Visos dienos

VHS HELL @ Mondo Bizarro

Kovo 1 d. 18.30 val. Mondo Bizarro festivalis kviečia sutikti pavasarį džiaugsmingai ir pristato išskirtinius svečius iš Lenkijos – kolektyvą VHS HELL. Vaizdo kasečių kultūros aktyvistai M. Žilinsko dailės galerijoje pristatys filmą MIRTINAS GROBIS (angl. DEADLY PREY) (rež. David A. Prior, 1987).

APIE VHS HELL

VHS HELL gimė užsidarant paskutiniams vaizdo kasečių punktams Lenkijoje. Į užmarštį grimztančios įstaigos kartu su savimi nešėsi ir gausų socialinį bei kultūrinį palikimą, kurio išsaugojimas tapo postūmiu alternatyvaus kino entuziastų grupei. VHS HELL nariai ėmėsi supirkinėti vaizdo kasečių nuomos punktų kolekcijas ir rengti pirmąsias peržiūras. Pavienės peržiūros ir nedidelės kolekcijos ilgainiui išaugo į saugyklas, talpinančias tūkstančius vaizdo kasečių, VHS HELL tapo svarbia Lenkijos kino kultūros dalimi, o šio kolektyvo peržiūros sutraukia minias žiūrovų.
Šiandien kolektyvas neapsiriboja tik įprastomis filmų peržiūromis – be seansų nestandartinėse erdvėse VHS HELL organizuoja paskaitas ir diskusijas, dokumentuoja Lenkijos vaizdo kasečių distribucijos istoriją, o vienas iš kolektyvo narių, Grzegorz Fortuna, rengia daktaro disertaciją, nagrinėsiančią vaizdo kasečių rinką ir kultūrinę įtaką Lenkijoje. Tačiau turime perspėti – žiūrovai VHS HELL organizuojamose peržiūrose neišvys lyriškų melodramų, prancūziškų komedijų ar herojiškų 5-ojo dešimtmečio filmų. VHS HELL siūlo bekompromisę veiksmo, mokslinės fantastikos ir siaubo filmų dozę. Lėkštas meilės istorijas čia keičia guminiai monstrai, sekso ištroškę ateiviai ir postapokaliptiniai pankai.

APIE FILMĄ

Grupė sadistiškų samdinių kariškių grobia žmones tiesiog gatvėje tik tam, kad paleistų juos džiunglėse, kur „studentai“ samdiniai juos sumedžios ir nužudys. Atrodo, kad šiems kraujo ištroškusiems maniakams pasipriešinti negali niekas, tačiau pagrobtas, buvęs komandosas Mike Danton (Ted Prior) turėjo kitų planų. Medžiotojai tampa grobiu.
Mažai žinomas David A. Prior filmas „Mirtinas grobis“ (angl. Deadly Prey) – nesulaikoma odė svaiginančiam 90-ųjų veiksmo filmų žanrui. Vienišas herojus, kurio riaumojimą nustelbia tik jo ginklų kalenimas, kraujo ištroškusi armija ir akinantis kraujas, už kurį ryškesni tik Danton raumenys – tai filmas nepaliekantis abejingų. Tai savotiška filmo Rembo versija, kuri atrodo lyg nufilmuota galiniame kieme ir stebina perdėtu smurtu ir didele absurdo doze. „Deadly Prey“ yra įgavęs kultinį statusą tarp VHS formato gerbėjų ir blogo kino entuziastų.
Filmą drauge su devyniasdešimtųjų lenkiškais anonsais ir reklamomis pristatys VHS HELL įkūrėjas Krystian Kujda ir jo kolega Grzegorz Fortuna.

Veiksmo, trileris, JAV, 1987, anglų k., lietuviški subt., 88 min. N-16

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=vrQbBULQT3s


Pilna bilieto kaina – 4 €
Moksleiviams, studentams, senjorams, neįgaliesiems – 3 €

Bilietus galima įsigyti Paysera bilietų sistemoje arba renginio vietoje 1 val. iki seanso pradžios.


24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.