Visos dienos

Išlyginamasis mokymasis

Kauno jaunimo mokyklos Laisvalaikio centre vyksta išlyginamasis mokymasis: mokiniai gilina dalykų žinias, paruošia pamokas, konsultuojasi su mokytojais.  Su mokiniais dirba lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, istorijos, geografijos, biologijos, matematikos, fizikos, dailės, muzikos specialistai. Mokiniai kompleksiškai pasiruošia testams, egzaminams, kalbėjimo įskaitoms.

Laisvalaikio centro durys atviros kasdien viso Kauno mokiniams nuo 13.30 val. iki 18 val. Prieš užsiėmimus vaikai valgo pavakarius, po užsiėmimų vakarienę gaminame kartu ir sėdame prie bendro stalo.

Visos kompleksinės paslaugos nemokamos!

laisvalaikis@kjm.lt

FB - KJM laisvalaikis

---------

Vaikai, kurie po pamokų blaškosi gatvėse, – tai vis opesnė problema miestų savivaldybėms. Tai ypač aktualu šeimoms, kurios finansiškai negali užtikrinti vaiko užimtumo po pamokų. Todėl, Kauno jaunimo centre vaikams atidarytas laisvalaikio centras. „Mes siūlome kompleksines paslaugas vaikams nemokamai – mokymąsi, įvairius užsiėmimus, maitinimą, neurosocialine konsultacija ir saugią, komfortišką erdvę“, - sako Kauno jaunimo mokyklos direktorius Tomas Lagūnavičius.

Laisvalaikio centro idėja – užimti vaikus po pamokų įvairiomis edukacinėmis ir ne tik, veiklomis. Nesvarbu, kurioje mokykloje mokinys mokosi. Norime, kad visi, turėtų galimybę po pamokų lankyti būrelius. Vienas svarbiausių privalumų vaikams ir tėveliams – vaikai negaišta laiko kelionėse iš vieno užsiėmimo į kitą, o po vienos mokyklos stogu randa didelį nemokamų būrelių pasirinkimą.

Mokinys atėjęs po pamokų, pirmiausia valgo pavakarius ir pasirenka, ką tą dieną lankys. „Jeigu vaikui bloga nuotaika ar jaučiasi pavargęs, jis gali sėdėti poilsio zonoje, kur skamba su relaksuojanti muzika ar naršyti internete prisijungęs prie Wi-fi tinklo“, - sako direktorius T. Lagūnavičius teigdamas, kad užsiėmimai nėra privalomi, bet rekomenduojami. Bet kuriuo atveju tėvai žinos, jog vaikas yra ugdymo įstaigoje kontroliuojamas ir stebimas suaugusiųjų iki 18 val., o po vakarienės saugiai išleistas namo.

Kauno jaunimo mokykloje įsteigtas laisvalaikio centras siūlo užsiėmimus net patiems išrankiausiems vaikams: „Taekwondo“  kovų treniruotės, fotografijos ir videografijos meno, lietuvių kalbos mokymosi šiuolaikiškai  kompiuteriais, socialinių tinklų verslo, strateginių kompiuterinių žaidimų ir viešojo kalbėjimo paslapčių. Svarbu pabrėžti, kad kiekvieną dieną įvairių dalykų mokytojai suteiks individualias konsultacijas vaikams, kurie nori  užpildyti mokinių spragas, pasiruošti testams ar egzaminams. Taigi centre pilnu pajėgumu dirbs kompetetingų daug korepetitorių.

Be to, laisvalaikio centre bus suteikiamos neurosocialinis konsultavimas vaikams ir tėvams. Kasdien mokiniai susiduria su stresu mokykloje ar šeimoje, todėl psichologės, socialinės darbuotojos ar dorinio ugdymo mokytojų pagalba – labai svarbi. O tėvai dažnai nežino, kur kreiptis dėl vaiko elgesio, kaip išspręsti problemas, kurias kelia  su atžalos. Neurosocialinis konsultavimas anoniminis ir pasiekiamas visiems.  

„Pasiryžome suteikti daug kompleksinių paslaugų po vienu Kauno jaunimo mokyklos stogu – nuo privalomo pagrindinio ugdymo iki naudingų užsiėmimų po pamokų ir nemokamu maitinimu“, - apie idėjos pradžią pasakojo direktorius T. Lagūnavičius. Laisvalaikio centras dirba nuo 13.30 val. iki 18 val. visomis darbo dienomis Kauno jaunimo mokykloje, Sandėlių g. 7

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.