Visos dienos

Kaunas Jazz 2020: SALVADOR SOBRAL (Portugalija)

SALVADOR SOBRAL (Portugalija) koncertas, turėjęs vykti LIEPOS 17 D. PERKELTAS Į 2020 m. RUGSĖJO 12 D. (JŪSŲ BILIETAI SAUGŪS IR GALIOJA, JŲ KEISTI NEREIKIA).

Ačiū už JŪSŲ kantrybę bei supratimą!
Kaunas Jazz 30 metų kartu!

Portugalijos žvaigždė, „Eurovizijos“ konkurso laimėtojas Salvadoras Sobralis šiais metais surengs koncertą Palangoje, tačiau šiandien praneša, jog jo teks šiek tiek palaukti. Liepos mėnesį turėjęs vykti jo pasirodymas Palangos koncertų salėje dėl koronaviruso pandemijos nukeliamas į rugsėjo 12 d.

Į koncertą Palangoje įsigyti bilietai galioja, jų keisti nereikia. Bilietus į Salvadoro Sobralio koncertą platina BILIETAI.LT.

Į Lietuvą 2017-ųjų „Eurovizijos“ laimėtojas jau trečią sykį atvyks festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu.

„Žinome, kad Salvadoras mūsų šalyje tikrai laukiamas. Tikėjomės, kad koncertų datų keisti neteks, ir ketinome juos surengti laikydamiesi LR Vyriausybės nustatyto žiūrovų skaičiaus ribojimo, tačiau perkelti koncertus paprašė pats dainininkas“, - sako festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Kadangi atlikėjui 2017-ųjų pabaigoje atlikta širdies persodinimo operacija, medikai jam rekomenduoja itin kruopščiai saugoti sveikatą ir nerizikuoti.

COVID-19 pandemijai Europoje slūgstant, dainininko gydytojas jam neleido lėktuvu keliauti iki rugpjūčio pabaigos – į koncertus savo šalyje S. Sobralis gali vykti tik antžeminiu transportu, tačiau tokia kelionė į Lietuvą būtų pernelyg tolima ir varginanti.

Žadama, kad rudenį dainininkas jau galės keliauti be jokių ribojimų – pasitaręs su gydytoju, surengti koncertus rugsėjį pasiūlė Salvadoro vadybininkas.

„Pasirodymai jūsų festivalyje yra geriausi. Labai nenorėtume jų prarasti“, - siųsdama linkėjimus iš Portugalijos, susitikti rugsėjį kviečia Salvadoro Sobralio komanda.

2018-aisiais Vilniuje, o 2019-aisiais – Kaune įspūdingus koncertus surengęs portugalų dainininkas, kaip ir ankstesnius sykius, į Lietuvą atvyks festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu.

Du ankstesni Salvadoro koncertai tapo vienais šilčiausių atsiliepimų sulaukusių renginių per visą „Kaunas Jazz“ istoriją.

Dainininkas publiką nuginklavo ne tik puikiai parinktu repertuaru, kuriame skambėjo ir 2017-aisiais „Euroviziją“ laimėjęs hitas „Amar pelos dois“, bet ir šiltu bendravimu, humoro jausmu ir įspūdingu muzikalumu.

Klausytojus sužavėjo ir jo paruoštas siurprizas – jausmingai sudainuota kiekvieno lietuvio širdžiai artima daina „Paukščiai“. Šio epizodo įrašas plačiai pasklido socialiniuose tinkluose.

„Nekantrauju sugrįžti į šalį, kuri mane jau du kartus taip šiltai priėmė. Surengti koncertą po atviru dangumi buvo didelis mano noras – tokioje vietoje, kaip Trakų pilis, atmosfera tikrai bus ypatinga, bei papildomą koncertą pajūryje – Palangoje, šalia Baltijos jūros“, - neabejoja Salvadoras Sobralis.

Beje, tai bus pirmieji kartai ir festivaliui „Kaunas Jazz“ - iki šiol Trakų pilyje ir Palangos koncertų salėje – koncertai nėra vykę.

Palangoje jis dainuos geriausius solinio repertuaro kūrinius iš abiejų albumų, kurių naujausias, pavadintas „Paris, Lisboa“, pasirodė 2019 metų pavasarį.

„Darau tai, ką noriu, ir matau, kad žmonėms tai patinka. Vienas psichologas man sakė, kad moku jausti publiką. Bet aš nepataikauju. Koncertuodamas įsitikinau – žmonės yra atviri ir pasiruošę būti nustebinti“, – yra sakęs Salvadoras Sobralis, jau spėjęs užmegzti šiltą ir nuoširdų ryšį su Lietuvos klausytojais.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.