Visos dienos

OPERETĖS VAKARAS

Atlikėjas

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS

Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV)

Vadovas Algimantas Treikauskas

Solistai

Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai:

GITANA PEČKYTĖ (sopranas)

INGRIDA KAŽEMĖKAITĖ (sopranas)

EGIDIJUS BAVIKINAS (tenoras)

RAMŪNAS URBIETIS (baritonas)

Dirigentas

JONAS JANULEVIČIUS

Šiuo metu vykstanti Kauno valstybinio muzikinio teatro Didžiosios scenos rekonstrukcija dar labiau sustiprino teatro ir Kauno miesto simfoninio orkestro kūrybinį bendradarbiavimą. Todėl jau šį penktadienį, 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje bus surengtas koncertas „Operetės vakaras“. Gražiausias arijas ir uvertiūras iš I Kalmano operečių „Misteris X“, „Silva“ bei „Monmartro žibuoklė“, Fr. Leharo operečių „Grafas Liuksenburgas“ ir „Džiudita“, J. Štrauso operečių „Šikšnosparnis“ ir „Čigonų baronas“ atliks Kauno miesto simfoninis orkestras ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai. Tai – sopranai Gitana Pečkytė ir Ingrida Kažemėkaitė, tenoras Egidijus Bavikinas bei baritonas Ramūnas Urbietis. Orkestrui ir solistams diriguos klasikinės muzikos mylėtojų puikiai pažįstamas dirigentas Jonas Janulevičius.

Sopranas Gitana Pečkytė nuo 2000 m. yra Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, operetėse, operose bei miuzikluose sukūrusi per 30 vaidmenų. 2002 m., dar nedainuodama pagrindinių vaidmenų, buvo pastebėta ir apdovanota Kauno geriausių teatralų „Fortūnos“ diplomu už Čiboletos vaidmenį J. Štrauso operetėje „Naktis Venecijoje“. 2005 m. solistei tapo ypatingi. Tais metais jai buvo paskirta sukurti Mikaelos vaidmenį Ž. Bizė operoje „Karmen“. Po sėkmingos premjeros ir išskirtinių muzikos kritikų komplimentų jos vaidmenų sąrašas pradėjo plėstis pagrindiniais vaidmenimis: Violeta „Traviatoje“, Rozina operoje „Sevilijos kirpėjas“, Džuljeta operoje „Romeo ir Džuljeta“ ir kt. 2008 m. Gitana tapo geriausia metų teatro soliste ir buvo apdovanota „Orfėjo“ prizu. Solistė taip pat apdovanota ir „Auksiniu scenos kryžiumi“.

Jaunosios kartos muzikinio teatro solistė Ingrida Kažemėkaitė studijuodama Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje sulaukė pasiūlymo F. Vidhorno miuzikle „Grafas Montekristas“ įkūnyti Valentiną. Tai buvo Ingridos kūrybinio kelio pradžia Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Šiuo metu sopranas teatre atlieka šiuos vaidmenis – Adelę J. Štrauso operetėje „Šikšnosparnis“, Aną O. Nikolajaus operoje ‚Vindzoro šmaikštuolės“, Valentiną F. Vidhorno  miuzikle „Grafas Montekristas“, Deizę Parker P. Abraomo operetėje „Balius Savojoje“. Be to, už pastaruosius du vaidmenis buvo nominuota „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimui.

Ko gero, daugelis Egidijų Bavikiną atsimena iš televizinio muzikinio projekto „Triumfo arka“. Tenoras yra aktyvus įvairių respublikinių ir tarptautinių projektų dalyvis, dainuoja Panevežio operetės teatre, rengia programas su Panevėžio kameriniu orkestru. E.Bavikinas tapo laureatu tarptautiniuose dainininkų konkursuose: „XXI amžiaus menas“ (2007, Kijevas, 2-oji premija), „Doch Gor“ (2007, Lenkija, Karpatis, 1-oji premija), „XXI amžiaus menas“ (2008, Suomija, Lempala, 2-oji premija). Nuo 2008 m. E. Bavikinas yra Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas.

Baritonas Ramūnas Urbietis sėkmingai kuria įvairiausius vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Panevėžio muzikiniame teatre, atlieka Jėzaus vaidmenį D. Riccio roko-operoje „Prisikėlęs“. Taip pat yra Kauno muzikinio teatro operos solistas. R. Urbietis dažnai kviečiamas dainuoti įvairiose miestų šventėse, valstybinių švenčių minėjimuose bei įvairiuose šventiniuose koncertuose, dalyvauja tarptautiniame festivalyje „Operetė Kauno pilyje“. Baritonas gavo „Švyturio“ premiją ir buvo apdovanotas „Metų Operos Viltis“ apdovanojimu už Piloto vaidmenį „Mažajame prince“.

Tad visus tuos, kurie yra pasiilgę operetės, Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia nepraleisti artėjančio koncerto. Ir pasimėgauti šio žanro suptilybes puikiai išmanančių solistų atliekamomis arijomis bei Kauno miesto simfoninio orkestro dovanojamais kūriniais.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.