Visos dienos

Gyvasis savaitgalis Raudondvario dvare

Šių metų liepos 3-6 dienomis vyks „Gyvasis savaitgalis Raudondvario dvare“. Šventės metu skambės gyva muzika, scenoje pasirodys įvairūs atlikėjai, bus organizuojamos ekskursijos, kurių metu leisitės į dvaro istorijos labirintus, susipažinsite su iškiliausiais pilies valdytojais. Taip pat Jūsų lauks edukacijos, riterių kovos ir daug kitų nepakartojamų nuotykių!

*Liepos 3 – 6 Amatų ir edukacijų kiemeliai

Šventės metu veiks daugybė teatralizuotų kiemelių. Šviežio pieno kvapas vilios užsukti į Pilies pieninę ir sūrinę, čia pat dalyvausite pilies ledų gamybos procese, tarnaitės iš senovinių indų pilstys pirmo spaudimo aliejų, o medžiotojų kiemelyje liepsnos laužai, virš kurių kunkuliuos žvėrienos troškinys, pilies desertinėje galėsite pasimėgauti dar karštais raguoliais, ragausite ką tik išspaustas pilies prieigose užaugintų vaisių ir uogų sultis, raganaitės jums burs iš delno ir vaišins arbata, kurios paragavę visada prisiminsite šviežią vasaros aromatą, visai šalia jus užburs ypatingos dvaro kavos aromatas, rytų kiemelyje jūsų pojūčius suaštrins rytietiški prieskoniai ir saldumynai, ponias gundys natūralaus šilko skraistės, kurias išsirinkę patikusias spalvas čia pat patys nusipiešite. Pilies įkurtoje dvaro kostiuminėje bus galima apsirengti istoriniais kostiumais, užsidėti skrybėlaitę, įsitaisyti krėsle ir stebūklingo veidrodžio pagalba įsiamžinsite prisiminimui.

Išalkusiems šventės svečiams bus galima ragauti katile verdamos sriubos arba skanauti ant iešmo kepamo ėriuko. Desertui gaspadinės pasiūlys jūsų akivaizdoje iškepto šakočio ar kitų skanumynų. Mažuosius ir didžiuosius smaližius džiugins saldainių krautuvėlė, kurioje bus prekiaujama specialiai šventei pagamintais suvenyriniais saldainių rinkiniais.

Kitame kiemelyje šventės svečiai galės savomis akimis išvysti, kaip katile kunkuliuoja verdamas muilas, kurio sudėtyje yra net lietuviško aukso – gintaro. Užklydusieji į pilies paštą į įvairiausius pasaulio kampelius galės siųsti atvirlaiškius, ne tik kvepiančius rožėmis, bet ir pažymėtus specialiu Raudondvario dvaro antspaudu. Kaligrafai išmokys jus senojo rašto subtilybių, o gintarų edukacijoje patirsite magišką gintaro dulkių galią.

Viduramžių pasiuntiniai pristatys jums savo šaudymo iš lanko gudrybes, surengs pasirodymą su kalavijais, pakvies į jaudinantį riterių turnyrą, pasiūlys sužaisti šachmatais, pademonstruos kojūkininkų pasirodymus.

Visi pradedantys kūrėjai turės galimybę įrodyti savo meistriškumą Jaunojo talento konkurse.

Žiūrovus linksmins barokinių ir renesansinių šokių pasirodymai.

Vakariniai pasirodymai:

*Liepos 3 dienos vakaro programoje Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklis – istorinė opera “Radvila Perkūnas”

*Liepos 4 dienos vakaro programoje šokėjų iš Krokuvos „Cracovia Danza” vadovė Romana Agnel spektaklis „Bonos Sforcos karnavalas“, Grupės Thundertales ir ugnies meistrų pasirodymas.

*Liepos 5 dienos vakaro programoje grupės „Lemon Joy“ pasirodymas

*Liepos 6 dienos vakaro programoje

18.00 Iškilminga garbės ženklų įteikimo ceremonija (didžioji scena), jos metu koncertinę programą pristato Jaronimas Milius ir Karina Krysko su grupe. Ceremoniją veda Egidijus Stancikas.

19.00 Koncertas, skirtas Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai paminėti su klasikine muzika kuriame dalyvauja Lietuvos kamerinis orkestras, valstybinis choras „Vilnius“, solistė Lina Dambrauskaitė, aktoriai Vytautas Rumšas ir Ignas Ciplijauskas, trimitininkas Dovas Lietuvninkas bei dirigentas Artūras Dambrauskas.

Klausytojai išgirs dainininkės atliekamus G. F. Händelio ir W. A. Mozarto, kurie jos repertuare užima ypatingą vietą, kūrinius. Koncertą vainikuos kompozitorių Giedriaus Svilainio ir Ryto Svilainio veikalas „Didysis kunigas“, kuriam libretą parašė Herkus Kunčius.

Vaizduojamas istorinis laikotarpis, kai Lietuva atsisakė pagonybės ir priėmė krikštą, pasakojama sudėtinga karaliaus Mindaugo ir jo tėvo Dangeručio istorija. Kūrinyje liaudies muzikos intonacijos persipina su orkestro ir choro atliekama bažnytine muzika. Šis kūrinys puikiai įprasmina garbingą mūsų tautos protėvių atminimą.

Koncertas organizuojamas bendradarbiaujant su KĮ Kauno valstybine filharmonija.

*21.00 LR Himnas

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.