Visos dienos

Dramatiškos klasikos vakaras

Pasiilgote šiurpuliukus sukeliančios klasikinės muzikos? Esate dramatiškos klasikos mėgėjas? Laukiate, kada galėsite išvysti daug metų scenoje muziką atliekančius profesionalus?

Spalio 11 d. 18:00 val. kviečiame į klasikinės muzikos vakarą, kuriame išgirsite muzikinės scenos profesionalus.

Programą atliks:
PETRAS GENIUŠAS ir
ČIURLIONIO KVARTETAS:
JONAS TANKEVIČIUS (I smuikas)
DARIUS DIKŠAITIS (II smuikas)
GEDIMINAS DAČINSKAS (altas)
GLEB PYŠNIAK (violončelė)

Programoje skambės:
F. Schubert - Styginiu kvartetas Nr. 14, d-moll, D. 810;
B. Martinu - Fortepijoninis kvintetas Nr. 2, H 298

Tarp Lietuvos atlikėjų PETRAS GENIUŠAS išsiskiria interesų įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis, dažnai rizikingomis naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, jis rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais ir solistais, dirigentais. Jo scenos partneriais yra buvę M. Rostropovičius, J.Menuchinas, R.Katilius, A. Kniazevas, D.Geringas, V.Noreika, V.Čekasinas, V. Tarasovas. Tačiau klasikinio pianisto amplua Petrui Geniušui per maža: neretai jį galima pamatyti ant scenos akompanuojantį dramos spektakliams, baletui ar net kabaretui, dalyvaujantį džiazo ir įvairius muzikos stilius kryžminančiuose projektuose. Įgimtas žingeidumas skatina jį neapsiriboti vien klasikinio pianisto patirtimi ir veikla, nenuilstamai plečiant savo muzikinį akiratį – nuo anglų virginalistų ir įvairių pasaulio tautų folkloro iki avangardinės muzikos, džiazo ir elektronikos. Grįžtamuoju ryšiu visi šie interesai praturtina ir Petro Geniušo klasikinio muzikavimo praktiką. Šalia išlavinto muzikinio skonio, technikos ir jautrumo garsui, tai, matyt, yra viena vertingiausių šio pianisto savybių.

ČIURLIONIO KVARTETAS - Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinės muzikos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio (1875–1911) vardo ansamblis, susibūręs 1968 m., jo nariams tebestudijuojant Lietuvos muzikos akademijoje. Vėliau, jie tobulino meistriškumą pas Borodino, Tanejevo, Tatrai kvartetų narius profesorius D. Šebaliną, V. Ovčareką, V. Tatrai.
1990 m. Čiurlionio kvartetui pirmajam iš mūsų šalies menininkų buvo suteiktas aukščiausias apdovanojimas – Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. 2004 m. tarptautiniame kamerinės muzikos konkurse Šveinfurte (Vokietija) ansamblis laimėjo II premiją, buvo apdovanotas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“. 2005 m. didelio užsienio publikos ir spaudos susidomėjimo sulaukė Čiurlionio kvarteto koncertai pasaulinėje parodoje „EXPO Aichi“ Japonijoje ir pristatymas VCD formatu pasaulinėje „MIDEM 2005“ mugėje Prancūzijoje. Kvartetas koncertavo visoje Europoje: nuo Islandijos iki Rusijos ir nuo Norvegijos iki Italijos; taip pat Kanadoje, JAE, JAV, Meksikoje, Japonijoje bei Kinijoje, griežė tokiose salėse kaip Leipcigo „Gewandhaus“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Bonos „Beethovenhaus“, Berlyno „Schauspielhaus“, Paryžiaus „Musée d’Orsay“ ir daugelyje kitų, prestižiniuose festivaliuose „Prahos pavasaris“, „Berliner Festwochen“, „Vlaanderen“, „Janačkuv Mai“, „Moravijos ruduo“, Šlėzvigo-Holšteino, „Meranofest“, „Europamusikale“, „Amadeo“ Zagrebe. O po debiuto garsiojoje Londono „Royal Festival Hall“ kultūros žurnalas „Musical Opinion“ rašė apie nuostabią, tiesiog genialią kūrinių interpretaciją, kuri Londono kamerinės muzikos mėgėjams priminė, kaip turi būti atliekama kvarteto muzika.
Kvarteto nariai scenoje pasirodo ir kaip solistai, dalyvauja įvairiuose ansambliuose ir kūrybiniuose projektuose, tarptautinių konkursų vertinimo komisijose, veda meistriškumo kursus. Čiurlionio kvartetas groja unikaliais XVIII a. italų meistrų instrumentais.

Bilietų kaina 10 ir 7 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).

NAUJIENA!!! - Koncertų ciklo „Muzika pro atvirą langą“ ABONEMENTAI. 3 pasirinkti šio ciklo koncertai tik už 15 eurų. ABONEMENTUS galite įsigyti TIK Aušros al. 15, kamerinės salės „Polifonija“ kasoje.

Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose.
Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 11 60

Kitus koncertų ciklo „Muzika pro atvirą langą“ koncertus galite rasti paspaudę nuorodą: http://www.polifonija.lt/n/wp-content/uploads/2018/08/ruduo-ziema-afisa-A2-psl.jpg

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.