Visos dienos

Koncertas „VENI SANCTE SPIRITUS“

KATTA (vargonai, vokalas, Čekija)

Programoje

J. S. Bach – Tokata ir fuga d-moll, BWV 565
Katta – „Slavkof“ 
„Stabat Mater Dolorosa“
A. Pärt – „Trivium“
Katta – „Bogorodice Djevo“
O. Messiaen – „Maldininkas prieš komuniją“ (iš rinkinio „Švento sakramento knyga“)
Katta – „Agnece Bozij“
„In Paradisum“
A. Pärt – „Pari intervallo“
Katta – „Variations on Veni Sancte Spiritus“
J. S. Bach – Tokata d-moll, „Dorinė“, BWV 538


Katta klausytojus kviečia į muzikinę kelionę Johanno Sebastiano Bacho, Oliviero Messiaeno, Arvo Pärto bei savo pačios kūrybos keliais, kurioje sakraliniai ir pasaulietiniai kūriniai – nežemiški ir laisvi, pripildyti išgrynintos dvasinės jėgos.
„Katta aimanuoja, šnabžda, riaumoja, glamonėja ir sukuria nežemišką akompanimentą kai kuriems ryškiems vargonų tembrams (JK žurnalas „Gramophone“). Ji – muzikos ekspeditorė su novatoriška dvasia. Katta keičia vargonų suvokimą bažnyčioje ir už jos ribų, ir meta iššūkį tradiciniam jų supratimui. Su jos blizgančiais, pagal individualų užsakymą pagamintais kelioniniais vargonais ir kino žvaigždės išvaizda, Katta nėra paprasta vargonininkė.
Vis labiau sulaukianti pripažinimo kaip eksperimentinės ir orkestrinės muzikos kompozitorė bei dainininkė, turinti gilų, jausmingą balsą, Katta visų pirma buvo pripažinta kaip klasikinės muzikos vargonininkė ir klavesinininkė; grojo su tokiais orkestrais kaip „Anima Eterna“, Ciuricho kameriniu orkestru, Karališkuoju flamandų filharmonijos orkestru, Prahos simfoniniu orkestru ir Čekų radijo ir televizijos orkestru, taip pat dalyvavo įvairių žanrų festivaliuose Europoje: Schleswigo-Holsteino muzikos festivalis, „Prahos pavasaris“ ir kt.
Katta (Kateřina Chroboková) vargonų specialybę studijavo Ostravos Janačeko konservatorijoje, Brno muzikos akademijoje, Utrechto menų mokykloje Olandijoje, „Lemmens“ institute Belgijoje ir Bazelio „Schola cantorum“.
2008 m. Katta išleido savo debiutinę kompaktinę plokštelę belgų kompanijoje „Passacaille“, o jos 2011 metų įrašas klavesinui ir orkestrui, įrašytas kartu su „Anima Eterna“ ir dirigentu Josu Van Immerseelu, buvo apdovanotas „Diapason“ žurnalo pirma premija. Kai 2016 m. pavasarį Katta išleido albumą „Veni Sancte Spiritus“, klausytojai tarsi atrado kelią pasaulio žemėlapyje į šios nepaprastos atlikėjos muzikinę širdį. Tai buvo pirmas albumas, kuriame suskambo pačios Kattos kompozicijos greta J. S. Bacho, A. Pärto ir O. Messiaeno darbų. „Veni Sancte Spiritus“ – turtinga ir teikianti pasitenkinimą dvasinė kelionė, kuri pamalonino kritikus bei klausytojus.
Kattos pasirodymai pritraukia ne tik klasikinės muzikos gerbėjus. Jos koncertai kaip intensyvūs, jaudinantys romanai, kuriuose menininkė vaizduojama savo pačios laike ir vietoje, nebijanti „šiaušti tradicionalistų plunksnas“, siekianti pasaulio be žanrų ir išankstinių nusistatymų.

Bilietai: 15, 20 Eur; Kauno filharmonijos ir „Tiketa“ kasose taikomas aptarnavimo mokestis 1,20 Eur/bilietui

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.