Visos dienos

PASAULINĖ PREMJERA. Jacques Mauger (Prancūzija)

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ tęsia įspūdingų koncertų seriją. Prieš metus įgyvendinęs roko ir akademinės muzikos jungtis su žymiu violončelininku Denisu Shapovalovu, orkestras vėl ragina pasirengti gurmaniškai muzikos puotai. Joje dvi muzikos pasaulio žvaigždės gyvai kurs įsimintiną koncerto nuotaiką.

Nuo Japonijos, Korėjos iki JAV ir Pietų Amerikos – tokiais plačiais maršrutais su soliniais koncertais keliauja žymus prancūzų trombonininkas Jacques Mauger (Žak Možé). Įrašęs daugiau kaip 30 kompaktinių plokštelių, vieno seniausių Šveicarijos universiteto Lozanoje profesorius, Prancūzijos trombonininkų asociacijos prezidentas yra nenuilstantis prancūziškos mokyklos ir repertuaro ambasadorius. Jis dažnai rengia meistriškumo pamokas savo šalyje ir užsienyje. Jo atliekamas žymaus kino filmų autoriaus Vladimiro Cosmos koncertas trombonui ir orkestrui Kaune bus pasaulinės reikšmės įvykis - premjera, kurią pirmiausiai išgirs Lietuvos muzikos mylėtojai. Savo naujausiąjį kūrinį legendinis Vladimiras Cosma skyrė trombonininkui J. Mauger, kuriam daugelis kompozitorių nuolat kuria originalius kūrinius arba pritaiko specialias aranžuotes.

Koncerto programoje taip pat skambės virtuoziškumo, spalvingumo ir sodraus skambesio Hidas Frigyes, Oscaro Navarro partitūros bei romantiška Jan van der Rootso kompozicija "I Shall Love but Thee", švelniai balansuojanti tarp akademinės ir populiariosios muzikos stiliaus. Prie J. van Rootso kūrinio atlikimo prisijungs ir koncertą papuoš charizmatiška, ne tik pagrindinius vaidmenis Kauno valstybiniame muzikiniame teatre kurianti, bet ir solinius koncertus rengianti daininkė Marija Arutiunova (sopranas), kuri ne kartą yra prisipažinusi, jog mielai renkasi klasikos, populiariosios, džiazo muzikos žanrus bei nuolat atranda naujuosius stilius, kuriuos netolimoje ateityje siektų išbandyti.

Slovėnijos dirigentas Simonas Perčičius (Simon Perčič) yra plačiai žinomas Europoje ir už jos ribų. Dažnas svečias yra ir Lietuvoje. Tai plataus akiračio menininkas, koncerto programą traktuojantis kaip kūrybos procesą. Todėl jo rengiami koncertai išsiskiria emocija, kiekvienam kūriniui skirtu individualiu mostu. Be simfoninės muzikos repertuaro dirigentas nuosekliai rengia projektus su kameriniais, operos ir pučiamųjų instrumentų orkestrais, ne kartą džiugino Berlyno, Bialystoko, Zugló (Vengrija) filharmonijos, Vienos, Liublijanos, Prahos ir kitų miestų publiką.

Koncertas su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“ ir svečiais, instrumentinės bei vokalinės kompozicijos – tai gardus muzikinių naujienų rinkinys ausiai, kuriame kiekvienas atras savo legendą – kūrinį, įsimintiną melodiją, atlikėją ar tiesiog – šviesią paskutinės lapkričio dienos nuotaiką.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.