Visos dienos

Skaitmeninės fotografijos mokymai pradedantiesiems

Fotografija - paprasčiausiai kalbant - vaizdų įamžinimas. Tačiau įamžinti vaizdai yra toli gražu nepaprasti. Kas anksčiau atrodydavo prabangus užsiėmimas, reikalaujantis didelio išmanymo, bohemiškos sielos bei brangios įrangos, šiandien yra visiška mūsų kasdienybė. Visi rankoje laikydami telefoną jau esame fotografai. Visgi, dažnas mūsų šiame technologijų pasaulyje be telefono turime ir skaitmeninį fotoaparatą. Nusipirkome jį gal kiek impulsyviai, bet noras fotografuoti gražias nuotraukas mus pranoko. Tik štai, paėmus šį mažą stebukladarį į rankas, kuris de facto turėtų būti užprogramuotas kiekvieną nupaveiksluotą mūsų kadrą paversti unikaliu šedevru, jis pradeda rodyti kaprizus - viską sulieja ar užtamsina. Tuomet pradedame vartyti instrukciją ir mažo atsitiktinumo dėka atrandame vieną universalų sprendimą, kad vis tik fotoaparatas fotografuotų, o ne stovėtų lentynoje. Tačiau, mums visada kirba mintyse, ką jis iš tikrųjų gali? Kaip gi kiti suvaldo jo charakterį ir nufotografuoja, atrodo, neįtikėtinas nuotraukas? Būtent tai ir darysite šių mokymų metu - išmoksime suprasti ir valdyti savo fotoaparatus, kad fotografuotume taip, kaip norime, o ne taip, kaip gaunasi.

MOKYMŲ TIKSLAS

Suprasti, pagrindinius fotoaparato veikimo principus bei išmokti valdyti jo funkcijas taip, kad mokėtume fotografuoti bet kurioje situacijoje.

PROGRAMA

Mokymai susidarys iš dviejų dalių: 1. Teorija 2. Praktika (mokymų metu abi dalys pinsis tarpusavyje)

Pirma diena:

Susipažinsime su fotografija ir fotoaparatu

Fotografijos teorija bei pavyzdžiai

Karti fotografijos teorija (ekspozicija, išlaikymas, diafragma, ISO)

Fotoaparato funkcijų pažinimas (Auto, P, Av, Tv, ir t.t.)

Praktika

Atsakymai į iškilusius klausimus

Antra diena:

Susipažinsime su fotografavimo galimybėmis

Šviesos valdymas

Kompozicija

Fotografavimo ypatybės ir technikos

Praktika

Atsakymai į iškilusius klausimus

LEKTORIUS

Kipras Štreimikis - laisvai samdomas profesionalus fotografas, turintis daugiametę patirtį fotografijos srityje bei nepaleidžiantis fotoaparato iš rankų. Išmanantis plataus diapazono fotografijos sritis: portretų, gamtos, produktų, sporto, žiniasklaidos, renginių, vestuvių. Siekdamas unikalaus bei įdomaus rezultato, mėgstantis sujungti skirtingus stilius ir disciplinas. Jo vedami kursai yra nutaikyti pradedančiuosius fotografus, kurie siekia žinių ir supratimo. Mokymų metu lektorius atsakys į kiekvienam iškilusius klausimus kad kiekvieno individualūs iššūkiai nebebūtų iššūkiais. Daugiau informacijos apie Kiprą ir jo darbus rasite šioje nuorodoje:http://www.streimikis.com/ 

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.