Visos dienos

Nuotykių spektaklis „Emilis iš Lionebergos“

 Kviečiame praleisti laiką patrakėliškai linksmai su Astridos Lindgren veikėju Emiliu iš Lionebergos! Šis mažasis neklaužada visuomet kažkur įkliūva. Tik nusisuk ar atsipūsk, ir, štai, žiūrėk, Emilis jau iškrėtė pokštą ar pateko į bėdą. Tačiau sniego apdengtam Lionebergos miesteliui nutiks dar ir kai kas netikėta...

Nuotykių spektaklis pagal švedų vaikų rašytojos Astrid Lindgren romaną
“Emilis iš Lionebergos”
Šį spektaklį rekomenduojame visai šeimai. Tikime, kad pasinėrus į vaikystės šalį ir prisiminus savo išdaigas, mes galėsime geriau suprasti vieni kitus.

Režisierė ir inscenizacijos autorė – Ramunė Kudzmanaitė
Scenografija – Agnė Kupšytė
Kostiumų dailininkė – Indrė Budreckytė
Muzika – Deimantė Ponelytė
Šviesa– Maksim Semionov

Vaidina:

Tada Gudaitis, Žana Jablonskytė, Renata Kutinaitė, Justas Vanagas, Marta Lipčienė, Vaiva Markelytė, Marius Mačiulis, Sima Tarvydaitė, Paulius Valaskevičius

Emilis – mažasis neklaužada, linksmas ir žingeidus vaikas, kurį pažinojo visi Lionebergo gyventojai. Jis visuomet kažkur įkliūdavo. Ir nors Emiliui buvo tik penkeri metai - jis buvo stiprus kaip jautis. Jis atrodė meilutis kai nerėkdavo. Iš pažiūros visai dailus, taigi galėjai pagalvoti, kad jis lyg angelėlis. Bet taip tik atrodė.

Astrid Lindgren romano inscenizacija iš šiuolaikinių pasakiškų pastatymų vaikams skirsis kalbėjimu apie realų vaikų gyvenimą, jų pastangas pritapti suaugusiųjų pasaulyje, didelę vaikų drąsą, savarankiškumą . Spektaklis turėtų vaikams įkvėpti pasitikėjimo savimi, parodyti, kad jie būdami maži yra labai reikšmingi žmonės ir gali nuveikti didelius darbus: kaip, kad pagrindinis personažas - išgelbėti gyvybę sergančiam draugui.

Spektaklį režisuoja žinoma Lietuvos režisierė Ramunė Kuzdmanaitė. 2000 m. apdovanota aukščiausiu Lietuvos teatriniu apdovanojimu "Kristoforas" Jaunojo menininko debiuto nominacijoje už spektaklius „Stotis N mieste“, „Šarlotės“, „Tėvai ir kiaušiniai“ (VšĮ „Kitas krantas“, Oskaro Koršunovo teatras, Valstybinis jaunimo teatras)

„Noriu padrąsinti ir palaikyti vaikus. Svarbu, kad jie žinotų, jog išdaigos ir pabarimai visai nereiškia, kad esi niekam tikęs, nes labai dažnai iš didžiausių išdaigininkų išauga dideli žmonės, o taip pat noriu paraginti tėvelius kartu su vaikais prisiminti kas yra užuojauta vargdienėliams ir Astrida Lingren besiremdama priminti, kad ir penkiamečiai išdykėliai kartais gali atlikti didelius žygdarbius“ – sako spektaklio režisierė, Ramunė Kudzmanaitė.

Astrid Anna Emilia Lindgren – žymi švedų vaikų rašytoja, kurios didžioji dauguma knygų buvo išverstos į 85 kalbas ir išspausdintos daugiau nei 100 valstybių. Jos kūriniai „Karslonas, kuris gyveno ant stogo“, „Pepė ilgakojnė“ ir kiti, žinomi ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams bei seneliams.

 www.vkamerinisteatras.lt

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.