Visos dienos

Komedija „URVINIS ŽMOGUS“

Vaidina Giedrius SAVICKAS.

Kiekvieną sezoną – po maždaug 100 spektaklių. Tiesą sakant, didesnio miestelio, kuriame „Urvinis žmogus“ nebūtų lankęsis, Lietuvoje tikriausiai nebeatrastumėm. Dainius Kazlauskas, Kostas Smoriginas, Darius Meškauskas ir Vaidotas Martinaitis galėtų pasidalinti ne vienu smagiu atsiminimu iš kelionių po Lietuvą aplankant net pačius atokiausius Lietuvos kampelius.

 

Urvinis žmogus tai, ko gero, didžiausią indėlį į Idioteatro gyvavimą padaręs spektaklis, todėl neminėti jo dešimties metų sukakties būtų mažų mažiausia negražu. 2015-aisiais atvėrėme dar vieną, naują, puslapį šio spektaklio gyvenime.

Šiandien jūs turite galimybę ne tik matyti jau galima sakyti grandu tapusiu šioje srityje Darių Meškauską . Mes be galo džiaugiamės galėję 10-mečio scenoje proga pristatyti jums naują ir šviežią Urvinį žmogų, mūsų (ir , neabejoju, jūsų) be galo mylimą - Giedrių Savicką. Žmogų, kuris veda Urvinį žmogų į antrąjį dešimtmetį. Aktorių, kuris savo savitumu nepaliauja stebinęs. Žmogų, su kuriuo, nenustebsiu, mes švęsime Urvinio žmogaus dvidešimtmetį.


Kodėl moterys parduotuvėse gali leisti valandų valandas, o vyrams ten ir keliolika minučių prailgsta? Kodėl
vyrai su draugais puikiai jaučiasi tyloje spoksodami „teliką” ir sriaubdami alų, o moterys nesustodamos pliurpia apie tūkstančius dalykelių? Kodėl moterys gali vienu metu daryti penkis darbus, o vyrai – tik vieną?

Komedija „Urvinis žmogus” – apie tai. Ir apie visas kitas svarbias smulkmenas, dėl kurių vyrai ir moterys nuolat ginčijasi, pykstasi, bet dažniausiai taip ir lieka iki galo nesupratę vienas kito.

Tik nesitikėkite, kad po spektaklio sužinosite atsakymus i šiuos „amžinuosius” klausimus. Jei jau vyrams ir moterims dorai susikalbėti nepavyko nuo pat urvinio žmogaus laikų, vienas vakaras teatre tikrai nepadės. Na, gal tik šiek tiek... Bet ką jau ką, o pasijuoksite į valias! Juk to, beje, ir tikimasi iš komedijos.

„Urvinis” – vienintelis komedijos herojus – ir į vyrus, ir į moteris žvelgia neslėpdamas atlaidžios šypsenos. Todel šis nepretenzingas ir humoro kupinas monospektaklis vienodai smagus ir vieniems, ir kitiems.

Žiūrovai jaučiasi nuolat įtraukti į veiksmą scenoje ir kvatodami atpažįsta save. Vonios kambaryje kabančius rankšluosčius, kuriais kažkodėl negalima šluostytis. Buto kampelius, kuriuos tvirtai okupavo lūpdažiai, kvepalai ir kremai. Visada šaltas moterų kojas. Žvejyba – geriausia būda leisti laika nieko neveikiant. Komplimentų virtinės, kurių tikisi moterys. Ir dar daugybė kiekvienam puikiai pažįstamų kasdienybės akimirkų.

„Urvinio” humoras – universalus, ir tai puikiai įrodo spektaklio populiarumas visame pasaulyje: šiuo metu „Urvinis žmogus“ rodomas beveik 30-yje valstybių visuose žemynuose. Vertas dėmėsio ir toks faktas: 1996 metų pavasarį pirmą kartą pastatytas Brodvėjuje, “Urvinis žmogus” čia buvo parodytas daugiau kaip 700 kartų ir tapo ilgiausiai scenoje išbuvusiu vieno aktoriaus spektakliu per visą
Brodvėjaus istoriją.

Ir vis dėlto - ar visi vyrai yra šikniai?

„Urvinis“ šiuo klausimu turi savo nuomone.


Po premjeros Vilniuje 2005 metu sausio viduryje, „Urvinis žmogus” išpopuliarejo akimirksniu: visi spektakliai rodomi sausakimšose salese.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.