Visos dienos

Anthony Gomes (Kanada) - BLUES ROCK!

PASIKLAUSYMUI

https://www.youtube.com/watch?v=lZ52Rm3osfk
https://www.youtube.com/watch?v=2WeujMThYEk

APRAŠYMAS

Bliuzas savyje neša spalvingą ir brandžią kilmės istoriją, rokas – didžiulį energijos užtaisą. O ką gautume juos sujungus? Atsakysime – muzikantą Anthony Gomes, mylintį šiuos du žanrus taip stipriai ir unikaliai, jog jam teigiamų žodžių negali nė bliuzo grandas B.B. King, o muzikos topai neapsieina be jo pavardės pirmose pozicijose. Energingi šou bei dinamiški pasirodymai Anthony Gomes pelnė vieno geriausiai vertinamų šiandienos roko ir bliuzo atlikėjų vardą.
Anthony Gomes jėga triguba – jis puikus gitaristas, vokalistas ir dainų autorius, bliuzo, roko bei soul sintezės kūrėjas. Nuo pat savo debiutinio įrašo, išėjusio 1998 m., jis kuria virtuozišką, ugningą bliuzą ir dabar jo diskografiją puošia 13 albumų bei daugybė apdovanojimų. Ekstaziški pasirodymai, atliekami su didžiule, retai sutinkama aistra bei ypatinga už žodžių ir natų slypinti dvasia jam leido greitai atsidurti pirmaeilių bliuzo atlikėjų gretose daugiau nei šimtą metų skaičiuojančioje jo istorijoje.
Bliuzo ir roko monstru tituluojamo Anthony Gomes dainų turinys – įsimintinas, muzika žymi savo industriniu gitaros girgždesiu bei varijuojančiomis balso moduliacijomis nuo rėksmingo iki labai saldaus, o nepakaltinamai geri gitaros solo tapo tikru jo prekiniu ženklu. Garsas po garso, rifas po rifo Anthony Gomes stato savo daugiasluoksnę garso pilį, o daugiau nei 20 metų siekianti patirtis tarsi iš bedugnio šulinio semia kūrybiškumą ir dovanoja laimę, geriantiems iš jo.
Šiuo metu kūrybingasis gitaros virtuozas siekia sugrąžinti bliuzą į pagrindines scenas. Anthony Gomes tikslas yra išlaikyti jį šviežią, jaudinantį, net pavojingą ir tuo pat metu priminti ilgametį senąjį bliuzą. B.B. King atlikėjui yra pasakęs, kad bliuzas panašus į žemės įstatymus – jie turi būti keičiami tol, kol gyvename. Tad Anthony Gomes ir siekia, kad muzika augtų bei vystytųsi, perimdamas šiuolaikinį bliuzą bei vesdamas jį nuo įprastų taškų į naujas aukštumas, teikiančias didžiulį malonumą. Jei ieškote aktualaus tikro 21-ojo amžiaus gitaros herojaus – sveikiname, čia būtent jis!
Anthony Gomes gabumų pro ausis nepraleido „Billboard“, išrinkdami jį geriausiu bliuzo atlikėju. 2017 m. „European Blues Awards“ apdovanojimuose vadino geriausiuoju „Best Musician/Live Performance“ kategorijoje. O dėl naujausio albumo „Peace, Love & Loud Guitars“ (2018 m. ) kone visi pametė galvas: jis atsidūrė pirmose „iTunes“ „Blues Chart“ ir „Amazon“ „New Release Blues Chart“ vietose, „Blues Rock Review“ bei „Soundguardian Magazine“ įvardino geriausiu 2018 m. albumu, „RockTimes“, „Rock and Blues Muse“, „BluesFan.com“ išrinko „Top Album“.
Daugybė kitų įvertinimų neleis sumeluoti apie Anthony Gomes karaliavimą jo mėgiamuose žanruose. Šeši naujausi elektriniai albumai atsidūrė „Billboard Blues Chart“ dešimtukuose, įskaitant „LIVE“ (2008 m.), debiutavusį pirmojoje vietoje. „Music Tasters Choice“ Anthony Gomes išrinko vienu iš dešimties geriausių gitaristų pasaulyje (2012 m.), „Canadian Maple Blues Awards“ apdovanojimuose (2013 m., 2016 m.) buvo nominuotas „Electric Artist of the Year“. 2002 m. albumą „Unity“ „Bandit Blues Radio“ pavadino vienu iš 30-ies visų laikų svarbiausių bliuzo įrašų, o daina „Love Sweet Love“ „Spotify“ pasiekė 4 mln. perklausų. Atlikėjas kasmet nuo 2003 m. iki 2007 m. pelnė „Blueswax Magazine“ metų atlikėjo apdovanojimą – ir tai dar ne visi jo šlovės įrodymai.
Anthony Gomes yra koncertavęs arti dvidešimties skirtingų šalių ir pasirodė su gerai žinomomis žvaigždėmis B.B. King, Buddy Guy, Robert Plant, Joe Bonamassa, „Heart“, Jonny Lang, Sammy Hagar, „38 Special“, Robert Cray, Kenny Wayne Shepherd, Gretchen Wilson. O jo pasirodymuose lankėsi patys Eric Clapton, Morgan Freeman, John Goodman, Toby Keith, Jonny Lang, Ron White, Tim Robbins, Travis Tritt, Vince Vaughn ir kiti žymūs vardai.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.