Visos dienos

Antrasis šakočių kepimo čempionatas

Jau antrus metus iš eilės organizuojame šakočio kepimo čempionatą, kurio metu siekiame kartu su istorinės virtuvės tyrinėtojais pristatyti kepinio ištakas, jo tyrinėjimus ir svarbą mūsų kultūroje. Žinoma, kad „baumkucheno“ pavadinimas, jo istoriniai tyrimai, veda į vokiškąją viduramžišką prabangią virtuvę. O patiekalui reikia daugybės kiaušinių, sviesto, grietinės, cukraus (šie ingredientai viduramžių ir ankstyvųjų naujųjų laikų gastronomijoje buvo priskiriami elitiniams produktams). Lietuvoje šakotis buvo pradėtas kepti XIX a. viduryje vienuolynuose, dvaruose. Taigi, iš kartos į kartą keliavęs, jis yra mėgiamas ir šiandien. Koks šakotis yra dabar ir kaip svarbu tęsti gyvą tradicinio šakočio kepimo amato tradiciją?
Tam, kad iškepti šakotį reikalingi ne tik brangūs ingredientai, bet ir speciali įranga bei kepėjo įgūdžiai, aukšta kvalifikacija. Todėl šakotį iškepti gali ne kiekvienas. Nors šakočių kepimo čempionate gali dalyvauti fiziniai ir juridiniai asmenys- tradiciniai amatininkai, pavieniai asmenys, Lietuvos įmonės ir nevyriausybinės organizacijos iš visos Lietuvos, jiems keliami specialūs 

21
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31