Visos dienos

Lietuvos gastronomijos forumas 2019

IETUVOS GASTRONOMIJOS FORUMAS - tai išskirtinė ir antroji Lietuvoje restoranų verslo atstovų ir profesionalų konferencija, skirta tiek jau sėkmingai plėtojantiems šį verslą ne vienerius metus, tiek norintiems prie jo prisijungti ar tiesiog besidomintiems gastronomija. Renginį organizuoja restoranų savininkas ir virtuvės šefas Liutauras Čeprackas kartu Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija. 

LIETUVOS GASTRONOMIJOS FORUMAS 2019 Antrasis Forumas vyks 2019 metais, spalio 15-16 dienomis, Litexpo, Vilniuje. Renginio tema – “Daugiakultūriškumas - naujosios lietuviškos gastronomijos pamatas”. Forumo metu sieksime atskleisti įvairių Pasaulio, Europos šalių gastronomijos tradicijas ir patirtį, jų reikšmę Lietuvos gastronomijos tradicijai bei apibrėžti Lietuvos moderniosios virtuvės tolimesnes vystymosi kryptis.

ŠIOS KONFERENCIJOS TIKSLAS – skleisti žinią Lietuvai ir pasauliui, kad esame šalis, kuri dėl savo geografinės padėties ir kultūrinės tolerancijos šimtmečius buvo skirtingų kultūrų ir papročių sąveikos erdvė, todėl iki šių dienų išlikome labai įvairialypiai gastronomine prasme. Vis dar esame savo gastronominio identiteto paieškose, todėl kviečiame įvairių šalių gastronomijos srities atstovus diskutuoti ir pasidalinti patirtimi, išgirsti jų istorijas, padėsiančius mums rasti atsakymą į klausimą - kas yra naujoji (moderni) Lietuviška virtuvė?

LIETUVOS GASTRONOMIJOS FORUMO SVEČIAI Forumo metu savo žiniomis ir patirtimi dalinsis pasaulinio pripažinimo sulaukę užsienio gastronominio pasaulio profesionalai bei geriausi Lietuvos šefai, gastronomijos, vyno ekspertai. Pranešimus skaitys ir demonstracijas ves žymiojo Michelin gido žvaigždutėmis įvertinti restoranų virtuvės šefai iš įvairių pasaulio šalių: Virginia Anne Newton (Danija) - Restoranas “Geranium” / *** MICHELIN Guide 2019 / The Words best 50 restaurants 2019 Nr. 5 ; Oriol Castro (Ispanija) - Restoranas "Disfrutar" / ** MICHELIN Guide 2019/ The Words best 50 restaurants 2019 Nr. 9; Ryohei Hieda (Taivanas) - Restoranas "Ryugin" / ** MICHELIN Guide 2019/ Asia's best 50 restaurants Nr. 31; Anthony Genovese (Italija) - Restoranas “Il Pagliaccio” / ** MICHELIN Guide 2019; Masafumi HAMANO (France) - Restoranas “Au 14 Février” / ** MICHELIN Guide 2019 / - Andrea Arpea (Italija) - Šefas / Restoranas “VUN” / ** MICHELIN Guide 2019, kt. Taip pat dalyvaus geriausi Lietuvos šefai: Martynas Praškevičius, Vytautas Samavičius, Martynas Meidus, Česlovas Žemaitis, pranešėjai.

LIETUVOS GASTRONOMIJOS DAUGIAKULTŪRIŠKUMAS Lietuviška virtuvė, nors yra susiformavusi vidutinio klimato zonos žemdirbiškos virtuvės pagrindu, unikali savo daugiakultūriškumu. Įvairių gastronominių papročių yra perėmusi iš kitų Europos ir Artimųjų Rytų regionų: dvaruose buvo naudojamos prancūzų virtuvės technikos, karalienė Bona Sforca supažindino lietuvius su itališkais renesansiniais kulinariniais stebuklais; siena su Osmanų imperija leido perimti rytietiškų virtuvės technologijų ir gardėsių, dar viduramžiais atradome graikiškąją (Bizantinę) ir vokiškąją gastronomines tradicijas. Visų šių tautų ir jų atstovų indėlis į mūsų be galo spalvingą kulinarijos paveldą - lemtingas. Nemenkas ir tautinių mažumų indėlis: dėl didelės ir intelektualios žydų bendruomenės Vilnius net vadintas Šiaurės Jeruzale; iki šiol skanaujame totorių ir karaimų į mūsų kraštą atvežtas kulinarines gėrybes. 

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.