Visos dienos

TARPTAUTINIS ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS FESTIVALIS „IŠ ARTI“: NUO BALTIJOS

Atlikėjai
KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas

KAUNO VALSTYBINIO CHORO VYRŲ GRUPĖ
Meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis

Solistė RŪTA LIPINAITYTĖ (smuikas)

Dirigentas MARTYNAS STAŠKUS
Programoje
Zachary Egan, Pēteris Plakidis, Žibuoklė Martinaitytė, Mārtiņš Viļums, Timo Steiner, Linas Rimša, Juozas Gruodis

Pirmojo festivalio koncerto kodas – Baltija. Simfoninės muzikos programoje skambės lietuvių, latvių, estų kompozitorių muzika, tarp kurių net kelios premjeros. Vakaro intriga – jauno, Klaipėdoje gimusio ir šiame mieste aštuonis mėnesius gyvenusio Zachary Egano kompozicija. Niujorke gyvenantis kompozitorius po daugelio metų pirmą kartą atvyksta į Lietuvą ir nori iš naujo atrasti lietuviškos tapatybės dvelksmą. Kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė, taip pat gyvenanti Niujorke, naują kūrinį „Millefleur“ kūrė savo kūrybinėje studijoje prie Tauragno ežero. Mėgaudamasi karšta lietuviška vasara, orkestro garsais siekė atkurti „tūkstančio gėlių“ gobelenuose foną. Pēterio Plakidžio kūrinys smuikui ir orkestrui, kurį interpretuos Rūta Lipinaitytė, ir naujai atgimstanti Mārtiņšo Viļumso „Eidolon“ sudaro šio festivalio koncerto latviškos muzikos žiedą. Koncerto finalas – Timo Steinerio kūrinys tarsi pakili giesmė, himnas, prie kurio prisijungs ir Kauno valstybinio choro vyrų grupė. Galima sakyti, kad koncerto metu pasivaikščiosime baltiškais takais su iškiliausiais dabarties autoriais.

Koncerto organizatorius VšĮ „Iš arti“
Daugiau apie festivalį www.isarti.lt

Kauno valstybinės filharmonijos I aukšto fojė nuo lapkričio 9 iki 16 d. veiks skulptoriaus Luko Šiupšinsko paroda „Urban flora“ (kompozitorius Antanas Kučinskas, kuratorė Irena Mikuličiūtė). Parodos atidarymas lapkričio 9 d. 17 val.

Daugiau kaip du dešimtmečius vykstančio festivalio „Iš arti“ muzikinės programos nuspalvinamos performansu, parodomis, lėlių ar choreografijos, video ar teatro inkliuzais. Tačiau daugiausia sąlyčio taškų būta su vizualiaisiais menais.
Šių metų festivalio programą atvers dar viena unikali paroda. Tai – skulptoriaus Luko Šiupšinsko „Urban flora“. 9 betoninių vazų kompozicija, kurių kiekviena sudėta ant neutralių metalo stovų, yra lyg 9 impresijos iš miesto miegamųjų rajonų. Kūrinys yra pamąstymas apie gamtos formų tęsinį mieste, fiksuojantis įspūdžius. Lyg šiuolaikinio miesto botaniko surinkta kolekcija iš miegamųjų rajonų, kuriuose veši metalas, stiklas, aliuminis, betonas ir kt. Krištolinės ir porcelianinės vazos išlietos iš betono, pro kuriuos veržiasi mieste sutinkama augmenija, atrodo kaip sustingę laike maži artefaktai, skleidžiantys paslaptingus garsus.
Luko Šiupšinsko ekspozicija „Urban flora“ šiais metais buvo pristatyta meno mugėje ARTVILNIUS’18. Festivalyje „Iš arti“ miesto flora atgis originaliai įgarsinta kompozitoriaus Antano Kučinsko.

Bilietai : 6, 8 Eur Kauno filharmonijos ir „Tiketa“ kasose taikomas aptarnavimo mokestis 1,20 Eur/bilietui

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.