Visos dienos

80's legendos: Al BANO, THOMAS ANDERS, HADDAWAY, SECRET SERVICE

Al Bano, Thomas Anders, Haddaway, Secret Service: Legendos 80’s

„Back To The 80’s 90s Lietuva“ muzikinė bomba – pirmą kartą Žalgirio arenoje koncertuosiantis Al Bano!

Solidų vardą užsitarnavusio organizatoriaus „Back To The 80’s 90s Lietuva“ traukinys nemažina apsukų. Lapkričio 17 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje jis išlaipins įspūdingą VIP kompaniją – Thomas Anders, Haddaway, Secret Servise ir Italijos estrados žvaigždę Al Bano!

Sūnas vardas – Albanijos garbei

Įspūdingiausias „vipinis“ keleivis pirmą kartą įžengsiantis į vandenyną komplimentų sulaukiančią Kauno Žalgirio areną – Italijos pop muzikos legenda Al Bano.

Ir dabar dar energija trykštanti legenda yra „Made in Italy“ prekės ženklas tarsi parmezano sūris ar culatello kumpis.

Albano vardą, nors tokio vardo italų kalboje nėra, jam išrinko tėvas, kuris II pasaulinio karo metu tarnavo Albanijoje. Vėliau dainininkas padalinęs vardą į dvi dalis pasirinko jį kaip sceninį slapyvardį.

Sėkmė nusišypsojo, kai 1965 m. Al Bano laimėjo kitos italų legendos Adriano Celentano organizuotą konkursą „Naujieji balsai” ir įėjo į „Celentano klaną”, o su Adriano jie tapo kaip broliai.

Didysis populiarumas pakylėjo kartu su pirmuoju albumu ir vėliau to paties pavadinimo meniniu filmu „Nel Sole”, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Al Bano ir Romina Power – garsus šeimyninis duetas susipažino filmavimo aikštelėje.

1975 m. pasaulį išvydo pirmasis bendras poros albumas „Atto I”, o kai 1982 m. San-Remo festivalyje nugriaudėjo bomba „Felicita”, duetas tapo populiarus visame pasaulyje.

1984 m. Al Bano ir Romina užėmė pirmąją vietą San-Remo festivalyje su daina „Chi Sara”, vėliau išleidžiami sėkmingi albumai.

Po skyrybų su žmona Romina tarp estradinės muzikos ir operos balansuojantis dainininkas pasirodo scenoje  solo, leido vieną albumą po kito, 2007 m. užėmė antrąją vietą San-Remo festivalyje su savo sūnaus ir žinomo dainininko Renato Zero sukurtu kūriniu „Nel Perdono” , vėliau surengė ir bendrų koncertų su buvusia žmona.

Al Bano išleido ne vieną knygą, domisi gastronomija, užsiima vinininkyste, propaguoja sveiką gyvenimo būdą: „Kruopščiai atsirenku, ką valgau, ne koncertų metu kasdien nueinu po 10-15 kilometrų.“

Tačiau mielai sutikęs dalyvauti kokybės ženklą užsitarnavusio „Back To The 80’s 90s Lietuva“ renginyje, dešimtis superhitų iškepęs Italijos virtuvės gerbėjas Al Bano vis dar labiausiai žinomas su daina „Felicita“.

„Kai manęs klausia, ar nenusibosta atlikti šią dainą, tik gūžteliu pečiais, – prisipažįsta į Kauną atvyksianti pasaulinė žvaigždė, kuri, žinoma atliks ir šią  įvairiuose Žemės kampeliuose šimtus tūkstančių kartų skambėjusią dainą. – Aš išsirenku atliekamas dainas. Be to, jas myliu ne tik aš, bet ir klausytojai. Negaliu jų skaudinti, nes muzika – tai nuostabi terapija ir man, ir žiūrovams.“

„Krokodilas“ – muzikos karalius

„What is Love?“ Turbūt nėra pasaulyje šalies, kurioje neskambėjo ši kultinė unikalaus balso savininko Nestor Alexander Haddaway, arba tiesiog Haddaway, daina. Trininado saloje gimęs, į JAV, o vėliau į Vokietiją, persikėlęs gyventi Haddaway neatsitiktinai buvo vadinamas Europos šokių muzikos karaliumi.

