, kuris dainininkę pakylėjo į didenę sėkmę, profesines aukštumas. Dainavimo įgūdžiusmeistriškumą Sofia tobulino pas iškiliausius Rusijos, Estijos, Vokietijos, JAV vokalo pedagogus. Minėtinos studijos džiazo meka vadinamame Berklio muzikos koledže, džiazo institute Bostone.

 

Sofia yra išleidusi tris studijinius albumus, kuriuose atsispindi skirtingi stiliai – house, jazz-folk ir funk. Jos originalios kompozicijos, kaip antai – “Planet Drum”, “Make Me Beautiful”, “Streets of the Sun” ne kartą puikavosi hit paradų viršūnėse Europoje ir JAV. Dainininkė yra daugelio džiazo konkursų laureatė (Nomme Jazz, Lady Summertime), nuolatinė festivalių dalyvė (PORI JAzz, Panama jazz, JAzzkaar, Siena Jazz, Umbria JAzz, Rigas Ritmi, Kaunas JAzz ir kt.). Jos biografijoje įrašyti koncertai su pasaulio džiazo žvaigždėmis Jack Dejohnette, Joe Lovano, T.L. Carrington, Ben Street, J.Patitucci, G.Garzone, Tony Allen, Danilo Perez ir kt., pasirodymai žymiausiose džiazo klubuose, įskaitant ir legendinį klbą “Blue Note” Niujorke. Savo pasirodymuose Sofia atlieka ne tik savo originalias kompozicijas, džiazo standartus, bet ir modernias džiazo klasikos aranžuotes. Ji visuomet klausytoją žavi savo muzikiniu profesionalumu, stiliaus pojūčiu, netikėtomis improvizacijos ir nuoširdžiu kontaktu su publika.

 

„Kalėdų paslaptis“ – tai neilga, tačiau romatiška bei įsimintina džiazo muzikos kelionė, kurios stotelėse Ellą Fitzgerald pasitiks aksominio tembro šeimininkė – Sofia Rubina-Hunter. Jei pasiilgote tokios muzikos – vadinasi šis vakaras yra skirtas Jums...

 

 

 

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.