Visos dienos

Kauno šokio teatras „Aura“: SPRENDIMAS

Kauno šokio teatras AURA

 „SPRENDIMAS“

Didžiausio pasisekimo sulaukusi 2018 m. premjera sugrįžta į Vilnių!

Atsiliepiame į Jūsų prašymus pakartoti šį išskirtinį chor. Birutės Letukaitės kūrybos spektaklį - "Sprendimas" Menų spaustuvėje jau vasario 5 d.! A. Jasenkos gyvai atliekama houso stiliaus muzika, šviesų efektai, Gudos Koster (Nyderlandai) kurti kostiumai - šis spektaklis net gavo išskirtinį dėmesį tapdamas Tarptautinio teatrų festivalio "Unidram 26. Potsdam" veidu.
APSISPRĘSK ir ateik "Sprendimą" - čia susitiks geriausieji: šoks tarptautinė Kauno šokio teatro AURA trupė, gyvai gros kompozitorius Antanas Jasenka, dainuos grupės ROYCE vokalistas Ilja Gun, šviesas valdys Vladimiras Šerstabojevas.

 

Apie AUROS "Sprendimą" žmonės kalba:
"Čia nėra šokančių gerai ir geriau – visi šokėjai šoka tobulai. Nevaržoma energija ir dinamika houso muzikos ritmu taškosi į visas puses. O tu sėdėdamas kėdėje jauti, kaip taip pat kilnojasi tavo krūtinė, kaip sieloje kartu aistringai šoki šį laisvės šokį."

"Spektaklis itin šiuolaikiškai estetiškas, dinamiškas, paveikus, meniškai kokybiškas. Suvienijantis iš įvairių pasaulio kampelių į Kauną atvykusius šokėjus ir salėje sėdinčius žiūrovus bendrai patirčiai – šiandienos žmogaus egzistenciniam pojūčiui."

"Birutės Letukaitės "Sprendimas" nustebina. Originaliai ir išsamiai atskleista aktuali tema, paveiki terapinė funkcija, interaktyvi audiovizualinė estetika, įtikinama veikėjų transformacija, brandi judesio kalba, aktyvus dialogas su publika ir originali choreografija leidžia atsiskleisti aukštojo šiuolaikinio šokio meno grožiui."
/ Teatrologė Deimantės Dementavičiūtė - Stankuvienė /

Mus tiesiogiai veikia įvairių sistemų primesti stereotipai, elgesio modeliai, lūkesčiai, kuriuos esame priversti atitikti. Dažnai jaučiamės įstrigę, suvaržyti ir nesuprasti. Tačiau nepasiduodame, lukštenamės iš mus kaustančio kiauto ir veržiamės pirmyn. Laikas priimti sprendimą - išrėkti mintis, išjudinti kūną ir išsilaisvinti. Tačiau koks instinktyvaus šio laisvės troškimo likimas? Kur yra riba tarp išsilaisvinimo ir chaoso? 

 

Choreografė –  Birutė Letukaitė

Kostiumų dailininkė – Guda Koster (Nyderlandai)
Kompozitorius – Antanas Jasenka

Vokalistas – Ilja Gun  (muzikos grupė „Royce“)
Šviesų dailininkas - Vladimiras Šerstabojevas

Šokėjai: Blake Seidel (JAV), Chiara Corbetta (Italija), Clara Giambino (Prancūzija), Erik Zarcone (Italija), Evgenii Kalachev (Rusija), Jasper Narvaez (Filipinai), Julija Mintautė (Lietuva), Matthew Livingston (JAV), Marine Fernandez (Prancūzija), Mei Chen (Kinija)

Trukmė – 60 min. 

Guda Koster – kostiumų dailininkė ir scenografė. Nyderlandų menininkė, dirbanti fotografijos, skulptūros, tekstilės, performanso meno srityse. Eksperimentuodama tekstūromis, spalvomis ir raštais ji kuria siurrealias skulptūras, mezgančias skirtingą santykį su aplinka, kurioje yra instaliuojamos. G. Koster darbai yra įkvėpti kasdienybės ir to, kaip žmonės per madą išreiškia savo tapatybę bei socialinę padėtį. Šios menininkės kūriniai turi daug socialinių nuorodų, kalba apie įkalinimą ir išlaisvinimą, visada yra sklidini ironijos, švelnios kritikos ir misterijos, sužadinančios žiūrovo smalsumą ir  vaizduotę.

Daugiau apie Gudą Koster: www.gudakoster.nl

Spektaklio sukūrimą ir sklaidą remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba.

 

Spektaklio video klipą rasite čia - https://vimeo.com/256744341

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.