Visos dienos

Tapytojos Jasinskaitės-Bobinos personalinė tapybos darbų paroda ''Švelnumas''

Šiuo metu Verslo Parke AUŠRA ‚‘‘Meno zonoje‘‘ veikia tapytojos Jasinskaitės-Bobinos personalinė tapybos darbų paroda „Švelnumas“ .

Kalbėdama apie savo kūrybą tapytoja Viktorija Jasinkaitė-Bobina teigia:                                  „Kurti labiausiai įkvepia noras matyti Pasaulį gražesnį ir turėti jį geranorišką. Taip pat labai įkvepia graži muzika, malda, saulės spindulių šviesa ir visa gamta : ežerai, upės, jūros, miškai, gėlės, kalnai ir viskas, kas gražu mūsų Visatoje, taip, kaip ir sutikti bei einantys šalia, nuostabūs žmonės mano gyvenimo kelyje“  .

Tapytojos paveiksluose dominuoja moters, angelo, gamtos motyvai. Angelą  pati autorė tapatina su angelo sargo, saugančiojo  simboliu. Moteris jos darbuose įgauna paslaptingumo ir mistikos, taip pat įgauna nenuspėjamumo aspektą. Paveikslai itin dekoratyvūs, juose dominuoja subtili koloristika, išraiškingos gamtos detalės. Dažname menininkės darbe moters įvaizdis yra tapatinamas su angelo įvaizdžiu, vyro įvaizdis tapatinamas su angelu. Gamtiniai motyvai – stilizuoto medžio ir gėlės vaizdiniai  yra itin trapūs, poetiški, niuansuoti ir  kelia asociacijas su amžinąją žmogaus ir gamtos harmonija. Visi Viktorijos Jasinskaitės-Bobinos darbai yra nepaprastai skaidrūs ir šviesūs, jie optimistiški, spinduliuoja džiaugsmą ir teigiamas emocijas, kviečia matyti šviesą ir meilę, teikia gyvenimo pilnatvę. Autorės kūrybai įkvėpimo teikia meilė žmonėms, gamtai ir dvasiniam pasauliui.                    

Parodoje, tapytoja pristato darbus, kurių ir pavadinimai signalizuoja šviesiąją gyvenimo pusę, kurie nori perduoti optimistinę žinutę parodos žiūrovui: „Angelo sparnas“, „Margaspalvis rudens žiedas plazdesyje“, „Meilė tarp žiedų“, „Pavasariniame žiedų plazdesyje“, „Tarsi sustojęs laikas“, „Laimės pieva“, „Meilės ir ramybės pieva“ ir kiti.                     

Džiugu, jog pačioje Kauno miesto širdyje įsikūręs verslo parkas „Aušra“ yra draugiškas ne tik jame įsikūrusioms ir sėkmingai augančioms įmonėms, bet ir miesto gyventojams bei svečiams.

Kviečiame aplankyti meno zoną, kurioje eksponuojama Viktorijos Jasinskaitės-Bobinos personalinė tapybos darbų paroda „Švelnumas“. Ateityje čia esančioje jaukioje meno zonoje numatytos ir kitų menininkų kūrybos ekspozicijos.

Lankytojai laukiami kiekvieną darbo dieną nuo 9:00 iki 18:00 valandos, adresu Vytauto pr. 23, Kaunas.

Parodos rengėjai: VšĮ „Gabrielės meno galerija“ ir Verslo parkas „Aušra“ .

Menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė

                                    

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.