Visos dienos

Ieva Prudnikovaitė ir Pei-Wen Chen : Maratono „Klasikos viražai“ introdukcija

Chen Pei-Wen (fortepijonas, JAV), operos solistė Ieva Prudnikovaitė (mecosopranas, Lietuva)
Programoje skambės P. Lieberson “Nerudos dainos” (“Neruda songs”); M. De Falla “Septynios populiarios ispaniškos dainos” (“Siete canciones populares Espanolas”)... ir kt.

Ieva Prudnikovaitė – operos solistė. Baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūrą pas prof. Reginą Maciūtę, turi darbo operos teatruose patirties, atliko vaidmenis įvairiuose spektakliuose bei daug koncertinių programų, sėkmingai dalyvavo LTV projekte „Triumfo arka“.
Nuo 2008 m. I. Prudnikovaitė dainuoja „Aalto“ muzikiniame teatre Esene, Vokietijoje. Šiame teatre ji yra sukūrusi ne vieną vaidmenį, tarp kurių Končakovna (A. Borodino „Kunigaikštis Igoris“), Karmen (G. Bizet „Karmen“), Fenena (G. Verdi „Nabukas“), Federika (G. Verdi – „Luiza Miler“), Gimnazistas (A. Bergo „Lulu“), Madalena (G. Verdi „Rigoletas“), Suzuki (G. Puccini „Madam Baterflai“), Džiuljeta (J. Offenbacho „Hofmano pasakos“) ir kt.Vienas ryškiausių solistės įkūnytų vaidmenų – Karmen G. Bizet operoje „Karmen“. 2009 m. už jį I. Prudnikovaitė buvo apdovanota „Operos švyturiu“ kaip Metų operos solistė. Šalia Lietuvos  nacionalinio operos ir baleto teatro bei Eseno muzikinio teatro Vokietijoje, Karmen I. Prudnikovaitė taip pat yra dainavusi Latvijos nacionalinėje operoje bei Braunšveigo (Vokietija) operos teatruose.
Prudnikovaitė dažnai atlieka ir koncertines programas, tarp kurių viena populiariausių – tango muzikos programa su ansambliu „4Tango“. Be šio ansamblio, solistės scenos partneriais yra tapę dainininkas Jeronimas Milius, pianistas  Petras Geniušas, būgnininkas Vladimiras Tarasovas, smuikininkas Artūras Šilalė, būgnininkas Tomas Kulikauskas, tenorai Vaidas Vyšniauskas, taip pat geriausiu Azijos tenoru vadinamas dainininkas Warrenas Mokas ir kiti.
Chen Pei-Wen gimė Taipėjuje, Taivane. 1990 metais su pagyrimu baigė Nacionalinę Meno Akademiją, (atliko Beethoven’s Piano Concerto No. 4). 1992 metais  pradėjo mokytis Mannes muzikos mokykloje, kur 1994 metais grojo S. Rachmanovo Rhapsody on the theme of Paganini diriguojant maestro Michael Charry. Su specialiu apdovanojimu baigusi Mannes muzikos mokyklą, 1995 metais Chen debiutavo Carnegie Hall, grodama Weill Recital Hall kaip Niujorko muzikos atlikėjų konkurso laimėtoja. Dažnai grodama fortepijonu duetu su savo vyru Alexander Palei, Chen pasirodo kasmet kaip dalis Alexander Palei muzikos festivalio Richmonde, Virdžinijoje, o taip pat Moulin d‘Ande, Prancūzijoje.
2001 metais Chen pirmą katą pasirodė Paryžiuje grodama Liszt‘s Concerto Pathetique dviems fortepijonams Salle O. Messiaen salėje, Maison de Radio France. 2004 metais, Chen atliko Mozart ir Mendelssohn koncertus dviems fortepijonams kartu su Lietuvos Nacionaliniu Simfoniniu Orkestru Vilniuje.
2009 metų vasarą, Chen grįžo į Taivaną ir grojo labdaros koncerte Nacioninėje Koncertų Salėje Taipėjuje, jauniesiems atlikėjams paremti. 2011 metais  ji atliko Mozarto koncertus dviems ir trims fortepijonams Klaipėdoje, o taip pat visą J. S. Bacho koncertą dviem fortepijonams Kišiniove, Moldovoje. Chen taip pat yra dirbusi su tokiais atlikėjais kaip Licia Abanese, Elly Ameling, Regina Resnik, Jon Vickers, Evelyn Lear, Diane Soviero, Deborah Voight, Ruth Falcon, Mignon Dunn, Sherril Milnes, Olga Peretyako ir daugeliu kitų. 1998 metais ji prisijungė prie Fedora projekto Vašingtono Operoje. Taip pat, Chen buvo Metropolitan Opera gildijos pianiste, kartu grodama Amato Operoje Niujorke. Šiuo metu ji dirba Mannes muzikos mokyloje.
Išskirtiniai Chen pasirodymai - Schumann koncerto fortepijonui atlikimas su Center Symphony Niujorke, įvairūs koncertai Vašingtone, taip pat Virdžinijos ir Meino valstijose, fortepijono duetai Prancūzijoje ir Bacho koncertų atlikimas Lietuvoje. Taip pat, ji dirbo kaip instruktorė ir atlikėja operose kaip Mozarto Der Schauspieldirektor, Menotti The Telephone, Monteverdi Incoronazione di Poppea, Hendelio Alcina ir Ariodante kartu su Niujorko Lyric Opera. Tarp pastarųjų pasirodymų taip pat būtų Brahms Nr. 1 koncertas fortepijonui atlikimas Niujorke, Czerny koncertas fortepijonui bei S. Rachmaninovo koncertų atlikimas Prancūzijoje. 2017 metų pavasarį, Chen tapo Šanchajaus Classical Singers Magazine Competition laureate.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.