Visos dienos

Operetė "Silva" Šiaulių arenoje

PREMJERA ŠIAULIŲ ARENOJE! Nuostabaus grožio operetė "Silva" išvysime pavasarį - balandžio 19 d. 19 val.!

„Silva“ – populiariausia Imre’s Kálmáno operetė, drąsiai vadintina „bisų motina“, nes be Bonio dainelės, Silvos čardašo, Silvos ir Bonio ar Bonio ir Stasi duetų neapsieina didžiųjų operos solistų koncertinės programos. Tikrasis operetės pavadinimas yra „Čardašo karalienė“, o pagrindinės herojės Silvos vardu pavadinta ir pirmą kartą pastatyta ji buvo Sankt Peterburge 1917 m. Kálmánas – naujosios Vienos operetės klasikas žinomiausią savo operetę pradėjo kurti 1913 m.

Šiaulių arenoje susirinkusią publiką pasitiks per 100 Kauno muzikinio teatro artistų - solistai, orkestro muzikantai, choro dainininkai, baleto šokėjai ir kiti!

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre atgimusi žiūrovų pamėgta operetė "Silva" suspindėjo naujomis spalvomis. Puiki muzika, šmaikščios intrigėlės, žavi ir viltinga istorija. Melodraminis operetės siužetas atskleidžia vieną ryškiausių visų laikų socialinio gyvenimo aktualijų – konfliktą tarp ryškios asmenybės ir snobizmu persmelktos visuomenės, šiuo atveju tarp varjetė artistės Silvos ir aristokratų elito. Kaip ir būdinga žanrui, audringa meilės istorija apipinta smagiais ir intriguojančiais pokštais.

Režisierė RŪTA BUNIKYTĖ
Dirigentas VIRGILIJUS VISOCKIS
Scenografė ir kostiumų dailininkė KOTRYNA DAUJOTAITĖ
Šviesų dailininkas AUDRIUS JANKAUSKAS
Choreografė INGA BRIAZKALOVAITĖ
Chormeisterė RASA VAITKEVIČIŪTĖ

**************
Režisierė Rūta Bunikytė:

„Meilės tema aktuali visada, nes tai jausmas, kurį žmogus patiria bet kokiame amžiuje, bet kokiame laike. Ji - viena svarbiausių mūsų būties sąlygų. Meilė yra nepriklausoma nuo laikmečio. Nėra ir taisyklių, kaip reikia mylėti, kada ir ką".

„Silva“ - labai gerai žinoma operetė, ne kartą rodyta ir Kauno muzikiniame teatre. Žiūrovai jau žino, kaip viskas buvo ir kas turi būti. Tad mūsų tikslas papasakoti „Silvos“ istoriją taip, kad joje atsirastų ir netikėtų momentų. Juk ir skaitydami tas pačias knygas matome jas skirtingais vaizdais. Tai - mūsų gyvenimo patirčių kompleksas, kuris atsiskleidžia vizualizuodamasis. Kiekvieno kūrėjo pastatymai bus skirtingi. Mes šiame spektaklyje sieksime ryškiau atskleisti pagrindinių herojų gyvenimo aplinką. Juk tai, ką darome, su kuo bendraujame, kur gyvename - kuria ir mus pačius. Kviesdami pažvelgti į operetės herojų gyvenimą, kviesime susipažinti ir su jų sociumu. Čia gims nauji veikėjai, naujos mažos istorijos. Kiekvienas kadras (kaip ir gyvenime) nebus vienplanis. Centre - įsimylėjusi porelė, už jų - skaitantis šiandienos laikraštį senolis, o tolumoje - dešimtys į darbus bėgančių žmonių. Viskas priklauso nuo mūsų susikoncentravimo taško. Tokia bus ir mūsų „Silva“ – pilna matomų ir nematomų herojų, siekiančių surasti meilę dinamiškame 1935-ųjų gyvenime" - pristatydama operetę "Silva" kalbėjo režisierė.

************

VAIDINA:

SILVA VARESKU Marija Arutiunova, Ieva Goleckytė, Raminta Vaicekauskaitė,

EDVINAS VALERHAIMASAndrius Apšega, Raimondas Baranauskas, Ramūnas Urbietis,

BONIS KONČIANU Rapolas Baranauskas, Martynas Beinaris,

STASI EGEMBERG Iveta Kalkauskaitė, Ingrida Kažemėkaitė, Monika Pleškytė,

FERIS Raimondas Baranauskas, Giedrius Prunskus,

MIKSA Kęstutis Alčauskis, Žanas Voronovas,

ANHILDA VALERHAIM Raimonda Talat-Kelpšaitė, Nomeda Vilkanauskaitė,
Rita Preikšaitė,

LEOPOLDAS VALERHAIMAS Tomas Ladiga, Gediminas Maciulevičius,

VIOLETA EGEMBERG Giedrė Juknevičiūtė, Laimutė Kuzmickaitė,

VILHELMAS EGEMBERGAS Dainius Bervingis, Ramūnas Šimukauskas,

RONSDORFAS Dainius Bervingis, Žygimantas Galinis, Modestas Sireikis,

NOTARAS Danielius Vėbra, Martynas Stankevičius

Taip pat rekomenduojame
19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.