Lizarran - Ispaniškas restoranas
Kas gali būti nuostabiau už mėgavimąsi nuostabiais patiekalais bei gėrimais linksmoje ir atpalaiduojančioje aplinkoje, kur kiekvienas jaučiasi laisvai, smaguriauja maistu iki išnaktų ir gali susirasti naujų draugų? Tai ir yra Lizarran. Naujoviška ir novatoriška viešojo maitinimosi galimybė, užsienyje dar vadinama Miniature Cuisine – nedidelių porcijų virtuvė.
Lizarran sistemos žavesys yra grindžiamas sujungiant malonią socialinę aplinką su skanaus maisto įvairove. 1988 metais, Mateo Ferrero, jaunas verslininkas iš Baskų regiono, Ispanijoje, būdamas vos 24-verių metų amžiaus, atidarė restoraną, dabar žinomą kaip Lizarran. Ten jis atkūrė „tapear“ tradicijas. „Tapear“ išvertus iš ispanų kalbos reiškia dalintis maistu, panašiai kaip šeimoje kartais valgome visi bendrai ir tiesiai iš keptuvės.
Būtent taip "tapas" išpopuliarėjo Ispanijoje, kur valgymas ir bendravimas su draugais stoviniuojant smuklėje tapo tradicija. Dabar, kai nenatūralus ir anonimiškas bendravimas internetiniuose tinkluose pradėjo įgristi, šios idėjos restoranai sėkmingai plinta po pasaulį. Nuo šiol pirmas Lizarran restoranas atvers duris ir Lietuvoje, Vilniuje.