Visos dienos

Žaidimų terapija. Smulkiosios motorikos lavinimas.

Kviečiame į dviejų teorinių-praktinių seminarų ciklą:
„Žaidimų terapija : prasmingi žaidimai vaikams" ir
“Protingos“ vaikiškos rankos: smulkiosios motorikos vystymosi ypatumai ir lavinamieji metodai“
Seminarai skirti vaikų ugdymo specialistams ir tėvams, auginantiems vaikučius iki 9 metų.
Apie lektorę: Viktorija Grigorjeva yra psichologė, pasakų dirbtuvių “Permainų vėjas” įkūrėja ir autorė, sukūrusi 10 terapinių pasakų ciklą “Šviesuliukai” vaikams “ankstukams”, 7 metus vedanti dailės terapijos bei kūrybiškumo ugdymo užsiėmimus vaikams bei seminarus apie pasakų, žaidimų terapiją, vaikų ugdymo ir auklėjimo ypatumus. Reiki meistrė, besidominti angelų terapija ir ją taikanti savo darbe, šeimų konsultantė, vaikų draugė ir mylinti mama.

I seminaras „Žaidimų terapija: prasmingi žaidimai vaikams"
Seminaro data: 2019 m. gegužės 11 d. nuo 10.30 iki 14.00 val. (4 akad.val.)

Tikriausiai nenustebsite išgirdę, kad vaikui žaidimas – svarbiausia jo gyvenimo dalis. Žaidimas vaikui reiškia tą patį, ką suaugusiajam kalba. Kai nemoka kažko pasakyti, vaikas į pagalbą pasikviečia žaisliukus– žaisdamas jis kalba, bendrauja su savimi ir aplinkiniu pasauliu, perteikia savo jausmus ir patirtį. Kuo daugiau vaikas žaidžia, tuo geriau jis susitvarko su savo emocijomis, atgauna vidinę harmoniją, mažiau pasireiškia pykčio, agresijos protrūkiai, vaikų konfliktai. Mūsų, suaugusiųjų, tikslas – išmokti žaisti su vaikais, suprasti jų žaidimų kalbą ir tapti svarbia vaiko vidinio pasaulio dalimi. Žaidimo pagalba yra koreguojamas vaiko elgesys. Žaisdami kartu su savo vaikais, mes vienareikšmiškai stipriname emocinį ryšį su jais: vaikui smagu, kai mama žaidžia su mašinytėmis arba tėtis skalbia lėlių rūbelius. Žaidimo pagalba lavinamas vaikų emocinis intelektas.
Seminaro metu susipažinsite su:
- žaidimų nauda ir funkcijomis;
- prasmingų žaidimų taisyklėmis;
- žaisliukų kalba; 
- žaidimais be žaisliukų;
- žaidimų specialisto funkcija;
- žaidimų terapija;
- žaidimų terapijos metodais;
- žaidimų kūrimo metodais;
- stalo žaidimų kūryba.
Praktinės seminaro dalies metu žaisime ir kursime prasmingus žaidimus.

II seminaras: “Protingos“ vaikiškos rankos: smulkiosios motorikos vystymosi ypatumai ir lavinamieji metodai“
Seminaro data: 2019 m. gegužės 11 d. nuo 15.00 iki 17.00 val. (3 akad.val.)

Pagal I.Kantą, ranka - tai „išėję“ į išorę žmogaus smegenys. Pagal rankos smulkiosios motorikos išsivystymą sprendžiamas vaiko pasiruošimas mokyklai. Vaikams su gerai išvystytais smulkiosios motorikos gebėjimais geriau sekasi logiškai mąstyti, samprotauti, jie turi geresnę atmintį, ilgiau išlaiko dėmesį bei greičiau išmoksta kalbėti. Taip yra dėl to, kad žmogaus smegenyse esantys centrai, atsakingi už kalbą ir pirštų judėjimą, yra arti vienas kito. Gerinant smulkiosios motorikos vystymąsi, aktyvuojasi zonos, atsakingos už kalbą, todėl sparčiau vystosi vaiko gebėjimas kalbėti. Smulkiosios motorikos lavinimas ne tik spartina kalbos mokymąsi, bet ir gerina vaikų judesių koordinaciją, vaizdinę, regimąją ir judėjimo atmintį. Lavinant smulkiąją motoriką, rankos pirštukai tampa lankstesni, gerėja abiejų rankų judesių koordinacija. Tai padeda ugdyti vaiko savarankiškumą, palengvina mokymosi procesą, spartina rašymo įgūdžių formavimąsi, didina vaiko pasitikėjimą savimi. 
Seminaro temos:
-vaikų smulkiosos motorikos vystymosi ypatumai;
-smulkiąją motoriką lavinantys žaidimai;
-pirštukų jogos pratimai;
-smulkiosios motorikos lavinimo metodai ir priemonės (audiniai, plastelinas, putplastis, kreidelės, smėlis, siūlai,vielos, makaronai, dažai, popierius).
Seminaro metu vyks ir praktiniai užsiėmimai – žaisime, mokysimės pratimų, išbandysime daug kūrybinės, produktyvios veiklos metodų.
Seminarų vieta: Raguvos g. 7, Kaunas.
Seminarų kaina: 
Rekomenduojame dalyvauti abiejuose seminaruose. Viso ciklo (2 seminarų) kaina: 60 Eur. 
Vieno pasirinkto seminaro kaina: 35 Eur. 
Būtina išankstinė registracija. 
Registracija patvirtinama pervedus 10 eur. avansinį mokestį už kiekvieną seminarą ir užpildžius registracijos formą http://www.tevuakademija.lt/registracijos-forma.html Likusią sumą galėsite sumokėti pavedimu arba vietoje grynais pinigais. Įmonėms išrašome sąskaitas visai sumai. Į seminaro kainą įskaičiuota metodinė medžiaga, pažymėjimai (valstyb. įstaigų darbuotojams išduodami akredituoti pažym). Arbata ir sausainiais vaišiname.
Rekvizitai apmokėjimui : VšĮ “Penki elementai”, a/s Nr. LT93 7300 0101 5219 2643 
Registracija ir informacija el. paštu spalvumiestas@gmail.com, tel. 8698 22309

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.