Tačiau kadaise amerikietiško futbolo komandoje „Kelno Krokodilai“ žaidęs, kilimus pardavinėjęs bei tik laisvalaikiu muziką kūręs Haddaway net negalėjo svajoti, kad pasaulyje bus parduota daugiau nei 30 milijonų jo muzikos albumų.

1993 metais jo debiutinis singlas „What is Love?“ užkariavo beveik visą Europą, Aziją, Pietų ir Šiaurės Ameriką.

„Haddaway“ kepė vieną superhitą po kito („Life“, „Rock My Heart“, „I Miss You“, „Catch I Fire“) ir per metus surengdavo net po 120 koncertų!

Secret Servise – viena garsiausių Švedijos pop, new wave muzikos grupių pasaulyje. Milžiniško populiarumo banga grupę pakylėjo 9-ojo dešimtmečio pradžioje, kada pasirodė jų superhitai „Oh Susie“, „Ten O‘Clock Postman“ ir Europos muzikos topus užkariavęs „Flash in the Night“.

Daugiau nei tris karjeros dešimtmečius skaičiuojantys švedai, kurių dainos pateko net į Amerikos „Billboard“ topus, populiarūs iki šių dienų, o aštuonis albumus išleidusios grupės dainos dar dabar skamba ir Niujorke, ir Honkonge.

Žvaigždė, gimusi po laiminga žvaigžde

Dar viena net pusketvirtos valandos su pertrauka truksiančio koncerto žvaigždė – Berndas Weidungas, visiems pasaulyje žinomas kaip Thomas Anders.

1979 metais Liuksemburgo radijo dainų konkursą laimėjęs Thomas, netrukus įrašė savo singlą „Judy“ ir koncertinio turo metu susipažino su CC Catch išgarsinusiu Dieteriu Bohlenu.

Su grupe „Modern Talking“ jis išleido galybę singlų, pasiekusių daugybės šalių topų penketukus, o superhitu tapęs „You‘re My Heart, You‘re my Soul“ topų viršūnėje karaliavo net 81 šalyje ir tarp populiariausiųjų išsilaikė net pusmetį!

Thomas Anders yra pardavęs daugiau nei 125 milijonus albumų kopijų, skaičiuojant grupės ir solo įrašus, ir gavęs daugiau nei 420 platininių bei auksinių apdovanojimų!

1989 metais Thomas išleido pirmąjį solinį albumą „Different“ ir sėkmingai pradėjo solinę karjerą, vėliau surengė koncertus su atgimusia „Modern Talking“, bendradarbiauja su „No Angels“, „T-Seven“ („Mr. President“ solistė), Marta Sanchez, Isabel Varell, It G!rls ir daugeliu kitų.

Jo solo albumas „Strong“ buvo parduotas daugiau nei 1 mln. kopijų tiražu vien tik Rusijoje.

Nepaisant tokios sėkmės Thomas Anders visuomet išlieka savimi, jo gerbėjai visame pasaulyje žavisi žvaigždės tikrumu ir nuoširdumu, kuriuo jis spinduliuoja savo koncertuose.

„Nuolat patekdavau į dideles avarijas, tačiau visada likdavau sveikas, gimiau po laiminga žvaigžde, – prisipažino lapkričio 17 dieną  Žalgirio arenoje žemiškų žvaigždžių fiestoje dalyvausiantis Thomas. – Po kiekvieno incidento susimąstydavau apie gyvenimo prasmę ir supratau, kad reikia mylėti pasaulį, mėgautis esatimi, skleisti teigiamą energiją. Problemos? Mirsime ir jų neliks. Todėl neužsiciklinkime jose, nes mes visi gimę džiaugtis.“

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.