Visos dienos

„PRISIMINIMAI“ Rimvydas Kisevičius ir Giedrė Žalytė

Šiaulių kamerinės salės „Polifonija“ pavasario koncertų ciklą „Muzika pro atvirą langą“ pradedame su fortepijoniniu duetu „Baltas garsas“  (Vokietija). Į Lietuvą su specialiai paruošta programa „Prisiminimai“ sugrįžta pasaulio muzikos perlai, kūrinius fortepijonui keturioms rankoms skambinantys Giedrė Žalytė ir Rimvydas Kisevičius.

Giedrės Žalytės-Lutz ir Rimvydo Kisevičiaus nauja koncertinė programa
„Prisiminimai“ - tarsi padėka savo gimtajam kraštui ir jo žmonėms.  Prisiminimus galima apibrėžti skirtingai, tačiau jie visada susiję su patirtimi. Šiuose „Prisiminimuose“ - sukaupta atlikėjų patirtis, žodžiais neišreiškiami išgyvenimai, mintys ir jausmai. Visi tos patirties prisodrinti garsai vienaip ar kitaip paliečia klausytoją – galbūt kaip švelnus glustelėjimas, o kartais – kaip žiežirba ar žaibas, akimirksniu nušviečiantis mūsų esybę, giliai sielos gelmėse glūdinčius praeities ir
dabarties klodus bei priverčiantis susimąstyti apie tai, kas svarbu, o į ką galima pažvelgti tik kaip į momentinę dekoraciją. Vieną akimirką keičia kita. Pajuntame, kiek daug vis dėlto patyrėme. Ir kartu laukiame kitos, staiga ryškiai suliepsnosiančios ir apšviesiančios žiežirbos.

„Džiugu, kad šie muzikai, vieni iš daugelio po pasaulį išsibarsčiusių perlų, netrukus „įkris“ mums tiesiai į glėbį. Belieka jais džiaugtis, grožėtis, gėrėtis ir įsiklausyti į jų muzikinius pasakojimus.

Vokietijos menotyrininkė Barbara Brockstedt sąlytį su menu, kuris yra mūsų tapatybės dalis, yra palyginusi su grįžimu į tėvynę. Tęsdama jos mintį, galiu daryti išvadą, kad tėvynė lydi menininkus visur ir visada. Tad leiskime ir mes Giedrei ir Rimvydui išgirsti jų muzikos sukeltą Jūsų sielų skambesį ir praturtinti jų tėvynės suvokimą, kurį jie išsiveš, skelbdami pasauliui apie mus ir primindami mums apie mus pačius. Įsijunkime į šį gaivinantį dialogą.“ - mintimis dalinasi Irena Ülkekul

PROGRAMA:

Samuel Barber

Waltz / Pas de deux / Two-Step / Hesitation Tango (Souvenirs Op. 28)

Philip Glass

Opening („Glassworks“)

I und IV Movements („Four Movements“)

Closing („Mishima“)

Astor Piazzolla (1921-1992)

Café 1930 / Bordell 1900 / Nightclub 1960 (Histoire du Tango)

George Gershwin

Rhapsody in Blue

APIE ATLIKĖJUS:

Giedrės Lutz ir Rimvydo Kisevičiaus duetas gyvuoja jau 18 metų. Muzikuoti kartu pianistai pradėjo susikirtus keliams Lietuvos Muzikos
Akademijoje Vilniuje, kur abu studijavo Prof. V. Vitaitės fortepijono klasėje. Vėliau kaip fortepijoninis duetas patirties sėmėsi pas prof. K. Grybauską. Menų universitete Berlyne su duetu dirbo žinomas vengrų pianistas prof. L. Simon.

Tarptautiniame fortepijoninių ansamblių konkurse Kaune 2000 m. Giedrės ir Rimvydo duetas laimėjo III premiją, o 2002 m. - I premiją bei diplomą už geriausią privalomo kūrinio interpretaciją. 2001 m. duetas tapo I vietos nugalėtojais konkurse "Ciudad de San Sebastian" (Ispanija). Sėkmė pianistų asamblį lydėjo ir 2007 m. Druskininkuose, kur tarptautiname konkurse "Muzika be sienų" pelnė laureatų vardus: I v. kategorijoje koncertai su kameriniu orkestru ir II v. kategorijoje kamerinė muzika.

2002 m. ir 2003 m. uz muzikinius nuopelnus atlikėjai buvo apdovanoti
Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.

Pianistai yra nuolat kviečiami dalyvauti įvairiuose muzikiniuose projektuose kaip solistai ar ansamblių dalyviai. Atlikėjai sėkmingai pasirodė daugelyje tarptautinių festivalių („Atžalynas", „Skambanti banga", „Sugrįžimai", „Potsdamer Schlössernacht", „Fête de la musique", „Lange Nacht der Museen" ir kt). Muzikai koncertavo tokiose salėse kaip Philharmonie Kammermusiksaal Berlin, Konzerthaus Berlin, Französische Friedrichstadtkirche Berlin, Nikolaisaal Potsdam; Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Kauno valstybinėje filharmonijoje, Klaipėdos muzikiniame teatre ir kt.

Šiuo metu Giedrė Lutz ir Rimvydas Kisevičius gyvena ir dirba Berlyne.
Šalia įvairiapusiškos koncertinės veiklos Giedrė dėsto nuosavoje fortepijono studijoje. Rimvydas vadovauja savo 2007 m. įkurtai muzikos mokyklai „KontraPunkt". Abiejų pianistų mokiniai yra tapę laureatais Vokietijoje rengiamuose konkursuose „Jugend musiziert".

Bilietų kaina 7 ir 4 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).

Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose. Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 52 07

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.