Visos dienos

Didžiausias Lietuvos muzikos festivalis „Granatos Live 2018“

2018 m. rugpjūčio 3–5 d. šeštą kartą Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje pasirodys britų muzikos žvaigždės Rita Ora, „Rudimental DJ“, Duke Dumont, George Ezra ir Betsy. Savo įspūdingus pasirodymus surengs Jazzu, Ba., Beatrich, Monique, GJan, „Lilas ir Innomine“, Saulius Prūsaitis ir Justinas Jarutis.
Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti Rita Ora išgarsėjo 2012-aisiais, įrašiusi singlą „Hot Right Now“ kartu su DJ Fresh. Dainininkė buvo nominuota „MTV Europe Music Awards“, „BBC Radio 1 Teen Awards“ ir kituose apdovanojimuose. Ryškų debiutą sekė pasirodymai muzikos festivaliuose, koncertiniai turai, aibė kitų nominacijų ir apdovanojimų.
Per kelis paskutinius metus jau susiformavo tradicija, jog muzikinius pasirodymus festivalio „Granatos Live“ didžiojoje scenoje „uždaro“ didžėjai. Ne išimtis ir 2018-ieji – šiemet ši rolė patikėta „Rudimental DJ“.
Hito „Ocean Drive“ autoriaus Duke Dumont muzikinė karjera prasidėjo taip pat, kaip ir daugumos kitų elektroninės šokių muzikos prodiuserių – remiksuojant įvairias pop dainas. Proveržis šio DJ, dainų autoriaus ir prodiuserio karjeroje įvyko 2013 m., kai pasirodė Duke Dumont singlas „Need U (100%)”. Kūrinys, kuriame skamba  dainininkės A*M*E vokalas,  netruko pakilti į pirmą Didžiosios Britanijos muzikos topo vietą ir buvo nominuotas „Grammy Awards“ apdovanojimų „Geriausio šokių muzikos įrašo“ kategorijoje.  Vėliau sekė „I Got U“, „Won‘t Look back“, „Ocean Drive“ ir kiti elektroninės muzikos kūriniai, užkariavę šokių sales bei radijo stočių eterį visame pasaulyje.
Apie Betsy, kurios tikrasis vardas Elizabeth Humfrey, britai išgirdo prieš kelerius metus, kai pasirodė pirmasis jos singlas „Fair“. 2017-aisiais radijo stočių eterį užvaldė net keli jos singlai – „Lost & Found“, „Wanted More“, „Waiting“, „Little White Lies“ – iš tų pačių metų rudenį pasirodžiusio jos debiutinio albumo „Betsy“.
Grupės „Freaks On Floor“ vokalistas Justinas Jarutis, buvęs pirmojo festivalio „Granatos Live“ vedėjas, šiemet sugrįžta į Rumšiškes su savo soline programa. Sausio mėnesį atlikėjas išleido pirmą solinį albumą ir naujas dainas su malonumu pristatys festivalio klausytojams.
Muzikos festivalis „Granatos Live“ praktiškai neįsivaizduojamas be „Ba.“ – Benas Aleksandravičius su grupe „nepraleido“ nei vienerių iš penkių ligšiolinių festivalio gyvavimo metų. Pats muzikantas sako: „Festivalis „Granatos Live“ startavo panašiu metu, kaip ir mes. Grojome jame visais metais ir savo vasaros be šio festivalio jau negalime įsivaizduoti.“
Pasirodymas festivalyje „Granatos Live“ Jazzu bus lyg ir savotiškas debiutas, mat solinę karjerą pradėjusi dainininkę scenoje išvysime naujame amplua – kartu su Modesto Pitrėno diriguojamu simfoniniu orkestru.
Rumšiškėse savo pasirodymą taip pat surengs šiemet M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje geriausios metų atlikėjos statulėlę atsiėmusi Monique. Pernai festivalyje „Granatos Live“ debiutavusi atlikėja šiemet čia grįš su naujomis dainomis ir žada surengti ypatingą pasirodymą.

Šiemet į festivalio sceną žengs ir hito „Superstar“ atlikėja Beatrich. M.A.M.A. „Metų proveržio“ ir „Metų dainos“ kategorijų nugalėtoja ne tik dainuoja, bet ir pati rašo savo dainų tekstus.

Ko gero, stipriausią festivalinę programą turintis Lietuvos dainininkas Saulius Prūsaitis irgi pasirodys „Granatos Live“ scenoje. „Džiaugiuosi, kad „Granatos Live” man ir grupei jau tampa tradicija ir vienu laukiamiausių vasaros renginių. Atvykus kaskart apima jausmas, kad esame laukiami ir tai – didelis išskirtinės festivalio publikos bei profesionalių jo organizatorių nuopelnas“, – sako S. Prūsaitis.

Šių metų „Granatos Live“ lietuviškai pirmą kartą dainuos ir GJan. Festivalio publika išgirs geriausių GJan dainų programą, kurioje – tiek pirmieji atlikėjos kūriniai „Not afraid“ bei „Tattoo“, išgarsinę ją ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, tiek geriausi kūriniai iš praėjusiais metais išleisto debiutinio albumo „Do it“.

Į Rumšiškes šią vasarą sugrįš ir šių metų M.A.M.A. apdovanojimuose „Metų hiphopo grupe“ tapusi „Lilas ir Innomine“. Trečius metus iš eilės festivalyje koncertuojanti ir originaliu skambesiu garsėjanti grupė rudenį pristatė savo ketvirtą albumą „Leisk man šlykštėtis“, kurį lydėjo sėkmingas koncertinis turas po Lietuvą. Naujausias dainas iš albumo grupė būtinai atliks ir festivalio publikai.

Svarbu: bilietų į muzikos festivalį „Granatos Live 2018“ kiekis ribotas. Festivalio bilietas nesuteikia teisės įsikurti palapinių miestelyje. Bilietus, suteikiančius teisę statyti palapines tam skirtuose palapinių miesteliuose, rasite www.granatos.lt. 

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.