Visos dienos

Drum&Brass | Giunter Percussion ir Trimitas

Valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro TRIMITAS 63-iojo sezono atidarymo koncertas Drum&Brass | Giunter Percussion ir TRIMITAS

Solistai: GIUNTER PERCUSSION

Dirigentas UGNIUS VAIGINIS

Rugsėjo 24 d. 19 val. Valdovų rūmuose, Renginių salėje, Katedros a. 4, Vilniuje

Spalio 3 d. 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje, E. Ožeškienės g. 12, Kaune

Į naują sezoną „Trimitas“ žengia aktyviai – su mušamųjų palyda!

„Trimito“ klausytojai įpratę prie pučiamųjų instrumentų įvairovės. Šiame koncerte įvairovės padvigubės – scenoje su orkestru pasirodys pripažintas perkusijos ansamblis „Giunter Percussion“. Drum&Brass | Giunter Percussion ir TRIMITAS – gaivus džiaugsmas naujų skambesių išsiilgusioms klausytojų ausims: turtinga mušamųjų instrumentų tembrų paletė susijungs su pučiamųjų garsais, sukurdama netikėčiausius sąskambius ir lydėdama į egzotiškas garsines keliones. Šiuo koncertu bus atidaromas naujasis orkestro sezonas.

Pirmą kartą su „Trimitu“ vienoje scenoje grosiantis „Giunter Percussion“ – jau 24 metus gyvuojantis, pirmasis Lietuvoje perkusijos ansamblis, grojantis klasikinę, modernią, liaudies, populiariąją ir džiazo muziką. Kolektyvo įkūrėjas ir lyderis Pavel Giunter, vienas žymiausių Lietuvos perkusininkų, apie „Trimito“ orkestrą turi išlaikęs šiltų prisiminimų: „šis orkestras man visada siejosi su gera energija, puikia nuotaika. Dar karjeros pradžioje man teko gastroliuoti su „Trimito“ orkestru ir išliko puikūs prisiminimai, todėl, gavę pasiūlymą groti drauge, iškart ėmėme dėlioti programą, kuri derėtų su orkestro atliekama muzika ir leistų atsiskleisti mums.“

Drum&Brass | Giunter Percussion ir TRIMITAS
Kovo 15 d. 17 val. koncertų salė „Saulė“, Tilžės g. 140, Šiauliai

Solistai: GIUNTER PERCUSSION

Dirigentas UGNIUS VAIGINIS

„Trimito“ klausytojai įpratę prie pučiamųjų instrumentų įvairovės. Šiame koncerte įvairovės padvigubės – scenoje su orkestru pasirodys pripažintas perkusijos ansamblis „Giunter Percussion“. Drum&Brass | Giunter Percussion ir TRIMITAS – gaivus džiaugsmas naujų skambesių išsiilgusioms klausytojų ausims: turtinga mušamųjų instrumentų tembrų paletė susijungs su pučiamųjų garsais, sukurdama netikėčiausius sąskambius ir lydėdama į egzotiškas garsines keliones.

Pirmą kartą su „Trimitu“ Šiauliuose vienoje scenoje grosiantis „Giunter Percussion“ –  jau 24 metus gyvuojantis, pirmasis Lietuvoje perkusijos ansamblis, grojantis klasikinę, modernią, liaudies, populiariąją ir džiazo muziką.

Koncerte skambės įvairių stilių muzika, kurioje mušamieji darniai ir kartu stebinančiai susijungs su pučiamųjų orkestru – paruoškite ausis maloniems siurprizams! Vaizduotę neabejotinai sužadins itin kinematografiškas Davido R. Gillinghamo „Concertino 4 perkusininkams ir pučiamųjų ansambliui“, o drauge svajoti apie tolimus kraštus kvies Marco Fordo „Stubernic Fantasy“ – muzikinė kelionė į Lotynų Ameriką. Uždegančia šio regiono aistra alsuojantis kūrinys vedžios po egzotiškąsias Gvatemalą ir Nikaragvą – pasakojimai apie jose grojančius marimbos ansamblius kompozitorių įkvėpė šiai energingai fantazijai. Egzotikos dvelksmą pratęs afrikiečių folkloro kūrinys „Wenda Kanawa“, o mistikos gūsį įneš Nathano Daughtrey kompozicija „Black Rainbow“ – slėpiningosios Mėnulio vaivorykštės muzikinis „atvaizdas“. Kūrinys „Black Rainbow“ ypač ekspresyviai atskleidžia ypatingą pučiamųjų ir mušamųjų spalvingumą ir šiuose instrumentuose glūdinčią energiją.

Numatoma koncerto trukmė – 1 val. 20 min.

Bilietus platina bilietai.lt

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.