Visos dienos

Koncertas jaunimui „Radiohead Rewrite“. Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO)

Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO):

Augusta Jusionytė, Dalia Simaškaitė, Julija Ivanovaitė (smuikai), Deividas Dumčius (violončelė), Vincas Bačius (bosinė gitara)

Meno vadovas ir dirigentas Gediminas Gelgotas

Per Lundberg (fortepijonas, Švedija), Paulius Andersson (fortepijonas), Vitalija Raškevičiūtė-Gelgotė (altas), Valentinas Gelgotas (fleita), Marius Kavaliauskas (klarnetas), Džiugas Daugirda (mušamieji)

Programa:  Steve Reich, Gediminas Gelgotas

Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO festivalyje pristatys intriguojančią programą jaunimui, kurioje skambės legendinio minimalizmo kompozitoriaus Steve‘o Reicho kūriniai Radio Rewrite ir Clapping Music, susilaukę išskirtinio kritikų ir klausytojų dėmesio.

Radio Rewrite – tai žymiosios britų roko grupės Radiohead dainų Jigsaw Falling into Place ir Everything in Its Right Place įkvėpta kompozicija, „Daugelį metų savo kūryba inspiravęs įvairiausias roko ir popmuzikos grupes, pagaliau S. Reichas apsikeitė vaidmenimis“ (The Gramophone). Prieš nuskambant kūriniui Radio Rewrite klausytojai turės galimybę išgirsti dvi originalias Gedimino Gelgoto aranžuotas Radiohead dainas, kurios padės publikai pasinerti į išskirtinę koncerto atmosferą ir atpažinti roko grupės dainų  melodijas S. Reicho kūrinyje.

Reichas – „vienas iš nedaugelio kompozitorių, neabejotinai pakeitusių muzikos istoriją“ (The Guardian). Jis yra vienas žymiausių ir inovatyviausių šiuolaikinių amerikiečių muzikos kūrėjų, o jo vardas jau yra tapęs minimalizmo krypties sinonimu. S. Reicho muzikai būdingi įtraukiantys ritmai ir repetityvumas tapo ne tik daugybės šiuolaikinių klasikos, bet ir elektronikos kūrėjų inspiracija.
Programoje tai pat skambės ir afrikietiškų ritmų įkvėpta Clapping Music. S. Reichas teigia  visada norėjęs sukurti kūrinį, „kuriam atlikti nereikia jokio kito instrumento, tik savo kūno“. Clapping Music atliekamas plojant ritmą, kuris palaipsniui keičiasi kanono principu, ir taip tarsi panardina publiką į transo būseną. „Šis kūrinys yra griežtas, klasikinis, tačiau sykiu toks paprastas, kad jį atlikti gali bet kas“, – sakė S. Reichas.

Programą „Radiohead Rewrite“ atliks išplėstos sudėties kolektyvas, kurį sudaro žinomi Lietuvos ir užsienio muzikai. Jiems diriguos NIKO vadovas ir kompozitorius Gediminas Gelgotas

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.