Visos dienos

Baibos Priedytės akvarelės parodos „Akimirkos“ atidarymas

Rugsėjo 19 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos III a. galerijoje vyks Baibos Priedytės akvarelės parodos „Akimirkos“ atidarymas.

Paroda veiks iki spalio 9 d.

Baibos Priedytės akvarelės darbai yra universali žinutė žiūrovui archetipų kalba.

Archetipas – keistas žodis ar nesuprantamas procesas? Tai vaizdų, simbolių ir siužetų bendrija, kurioje visi sukasi begaliniame šokyje. Jų šokių aikštelė yra kolektyvinė žmonijos pasąmonė. Šių subjektų judesiai ir sąveika yra visiems suprantami bet kuriame pasaulio kampelyje. Baibos kūryba yra tiesioginis kreipimąsis į žmogaus sielą, kad ir kur ji būtų ar kam priklausytų. Tai sunki ir įdomi užduotis – sugalvoti būdą, kaip meninę jausmo ir nuotaikos esmę perkelti į žmonių akis, sąmonę, širdis. Šiuose darbuose abstrakti vaizdinė informacija nereikalauja savirefleksijos, o kviečia akimirksniu pasinerti pirmiausia į mintis, panašiai kaip pasineriame į muziką ar kvapų pasaulį. Supraskite autoriaus žinutę ir išsilaipinkite slaptame vidinio pasaulio krante, pilname įspūdžių ir emocijų.

Panašiai kaip nepaprastų indų kolekcija, kurią panorėjus galima pripildyti įvairių skysčių, Baibos paveikslai sužadina asmenines ir ypatingas emocijas. Kiekvieną kartą jie gali papasakoti naują istoriją. Tapkite peizažu, natiurmortu ar portretu, netikėto mūšio scena ar spalvų simfonija, piešiančia brangius prisiminimus iš atminties gelmių.

Akimirka ir prieš jus – šešėliai, šokantys ant sienos saulėtą rytą. Kita akimirka – ežeras tamsiame miške su virš jo linkstančiais medžiais. Dar viena akimirka ir jūs sunkiai kvėpuodamas einate kalnų takeliu, o debesys taip arti, kad galite juos paliesti ranka. Ilga kelionė prie vairo, kai važiuojant medžiai skrieja pro šoną ir staiga kažkas signalizuoja jums savo automobilio priekiniais žibintais. Rudens lietus už lango staiga virsta vaivorykšte su paskutiniais besileidžiančios saulės spinduliais. Raudona aguona žaliame lauke. Obuolių žiedai virš jūsų galvos švelniai besisupantys pavasario vėjyje. Džiaugsmas dėl smulkaus smėlio grūdelio, nugulusio paukščio lizde aukščiausio medžio viršūnėje. Istorijos apie dideles ir mažas būtybes, gyvenančias šiame pasaulyje.

Kiekvienas akvarelės darbas alsuoja nuotykiais ir jausmais. Jie suteikia žiūrovui paprastą ir originalią galimybę leistis į kelionę po savo sielos gelmes. Ir visada įdomu sužinoti, ką išvysite ir su kuo šį kartą susitiksite už spalvų debesų ir formų rūko.

Ksenija Šinkovskaja

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.