Visos dienos

ŠVENTINIS! NESAMAS MIESTAS (SU GP)

Ar sudužusią meilę galima nešiotis plastikiniame maišelyje? Kaip ją grąžinti? Arba atpažinti žmoguje, kuris visada buvo šalia? Daug meilės pinklių, sudėtingų pokalbių, lengvos ironijos, džiaugsmų ir skausmo – režisieriaus Arvydo Lebeliūno režisuotame spektaklyje „Nesamas miestas“.

Kartais meilė trenkia lyg žaibas, o išėjusi palieka išdegintas dykras, būna, jog pamažu atsėlinusi prisijaukina ilgiems metams. Ir taip dažnai sukelia skausmą, apie kurį pasakoja visos devynios istorijos. Laimei, Nesamame mieste painūs meilės siužetai beveik visada pasiekia laimingas pabaigas. Sunkiai vienas kitą randantys, atpažįstantys ir suprantantys žmonės vis dėlto susitinka lemtingoje meilės akimirkoje, intensyvumu prilygstančioje visai amžinybei.

2004 m. žinomas Amerikos aktorius Johnas Edwardas Cariani tapo sėkmingu dramaturgu. Iš karto po to, kai pasirodė pirmoji jo pjesė „Nesamas miestas“, vienas dažniausiai šalyje statomų veikalų. Net po dešimtmečio aukštųjų mokyklų teatrai J. E. Cariani pjesę rinkosi dažniau nei W. Shakespeare‘ą. Tuo metu „Nesamas miestas“ jau buvo išverstas į dvidešimt kalbų ir plačiai pasklidęs po pasaulį.

Kokia šios sėkmės priežastis? Tikriausiai – meilė. Tema, kuri nepasensta ir nenusibosta, kurios niekas niekada neišsems ir neišeikvos, tik vis atskleis naujų spalvų ir atspalvių. J. E. Cariani savo romantinėje komedijoje pristato devynias įsimylėjėlių poras, pasakoja net devynias meilės ir praradimų istorijas, kurios skleidžiasi tolimam, paslaptingam Nesamam mieste. „Almost, Maine“ nėra pakrantės miestas, jis ne prie vandenyno, ir jo apskritai nėra. Tai mistinis miestas, susidedantis iš kelių šiaurinės Meino valstijos miestelių“, – neegzistuojančią vietą net koordinačių tikslumu nurodo autorius. Jei šis miestas iš tiesų egzistuotų, būtų nutolęs nuo visko – vandenynų, greitkelių, kitų miestų… Sustingęs ilgose, tamsiose ir sniegingose žiemose. Tačiau su skaidriai žaižaruojančia šiaurės pašvaiste ir virš įsimylėjėlių galvų kybančiu šaltu, skaidriu dangaus skliautu. Magiškojo realizmo burtus pjesės autorius skleidžia keistoje šiaurietiškoje atmosferoje ir jautriai stabdydamas laiką, kad žiūrovai pajustų tai, kas „nutinka žmonėms per vieną akimirką, vieną širdies dūžį“.



Režisierius – Arvydas LEBELIŪNAS

Dailininkas – Sergėjus BOCULLO

Vaidina:

Jonas BARANAUSKAS

Simona BLADŽENAUSKAITĖ

Vytautas GASILIŪNAS

Edita NICIŪTĖ

Marcelė ZIKARAITĖ


PASTABA: Kamerinio teatro gretimybėse parkavimo vietos labai ribotos. Rekomenduojame autombilius parkuotis Putvinskio g. ar dar toliau nuo centro. Miesto centro parkingai ypatingai užimti, kai vyksta renginiai ŽALGIRIO arenoje.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.