Visos dienos

Drabužių konstravimo, modeliavimo, sukirpimo ir siuvimo kursai

www.siuvimokursai.info

Siuvimo kursų pradžia 2023 m. rugsėjo 18 d.

Užsiėmimai vyks vieną kartą per savaitę darbo dienomis nuo 19 val. po 2.00-2.30 val. (3 ak.val. 15 min.).

Iš viso 24 užsiėmimai.

Vieno užsiėmimo kaina 25 Eur (1 ak. val. kaina 7,5 Eur).

Apmokėti galima kas keturis užsiėmimus.

Ko bus mokoma?

Būsite supažindinti su siuvinių medžiagomis, jų savybėmis, į kurias būtina atkreipti dėmesį konstruojant, sukerpant ir siuvant drabužius. Pasitarsime, kokias rinktis medžiagas įvairiems drabužiams. Susipažinsime su siuvimo įranga: siuvamąja mašina, apsiūlėjimo mašina (overloku), lygintuvu. Išmoksime įverti siūlus, reguliuoti dygsnį,  atlikti smulkų remontą, tvarkingai  prižiūrėti darbo vietą. Pasitarsime, kokią rinktis siuvimo įrangą. Pasimokysime pradinių siuvimo įgūdžių: daigstyti rankomis, siūti įvairias siūles mašinomis, atlikti darbus lygintuvo pagalba. Mokysimės taisyklingai išmatuoti žmogaus figūrą, nustatyti ir parinkti drabužio dydį bei modelį. Pasidarysime drabužių (sijonų, kelnių, palaidinių, suknelių, sijonų su pamušalu, kelnių su pamušalu) detalių brėžinius. Drabužių detalių brėžinius mokysimės daryti dviem būdais: sukonstruosime pagal savo figūros išmatavimus ir sumodeliuosime drabužį, arba parinksime iš madų žurnalų ,,Burda" atitinkamo dydžio lekalus ir juos pritaikysime savo figūrai. Sukirpsime drabužius pagal pasidarytus brėžinius ir pasiūsime. Keli užsiėmimai bus skirti modeliavimui, t. y. įvairių drabužių modelių, atitinkančių šiuolaikinę madą, brėžinių sudarymui. Taip pat skirsime laiko įvairių kišenių siuvimui. Savo nuožiūra galėsite pasirinkti sudėtingesnį drabužio modelį, pasidaryti jo detalių brėžinius, sukirpti bei pasiūti norimą drabužį. Esant pageidavimui, kursus galėsime pratęsti  ir pasimokyti siūti švarką su pamušalu ar paltą.

Kaip bus mokoma?

Drabužių modeliavimo, sukirpimo ir siuvimo kursai vyks pagal numatytą programą, kuri pritaikyta tiek pradedantiems, tiek išbandžiusiems siuvimo meną. Visa programa suskirstyta į 24 užsiėmimus, kur nurodyti kiekvieno užsiėmimo darbai bei priminimai kitai dienai. Bus pradedama nuo tikslaus figūros matavimo ir drabužio bazinio brėžinio konstravimo, modeliavimo, sukirpimo ir baigiama suprojektuoto drabužio siuvimu. Todėl pradžioje nebus užsiėmimų, skirtų vien tik pradinių įgūdžių įgijimui. Jų mokysimės drabužių siuvimo eigoje, pvz., apie medžiagas kalbėsime kai bus reikalinga įsigyti reikalingas medžiagas pirmam drabužiui, apie įrengimus kalbėsime tada, kai reikės pradėti siūti pirmą drabužį ir t.t. Mokymo programoje numatytas šešių drabužių (sijono, kelnių, palaidinės, suknelės, sijono su pamušalu, kelnių su pamušalu) konstravimas, modeliavimas, sukirpimas bei siuvimas. Kitus drabužius galėsite pasirinkti savo nuožiūra. Įpusėjus siūti vieną drabužį, bus pradedami ruošti kito drabužio detalių brėžiniai  ir t.t. Taip geriau išnaudosime kursų laiką. Neišvengsime ir namų darbų, nes kam gaišti kursų laiką elementariems darbams. Užsiėmimų metu atliksime tai kas yra sudėtingiau arba tai kas nepavyko namuose. Kad geriau įsisavintumėte numatytą kursą, namuose galėsite konstruoti ir siūti tokių pačių modelių drabužius, tik kitai figūrai, o kursų metu konsultuotis.

Kodėl to mokoma?

Drabužių modeliavimo, sukirpimo ir siuvimo kursų metu bus aiškinama ne tik kaip reikia atlikti darbą, bet ir kodėl jį taip reikia atlikti. Šie kursai netinka tiems, kurie turi tikslą kursų metu pasisiūti daug drabužių. Tai yra ne drabužių prisisiuvimo kursai, o drabužių mokymosi siūti kursai. Tačiau jei turėsite klausimų apie Jums rūpimus siūti ar taisyti kitus drabužius nei numatyta programoje, galėsite konsultuotis. 

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.