Visos dienos

KAUNAS WiFi (rež. A.S.Brown)_ NERK Į TEATRĄ 2019

Kaunas Wi-Fi
Teatrinis 3 D eksperimentas


Režisierius Ariel Sereni Brown (Izraelis)


Video operatorius ir režisierius Asaf Schouten (Izraelis)


Vaidina:
Gintautas Bejeris

Vilija Grigaitytė

Artūras Sužiedėlis

Dovydas Pabarčius





„Kaunas Wi-Fi“ – Guinnesso rekordo verta pjese (jos sukūrime dalyvavo daugiausiai žmonių pasaulyje) yra puikus dramos, lūkesčių, zombių, smurto, humoro ir meilės junginys. Mes sukūrėme specialią informacijos rinkimo techniką, kuri leidžia mums tiksliai suprasti, kokios temos yra populiariausios Kaune.

Šiandien visi puikiai žinome, kas yra Wi-Fi – belaidis interneto ryšys, leidžiantis perduoti duomenis iš vieno įrenginio į kitą. Taip pat ir į XXI amžiaus žmoniją ironiškai galime pažvelgti kaip į įrenginius, susietus sudėtingiausiais technologiniais ir bendražmogiškais ryšiais. Kas tie ryšiai, siejantys mus vienus su kitais, nesvarbu kokioje šalyje begyventume, kokiomis kalbomis bekalbėtume? Kas mus sujungia į šeimas, tautas, kūrybines bendruomenes? „Kaunas Wi-Fi“ – jaunų kūrėjų iš Izraelio Arielio Sereni Browno ir Asafo Schouteno bei Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorių teatrinis eksperimentas, mėginantis surasti bendrą tarptinklinį ryšį tarp Izraelio ir Lietuvos teatralų, tarp kūrėjų ir publikos, tarp žaidimo ir realybės. Savo kūrinio jie nevadina spektakliu, veikiau eksperimentiniu vyksmu, šou, žaidimu, kurį pradėjo nuo pjesės kūrimo. Menininkai iš Izraelio sugalvojo specialią informacijos rinkimo techniką – kūrybines dirbtuves, kurių metu kaip prieigos tašką panaudojo pačius žiūrovus. Žiūrovai, sukviesti į kūrybines dirbtuves, patys ir sukūrė pjesę spektakliui – rašė dialogus pagal jiems pateiktas situacijas. Tokiu būdu buvo užmegztas pirminis ryšys su publika, ir gimė scenarijus, turintis bene daugiausia bendraautorių (apie 60) Lietuvos teatro istorijoje. Kitas etapas – grįžtamasis ryšys – reginio kūrimas pagal publikos parašytą pjesę. Sujungę daugybę komponentų – aktorių vaidybą, vaizdo technologijas, gyvą DJ muziką scenoje – jie sukonstravo interaktyvų performansą, kuriame vienos šeimos istoriją regime nelyg kompiuterinį žaidimą Minecraft, sudėliotą iš klišinių situacijų blokų. Vienos šeimos gyvenimas, susintetintas iš standartinių situacijų, atpažįstamų konfliktų, stereotipinių frazių, čia atkuriamas kaip komiksas, juokinga mūsų kasdienybės ir dramų santrauka. Nors šeima žiūri televizorių, valgo makaronus ir taiso mikrobangų krosnelę, čia nėra jokios buitinės logikos ar psichologiškai motyvuotų scenų. Čia meistras, atėjęs taisyti mikrobangų krosnelės, gali pasilikti nakvoti, arba lyg niekur nieko gali apsilankyti šnipas. Kasdienybės kaladėlės čia sąmoningai sumaišytos taip, kad besijuokdami iš mūsų gyvenimo absurdo, galime įžiūrėti ir sutrūkinėjusius mūsų tarpusavio ryšius, ir nesėkmingus bandymus prisijungti prie greta esančio žmogaus.

Nacionaliniame Kauno dramos teatre jauni menininkai iš Izraelio pristato savo rezidencijos Kaune metu sumanytą performansą – „Kaunas Wi-Fi“, kuriame teatro aktorių, vaizdo technologijų ir kitų vaizduotės triukų pagalba kuria ypatingą belaidį ryšį su teatro publika. Teatrinis 3D eksperimentas  daugiausia bendraautorių turinti pjesė, parašyta kūrybinių dirbtuvių metu kartu su publika, Minecraft kompiuterinio žaidimo stilistika ir DJ Yogg – tarptautinis siurprizas jaunai teatro publikai!

Rūtos salė

Premjera – 2019 m. kovo 9, 10, 12, 13 d. 

Spektaklio kalba – anglų. Nuo 16 m.



24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.