Visos dienos

CRRNT No. 11

CRRNT– improvizacinės, šiuolaikinės bei eksperimentinės muzikos koncertų ciklas. Vienuoliktojoje ciklo dalyje (ir paskutinėje šiemet) gruodžio 18 d. 19 val. pasirodys naujai susibūręs kvintetas – „Aurelijus Užameckis Axiom“. Ansamblis atliks A. Užameckio kompozicijas, kurios drauge improvizuojant taps visų ansamblio narių kūriniais. Koncerto metu visa tai virs į vientisą materiją, kurios dalimi kviečiami tapti ir klausytojai.

Ansamblį sudaro iš aktyvūs improvizacinės muzikos, džiazo ir kitų žanrų atlikėjai-kūrėjai:
Austėja Žvirblytė / trimitas, vokalas
Kazimieras Jušinskas / saksofonas
Danielius Pancerovas /saksofonas
Domantas Razmus / mušamieji
Aurelijus Užameckis / kontrabosas

Koncerto bilieto kaina – 3 €. Bilietus galima įsigyti koncerto vietoje arba „Tiketa“ kasose bei interneto svetainėje.


Apie atlikėjus:

Austėja Žvirblytė – dainininkė, instrumentalistė, kompozitorė, improvizatorė, kilusi iš Kauno, šiuo metu gyvenanti Vilniuje. Specializuojasi improvizacinėje džiazo muzikoje, tačiau jai nesvetimi ir kiti stiliai. 2015 m. išvykusi studijų mainams į Princo Klauso konservatoriją Groningene, Olandijoje, pasiliko ten dar keleriems metams ir baigė džiazo vokalo bakalauro studijas. Aktyviai koncertuoja su originalia bei, žinoma, džiazo, world, funk, fusion muzika Olandijoje, Graikijoje. Su įvairiais muzikiniais projektais yra aplankiusi didžiąją dalį Europos bei Niujorką. Šiuo metu Austėja kuria muziką naujam muzikiniam projektui, o galbūt ir pirmojo albumo įrašymui.

Kazimieras Jušinskas – įvairiuose projektuose aktyviai muzikuojantis saksofonistas, žinomas kaip grupių „Brave Noises“, „Džiazlaif“, „The Septet“ ir saksofonų kvarteto „Katarsis4“ narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikantas taip pat yra dalyvavęs „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ džiazo muzikos festivaliuose. Baigęs Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos Konservatoriją, K. Jušinskas įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir toliau sėkmingai tęsia mokslus.

Aurelijus Užameckis – kontrabosininkas, džiazo ir improvizacinės muzikos atlikėjas bei kūrėjas. Studijavo klasikinę muziką ir džiazą, grojo su orkestrais, tapo vietinių konkursų laureatu. Taip pat savarankiškai mokėsi elektroninės ir ne akademinės muzikos žanrų kūrybos bei atlikimo. Dalyvavo meistriškumo kursuose ir sėmėsi žinių pas Miloslav Jelínek, Frank Gratkowski, Adam Pultz Melbye, Raymond Strid ir kt. Taip pat dalyvavo improvizacijos kursuose „Agata Langai“, kuriuose studijavo su Arnu Mikalkėnu. Su grupe „Džiazlaif“ laimėjo „Grand Prix“ konkurse „Vilnius Jazz Young Power“. Jame buvo įvertintas prizu už geriausią originalią kompoziciją ir universalią boso raišką. Šiuo metu muzikantas aktyviai dalyvauja džiazo, improvizacinės muzikos ir kitose scenose, groja ir kuria su aktualiausiais šalies muzikantais, bendradarbiauja su teatru ir kitomis meno disciplinomis, studijuoja „Rytmisk Musikkonservatorium“ Kopenhagoje.

Domantas Razmus lankė Pasvalio vaikų ir jaunimo muzikos mokyklą. Vėliau savarankiškai pradėjo groti mušamaisiais, įstojo į LMTA džiazo atlikimo studijų programą. Yra pasirodęs įvairiuose Lietuvos ir užsienio džiazo festivaliuose, konkursuose, aktyviai dirba laisvai samdomu muzikantu. Šiuo metu studijuoja LMTA šiuolaikinės muzikos magistrantūrą.

Danielius Pancerovas pradėjo domėtis džiazu Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, čia kaupė žinias savarankiškai, nes džiazo skyriaus mokykloje nėra. Vėliau jis grojo su Klaipėdos džiazo orkestru ir grupe „Funk in“ uostamiesčio „Pilies džiazo festivalyje“, su LMTA bigbendu – „Kaunas Jazz“ ir „Vilnius Mama Jazz“ festivaliuose. Šiuo metu saksofonininkas yra grupių „Katarsis4“, „The Septet“ narys, dalyvauja įvairiuose meno projektuose Lietuvoje ir už jos ribų.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.