Visos dienos

CARLOS JOHNSON, CHRIS CAIN IR LUCA GIORDANO BAND KONCERTAS Vingio parke

Liepos 25 d. 19.00 val. Carlos Johnson, Chris Cain ir Luca Giordano Band koncertas

VU Botanikos sodo Vingio skyriuje (M.K.Čiurlionio g.110, Vilnius)

Chris Cain - gitara, vokalas
Carlos Johnson - gitara, vokalas
Luca Giordano - gitara, vokalas
Walter Cerasani – bosinė gitara
Jan Korinek – klavišiniai
Lorenzo Poliandri - būgnai

Bilietai: http://www.tiketa.lt/LT/carlos_johnson_vs_chris_cain_ir_luca_giordano_band_jav_italija_19260

Organizatoriai: GM Gyvai

Kokia vasara be tikro gero bliuzo iš JAV gryname ore! Šįkart scenoje gitaromis ir balsais susikaus du patyrę muzikantai, atkeliavę iš skirtingų bliuzo mokyklų – Čikagos ir Memfio. Kas nugalės jūsų širdžių simpatijas – elektrinis miestietiškas Čikagos bliuzas, kilęs iš Maxwell gatvės inkubatoriaus, ir padaręs stiprią įtaką moderniam rokui? Ar 2–4 dešimtmetyje Memfyje gimusi muzika, pasiskolinusi ankstyvojo džiazo ritmus bei daugybę folko skambesio elementų, ir siejama su bliuzo Meka – Beale gatve? Koncerto metu Čikagos bliuzo kampe pasirodys Carlos Johnson (JAV), Memfio frontą laikys Chris Cain (JAV), o į nuostabią visumą viską apjungs charizmatiškoji Lietuvos klausytojus vasaromis linksminanti ir šokdinanti „Luca Giordano band“ (Italija).
Čikagos bliuzą atstovaujantis gitaristas ir dainininkas Carlos Johnson (g. 1953 m.) savo agresyviu ir aistringu atlikimo stiliumi klausytojus keri nuo 8-ojo praėjusio amžiaus dešimtmečio. Prieš tapdamas savo grupės lyderiu, daugiau nei 20 metų buvo tarp labiausiai pageidaujamų muzikantų – su juo norėjo groti tokie bliuzo grandai kaip Koko Taylor, Otis Rush, Junior Wells, Son Seals, Valerie Welington, Carey Bell, Buddy Miles ir kt.
Carlos Johnson, įkvėpimo sėmęsis iš B.B. King, Otis Rush ir Albert King, sukūrė vieną originaliausių gitaros stilių suderindamas gilų, neišlavintą vakarų Čikagos skambesį su šiuolaikišku, jausmingu garsu, klasikinio džiazo elementais bei nepaneigiama meile kantri bliuzui.
Šis kairiarankis apversta gitara grojantis virtuozas – net Japonijoje subūręs minią gerbėjų – buvo du kartus nominuotas „Grammy“ ir savo paties yra įvardinamas bliuzo da Vinci už afroamerikiečių  paveldo nešimą ir tobulinimą.
Tuo tarpu dvasingo Memfio elektrinio bliuzo vardą gina Chris Cain (g. 1955 m.). Jo gilus, šiltas vokalas bei džiazo įkvėptas, bliuzo gitaros rifais papuoštas išraiškingas skambesys išskiria jį iš kitų, tuo pat metu primindamas legendinius B.B. King ir Albert King. Atlikėjo aistra ir autentiškumas yra jo motinos graikiškų šaknų ir juodaodžių paveldo iš tėvo pusės išdava.
Bliuzo fanu Chris Cain tapo nuo trejų metų – vos apsilankęs B.B. King pasirodyme, o jo inspiratoriais buvo Ray Charles, Freddie King, Albert King ir kt. Multiinstrumentalistas, profesionalaus gitaristo karjerą pradėjęs nesulaukęs nė 18 metų, itin sėkmingai apjungė bliuzo ir džiazo studijų paslaptis – jau pirmasis albumas (1987 m.) pelnė keturias „W.C. Handy Blues Award“ nominacijas. 2018 m. jis nominuotas Memfio „Blues Music Award“ metų geriausio bliuzo gitaristo kategorijoje.
Chris Cain gyrė tokie bliuzo meistrai kaip Albert King, Robben Ford, o su Albert King bei Albert Collins drauge surengė koncertus vos pasirodžius debiutiniam įrašui. Savo gitaros meistriškumu ir puikiomis personalizuotomis dainomis jis įsitvirtino kaip bliuzo ateitį reiškianti muzikinė jėga.
Kartu su Carlos Johnson ir Chris Cain pasirodysiančius „Luca Giordano band“ (Italija) pristatyti vargu ar bereikia. Tai geriausia Europoje pripažinta bliuzo grupė, itin mėgstama Čikagos bliuzo pasaulio atstovų. „Luca Giordano band“ Lietuvoje buvo galima girdėti kartu su Nellie „The Tiger“ Travis, J. W. Williams, Stevie Zee, Katherine Davis, Sax Gordon, Eric „Guitar“ Davis, Mighty Mo Rodgers ir Baba Sissoko. Visi, kas buvę jų pasirodymuose, lieka sužavėti „Luca Giordano band“ pagrindinio atlikėjo charizmos ir neeilinio susigrojimo tiek grupės viduje, tiek su kitais atlikėjais. Šįkart jie užkurs foną Čikagos ir Memfio bliuzo kovose arba paliudys šių žanrų draugystę. Ateikite ir išgirskite, kas tai bus!
Čikagos bliuzą atstovaujantis gitaristas ir dainininkas Carlos Johnson (g. 1953 m.) savo agresyviu ir aistringu atlikimo stiliumi klausytojus keri nuo 8-ojo praėjusio amžiaus dešimtmečio. Prieš tapdamas savo grupės lyderiu, daugiau nei 20 metų buvo tarp labiausiai pageidaujamų muzikantų – su juo norėjo groti tokie bliuzo grandai kaip Koko Taylor, Otis Rush, Junior Wells, Son Seals, Valerie Welington, Carey Bell, Buddy Miles ir kt.
Carlos Johnson, įkvėpimo sėmęsis iš B.B. King, Otis Rush ir Albert King, sukūrė vieną originaliausių gitaros stilių suderindamas gilų, neišlavintą vakarų Čikagos skambesį su šiuolaikišku, jausmingu garsu, klasikinio džiazo elementais bei nepaneigiama meile kantri bliuzui
Vaikai iki 7 m., neužimantys atskiros sėdimos vietos, įleidžiami nemokamai.
Durys atidaromos 18 val., atskirai už įėjimą į botanikos sodą mokėti nereikia.
Bilietus į renginius galima įsigyti visose Tiketa kasose arba tinklalapyje www.tiketa.lt. Koncerto dieną bilietus galima įsigyti prieš valandą renginio vietoje.

SVARBU! Koncertas vyks po atviru dangumi bet kokiomis oro sąlygomis. Tad jei lauke lytų, turėkite su savimi skėtį arba neperšlampantį apsiaustą.
Bilietai nekeičiami ir negrąžinami.
Bilietus galima grąžinti tik koncertui neįvykus.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.