Visos dienos

PERKELTA. Teatrinis ritualas moterims "Atvira Oda" | rež. Karolina Žernytė

„Atvira oda“ – tai teatrinis ritualas, skirtas tik moterims. Čia nebus pasyvių stebėtojų, visos taps dalyvėmis. Pojūčių teatro ir Kauno miesto kamerinio teatro merginos kartu su veiksmo dalyvėmis tyrinės savo prigimtį per kasdienius ir archajiškus ritualus. Tai – savotiška jausminė moterų pirtis, kur gera būti savimi tarp savų. Tekėti kaip upei su begale nematomų tamsių srovių, niūniuoti ir kikenti, užuosti savo odos poras. Savo tikrosios vidinės odos, kurią užsiauginome storą arba randuotą, bet kuri vis dar yra be galo jautri, gebanti klausyti, atjausti, džiuginti. Ritualas Kauno miesto kamerinio teatro rūsyje kviečia nusivalyti kasdienį grimą ir leisti sau pabūti jautriomis, stipriomis, smalsiomis – tiesiog pabūti moterimis.

Pojūčių teatras kuria naujos formos spektaklius, kuriuose be įprastų žiūrovų dalyvauja ir žiūrovai uždengtomis akimis. Tokiame spektaklyje jautriau patiriamas judesys, prisilietimas, garsas, kvapas, skonis, išgirstamas tekstas, pajuntama atmosfera ir tarpžmogiškas bendravimas. Pojūčių teatre „vaidinimas“ įgauna naują prasmę, nes veiksmas skirtas ne vien tik žiūrovo akiai, bet visiems jo pojūčiams. Taip pat „scena“ čia reiškia ne vien tik konkrečią fizinę vietą – scena persikelia iš konkrečios vietos į kiekvieno dalyvio sąmonę. Pojūčių teatras kūną paverčia scena, o vaidinimą – stipria dabarties momento patirtimi. Aktorius čia tampa atsidavusiu pojūčių gidu, todėl spektaklio erdvė tampa empatiška visiems – ir matantiems, ir nematantiems.

Pojūčių teatro sumanytoja ir įkūrėja režisierė Karolina Žernytė dažnai kaip atspirties tašką renkasi lietuvių mitologiją. Savo kūryba ji nagrinėja žmogaus prigimtį, o mitologija tai sritis, kuri labai ryškiai ją atskleidžia. Žmonės ją kūrė intuityviai, bandydami suprasti save ir supantį pasaulį.
________________________________________

Režisierius(-ė): Karolina ŽERNYTĖ
Aktoriai: Karolina ŽERNYTĖ, Aistė JANČIŪTĖ, Raminta ŠNIAUKŠTAITĖ, Edita NICIŪTĖ, Erika KUBILIŪTĖ
Dailininkas(-ė): Šarūnė PEČIUKONYTĖ
Konsultantės: Jurga KATAKINAITĖ-JAKUBAUSKIENĖ („Hortus Apertus” – kvapai), Laura LUKENSKIENĖ („Kadujo” – sutartinės), Elona ILGUVIENĖ (jungistinė psichoanalizė), Daiva VAITKEVIČIENĖ (lietuvių mitologija), Jadvyga BALVOČIŪTĖ ( „Jadvygos žolės” – vaistažolės), Rumšiškių liaudies buities muziejaus Dvaro pirties moterys.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.