Reitingas
Adresas: Kurpių g. pradžia, Danės upės krantinė, Klaipėda
Telefonas: +37046411660
Vietos tipas: Restoranai Klaipėdoje
Darbo laikas
  • I
    -
  • II
    17:00 - 24:00
  • III
    17:00 - 24:00
  • IV
    17:00 - 24:00
  • V
    17:00 - 24:00
  • VI
    12:00 - 24:00
  • VII
    12:00 - 20:00
Tik švieži produktai, neįprastas žuvų ir jūros gėrybių valgiaraštis, nestandartinis ir išskirtinis interjeras – tai dar ne viskas, kas laukia lankytojų 2014 gruodžio 18 d. duris atvėrusiame „Meridiano“ restorane. Kuriant šią ypatingą vietą prie Danės upės krantinės, atstatytoje barkentinoje „Meridianas“, tapusioje uostamiesčio simboliu, restorano operatoriaus teisės patikėtos taip pat Klaipėdos vardą garsinančiam „Friedricho pasažui“.
„Meridiano“ restorano virėjų komanda - ilgamečiai „Friedricho pasažo“ darbuotojai, kryptingai ruošęsi restorano atidarymui. Virėjų vadovas – patyręs virtuvės šefas Simas Kažiniauskas, tobulinęs savo įgūdžius ir didinęs žinių bagažą, dirbdamas su geriausiais Prancūzijos ir Anglijos virtuvės meistrais, džiuginančiais savo gastronominiais šedevrais „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų lankytojus.
S. Kažiniauskas „Meridiano“ restoranui sukūrė išskirtinį, nedidelės apimtiems valgiaraštį: 80 procentų patiekalų – žuvų ir jūrų gėrybių, kiti – mėsiški ir vegetariški. Individualumo ir originalumo virtuvės šefas nepagailėjo kurdamas kiekvieną patiekalą bei ieškodamas kitokio gastronominio sprendimo. Vienas tokių - klasikinio skonio, bet iš pirmo žvilgsnio neatpažįstamas itališkas desertas „Tiramisu“.
„Meridiano“ restorano alkoholinių gėrimų korta sudaryta konsultuojantis su geriausiais žinovais, ieškant tobuliausių žuvų ir gėrybių bei gėrimų derinių. Sąmoningai gėrimų meniu „vinimi“ pasirinktas prancūziškas šampanas „Pommery“ – restorano lankytai turės galimybę išsirinkti iš daugiau nei dešimties jo rūšių. Prie austrių restoranas siūlys degustuoti įvairias pilstomo šampano rūšis.
Restorano svečiams, kurie neturės galimybės dažnai užsukti į „Meridianą“, bet norintiems per vieną vakarą skanauti įvairių patiekalų, virtuvės šefas paruošė degustacinį meniu su someljė atrinktais vynais.
Muzikinės renginių programos ir naujienų iš „Meridiano“ restorano ieškokite internete – www.pasazas.lt
Į 60-ies vietų restoraną, įrengtą apatiniame „Meridiano“ denyje, esančiame po vandeniu, galima patekti tik iš anksto užsirezervavus staliuką telefonu Klaipėdoje 41 16 60 arba 8 615 615 99, el. paštu meridianas@pasazas.lt. Apžiūrėti ekspozicijas ir išgerti puodelį kavos galima kasdien nuo 12 val. užsukus į „Meridiano“ barą.
13
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31