Visos dienos

RESURSAI-šokio ir judesio terapijos ciklas su Rasa Biriete

Šokio ir judesio terapijos ciklas "RESURSAI"

„Jei kada nors norėsi rasti žmogų, kuris galės įveikti bet ką, net pačias sunkiausias problemas ir padaryti tave laimingu, kai to nebegali niekas kitas: tiesiog pažvelk į veidrodį ir pasakyk: „Labas!“ /Richardas Bachas/

Labas! Žinau, būti suaugusiu nėra paprasta. Prisiimti atsakomybę už savo gyvenimo kokybę taip pat nėra lengva. O būti laimingu visą laiką neįmanoma ir nesveika. Tačiau suvokti, kad esi suaugęs, atsakingas už save ir šalia esančius, bei žinoti kas tau teikia laimę yra būtina sąlyga gyvenant autentišką sąmoningą gyvenimą.

Todėl šis rudens šokio-judesio terapijos ciklas skirtas RESURSAMS. Dalykams, kurie mums svarbūs, kurie teikia prasmę, paramą, palaiko. Kokie jie? Kas padeda, palaiko, kai norisi pabėgti nuo sunkių situacijų, jausmų, minčių? Kiekvienam skirtingai. Net neįsivaizduojame kiek jų turime savyje, nors dažniausiai ieškome išorėje.

Kai įsiklausai, skiri laiko ir dėmesio savo resursų paieškai, grąža yra didžiulė: atgimsta ryšys su kūnu, pradedi aiškiau jausti jausmus, paaštrėja pojūčių kanalai – lyta, rega, klausa, uoslė, judėjimas; mintys skaidrėja, vystosi empatija sau ir aplinkai.

Kai turi pakankamai resursų, gali išspręsti įvairias problemas, paprasčiausiai turi tam jėgų. Jauti savo galią ir nebijai prisiimti atsakomybės už visapusišką savo sveikatą. Todėl verta nerti į RESURSŲ paiešką!

Kviesdama į šokio-judesio terapijos užsiėmimus noriu paaiškinti kuo skiriasi šokio-judesio terapija nuo tiesiog šokio?

Terapija yra sąmoningas, tikslingas ir struktūruotas procesas. Šokio terapeutas Aleksandras Giršonas apibūdina taip: terapijos metu mes specialiai šokame, kad išgytume. Tai reiškia, kad patirtume nauja, pakeistume senus įsitikinimus apie save ir esamus bendravimo būdus, taip pat išmoktume naujų.

Šis procesas būna įvairus, neretai iškyla vidiniai pasipriešinimai, nepasitikėjimas, baimės, tačiau vedančiojo ir grupės narių palaikymas suteikia didžiulį impulsą eiti pirmyn. Dažnai tokių užsiėmimų metu pilna jėga veikia ir šokio pramoginė paskirtis, kuri atneša daug džiaugsmo ir pasitenkinimo. Tai pilnatviškas kūrybiškas procesas, savyje talpinantis palaikymą, iššūkius, nežinomybę, atradimo džiaugsmą ir dar daugybę kitų komponentų.

Turint resursų galima nuveikti daugiau, todėl po šio ciklo bus renkama uždara šokio-judesio terapijos grupė, kuri gilinsis į šio ciklo metu išryškėjusias temas, kurios prašosi daugiau dėmesio ir veiksmo, kad galėtų vykti transformuojantys asmenybės pokyčiai.

Gera suvokti, kad visa tai per judesį ir šokį. Iki susitikimų!

Apie vedančiąją
Rasa Birietė integruotos kūno, judesio ir šokio terapijos bei psichoterapijos mokėsi MoscowIntegralDance Centre „Live Through Dance“ (Maskva). Šiuo metu studijuoja Institute for Integrative Bodyworkand Movement Therapy (Londonas). Muzikos ir teatro akademijoje yra baigusi audiovizualinio meno studijas. Aštunti metai kaip veda pastovius ir pristatomuosius Šokio-judesio terapijos užsiėmimus.
Registracija: tel. 8-37 333 779, 8-617 27 060 arba administracija@uniqum.lt
Kaina 13 Eur./1 užsiėmimas.
Sekančios datos: 12.08, apie kitas pranešime vėliau.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.