Visos dienos

Virtualus spektaklis „Samurajaus knyga“ | Sindikatas Bad Rabbits

_________________________

Vieną dieną plataus meninio profilio sindikato „Bad Rabbits“ nariai rado keistą sąsiuvinį. Ant jo viršelio storu šriftu buvo užrašyta „Samurajaus knyga“. Patyrinėjus sąsiuvinį paaiškėjo, jog tai berniuko, vardu Tomas Lašas, dienoraštis, tiksliau  – dokumentas, nes jame aprašomi nutikimai buvo skirti įamžinti vienam konkrečiam įvykiui – susitikimui su Šeimininkui.

Sindikato „Bad Rabbits nariams pavyko rasti Tomo Lašo tėvus. Susitikimas su jais padėjo suprasti daugelį dalykų, kurie iki tol, vartant sąsiuvinį, atrodė keisti ar absurdiški. Berniuko tėvai papasakojo, kad kartą, jų sūnus parsinešė į namus knyga „Hagakure . Slaptoji samurajų knyga“. Ilgainiui jis ėmė taikyti knygos išmintį kasdieniame gyvenime, žinoma, savaip interpretuodamas. Dar po kiek laiko Tomas Lašas išsikėlė sau tikslą – susitikti su Šeimininku, nes, pasak jo, tikras Samurajus privalo stoti akistaton su savo Šeimininku idant patirtų išmintį.

Sindikatas „Bad Rabbits“, remdamasis sąsiuviniu – dokumentu, pristato spektaklį – liudijimą apie Tomą Lašą – pirmą Samurajų Lietuvos istorijoje. Apie jo kelią Ypatingosios dienos link, kada jis sutiks savąjį Šeimininką, nes tikras Samurajus be Šeimininko tėra tik šuo.

Spektaklis – liudijimas „Samurajaus knyga“ yra papildytas Tomo Lašo tėvų pastebėjimais, kurie gerokai praplečia tiek paties Tomo, tiek jo aplinkos, tiek visos istorijos kontekstą ir iškelia esminį klausimą: kas yra tas Šeimininkas?

Iš pjesės – liudijimo „Samurajaus knyga“:

Tomas Lašas sustoja, apsisuka ir žiūri į nueitą kelią.
Jis nori nusišypsoti, bet neleidžia sau to padaryti.
Nes jei leidi sau tai, gali leisti ir dar ką nors.
Ir paskui, jau bus sunku susivokti, kas tu ir ką tu darai.
Ką tu turi padaryti, nes tik iki galo atlikus reikalą tampi išmintingu.
O išmintis yra tai, kada kiti į tave žiūri ir nesupranta, ką tu gali.

Iš knygos „Hagakure. Slaptoji samurajų knyga“

Keturi pono Nabesimos priesakai samurajui:
-Neleisk kitiems savęs aplenkti Samurajaus Kelyje
-Visada būk naudingas savo Šeimininkui
-Nepamiršk sūnaus pareigos tėvams
-Rodyk atjautą ir padėk žmonėms

————————————————————————————————————————–

APIE BAD RABBITS

Įkvėptas Če Gevaros, Simono Bolivaro bei Fidelio Kastro 2012 metais buvo įkurtas plataus meninio profilio sindikatas “Bad Rabbits”. Sukurta vėliava, manifestų knyga, atributika bei pavadinimas.

„Bad Rabbits“ – partizaninė opozicija tradiciniams teatro reiškiniams. Tikslas – spektaklį paversti netikėtu reiškiniu žmonių gyvenime ir kurti ne vien uždarai teatro bendruomenei.

„Bad Rabbits“ yra jaunas alternatyvaus teatro meno kolektyvas, ieškantis neeksploatuojamų arba mažai eksploatuojamų teatro ir vaizduojamojo meno terpių, kuriose galėtų realizuoti savo eksperimentinius darbus.

Plataus meninio profilio sindikatas “Bad Rabbits” yra gatvės teatrų federacijos EFETSA (European Federation on Education and Traning in Street Arts) narys.

Spektaklio bilietą galima įsigyti iki balandžio 30 d. 21:00 val. Įsigijus bilietą, į savo el. paštą gausite vaizdo transliacijos nuorodą. Ją taip pat galėsite rasti savo TIKETA paskyroje. Vaizdo įrašas bus pasiekiamas iki balandžio 30 d. 23:59 val., tad renginio bilietą galėsite aktyvuoti bet kuriuo jums patogiu metu. Aktyvavus bilietą turėsite 72 val., per kurias galėsite peržiūrėti vaizdo įrašą tiek kartų, kiek norėsite. Ant bilieto esantis transliacijos pabaigos laikas nurodo iki kada vaizdo įrašas yra pasiekiamas TIKETA sistemoje.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.