Visos dienos

CRRNT No. 6 / KMN

CRRNT – tai koncertų ciklas, skirtas naujajai gyvai muzikai. Cikle kartą per mėnesį pasirodo improvizacinės, šiuolaikinės ir eksperimentinės muzikos atlikėjai. 

Šioje, jau šeštojoje ciklo dalyje, vyksiančioje liepos 17 d. 20 val. Kauno menininkų namuose pasirodys šešių muzikantų ansamblis:

Mėta Gabrielė Pelegrimaitė (fleita)
Kazimieras Jušinskas (saksofonas)
Dominykas Norkūnas (elektrinė gitara)
Simonas Kaupinis (tūba)
Aurelijus Užameckis (kontrabosas)
Arnas Mikalkėnas (būgnai)

Šešetas gros koncentracijos reikalaujančią muziką ir atliks savo kurtas kompozicijas, sujungtas improvizacijomis ir eksperimentiniais garsais. Šią programą ansamblis taip pat pristatys ir Saulkrasti Jazz festivalyje Latvijoje, iš kurio grįžę lips tiesiai ant Kauno menininkų namų scenos ir sugros nepamirštamą koncertą.

Apie atlikėjus

Mėta Gabrielė Pelegrimaitė groti fleita mokėsi Anykščių muzikos mokykloje nuo 7 metų. Po gimnazijos baigimo įstojo į LMTA džiazo katedrą, saksofonisto Liudo Mockūno klasę. Būdama paskutiniame bakalauro kurse prisijungė prie šiuolaikinės muzikos magistro studentų ansamblio ir nuo tada aktyviai dalyvauja koncertuose ir įvairiuose projektuose su skirtingomis sudėtimis. Su elektroakustiniu trio - jūra/mėta/ieva dalyvavo šiemet pirmąkart surengtame festivalyje „Fantomas Fest“. Nuo 2018 m. rugsėjo pradės studijuoti laisvąją improvizaciją LMTA šiuolaikinės muzikos katedroje.

Kazimieras Jušinskas - įvairiuose projektuose aktyviai muzikuojantis saksofonistas, žinomas kaip grupių „Brave Noises“, „Džiazlaif“, „The Septet“ ir saksofonų kvarteto „Katarsis4“ narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikantas taip pat yra dalyvavęs „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ džiazo muzikos festivaliuose. Baigęs Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos Konservatoriją, K. Jušinskas įstojo į Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademiją ir toliau sėkmingai tęsia mokslus. 

Dominykas Norkūnas įgijo pradinį muzikinį išsilavinimą muzikos mokykloje „Ąžuoliukas“, kur mokėsi dainuoti, groti fleita bei pianinu. Po popmuzikos specialybės Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje baigimo studijuoja šiuolaikinės muzikos / laisvos improvizacijos specialybę LMTA. Dominykas dalyvavo daugumoje Lietuvos popmuzikos, džiazo festivalių kaip laisvai samdomas muzikantas ir su ansambliais „N-atomic“, „TDT“, „Midnight Special trio“. 2015 m. atlikėjas laimėjo konkursą „Tamsta guitar day“. 

Simonas Kaupinis baigė Balio Dvariono muzikos mokyklą, studijavo LMTA tūbos bakalauro specialybėje. Studijų metu pusę metų praleido Rossini konservatorijoje Italijoje. Aktyviai dalyvauja akademinės bei šiuolaikinės muzikos festivaliuose. Šiuo metu studijuoja šiuolaikinės muzikos bei improvizacijos magistro studijose. 

Aurelijus Užameckis – kontrabosininkas, džiazo ir improvizacinės muzikos atlikėjas bei kūrėjas. Studijavo klasikinę muziką ir džiazą, grojo su orkestrais, tapo vietinių konkursų laureatu. Taip pat savarankiškai mokėsi elektroninės ir ne akademinės muzikos žanrų kūrybos bei atlikimo. Su grupe „Džiazlaif“ laimėjo „Grand Prix“ konkurse „Vilnius Jazz Young Power“. Jame buvo įvertintas prizu už geriausią originalią kompoziciją ir universalią boso raišką. Šiuo metu muzikantas aktyviai dalyvauja džiazo, improvizacinės muzikos ir kitose scenose, groja ir kuria su aktualiausiais šalies muzikantais, bendradarbiauja su teatru ir kitomis meno disciplinomis.

Arno Mikalkėno karjeros pradžia – klasikinio akordeono, dirigavimo ir džiazo fortepijono studijose Juozo Gruodžio konservatorijoje bei Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijoje. Šiuo metu A. Mikalkėnas dėsto šiose institucijose. Muzikantas – vienas aktyviausių laisvosios muzikos atlikėjų Lietuvoje, veikiantis kaip ansamblio vadovas, kompozitorius ir neseniai pradėjęs veikti teatro ir performansų meno muzikos sferose.

Koncerto bilieto kaina – 3 €. Bilietus galima įsigyti koncerto vietoje arba „Tiketa“ kasose bei interneto svetainėje. 

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.