Visos dienos

Miuziklas „Aida“

AIDA
2 dalių miuziklas
Muzikos autorius – Elton John
Eilių autorius – Tim Rice
Scenarijaus autoriai – Linda Wollverton, Robert Falls, David Henry Hwang
Originalo režisierius Robert Falls
Originalo prodiuseris Disney Theatrical Production

Pristatoma pagal susitarimą su "Music Theatre International" (Europa)

PREMJERA 2011 m. kovo 25 d.

Režisierius - VYTENIS PAULIUKAITIS
Dirigentas - JONAS JANULEVIČIUS
Scenografas - ADOMAS JACOVSKIS
Kostiumų dailininkė - ALEKSANDRA JACOVSKYTĖ
Choreografas - ARIKAS KRUPAS
Chormeisterė - Rasa Vaitkevičiūtė

Režisierius Vytenis Pauliukaitis: Tai šiuolaikinis sceninis kūrinys su netikėtais siužetiniais vingiais, naujais personažais, sprendžiančiais pasirinkimo klausimą – eiti su meile, ar neišduoti tėvų šalies ir nuo mažens skiepytų įsitikinimų. Herojai čia visą laiką kryžkelėje, todėl manau, kad miuziklas turėtų būti įdomus jauniems, į ateitį žvelgiantiems žmonėms. Tikiu, kad žiūrovams tebėra svarbios amžinosios vertybės, nesvetimos visos spektaklyje gvildenamos temos.
Dirigentas Jonas Janulevičius: Miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika, kur tarpusavyje puikiai dera lyrika, rokas, klasikiniam teatrui nebūdingi muzikiniai instrumentai ir XXI amžiaus muzikos koloritas, kuriuos deramai atskleidžia dainininkai, choras ir orkestras.

Daugiau nei 25 šalių scenas užkariavęs Sero Eltono Johno ir Tim Rice miuziklas „Aida“ Kauno valstybiniame muzikiniame teatre buvo pastatytas pirmą kartą Baltijos šalyse. Bilietai į miuziklo premjerinius spektaklius buvo išpirkti akimirksniu, tai liudija , kad žiūrovai žino, ką renkasi, nes būtent E. Džono muzika ir lemia „Aidos“ miuziklo populiarumą. Miuziklas „Aida“ pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija kaip ir G.Verdi opera „Aida“ - apie amžiną, laikui nepaklūstantį ryšį tarp vergijon paimtos Nubijos princesės Aidos ir Egipto kareivio Radameso, kurį yra pamilusi Egipto princesė Amneris. Aida ir Radamesas yra iš skirtingų ir tarpusavio nuožmiuose karuose paskendusių kraštų, tad įsiplieskus meilei priversti išsiskirti amžiams arba stoti akistaton su mirtimi.
1998 m. miuziklo „Aida” premjera įvyko JAV Džordžijos valstijoje, Atlantos „Aliance” teatre. Miuziklas susilaukė daugelio tarptautinių muzikinių apdovanojimų, aukšto publikos įvertinimo. Miuziklo muzika eklektiška, bet labai melodinga ir įtaigi. Čia girdime choralą, gospelą, energingąjį roką, regį, lyrinę baladę ir popstilių, Afrikos, Indijos, Vidurio rytų šalių muzikos įtakas. Įvairius muzikos fragmentus, kaip atskirus muzikinius numerius įvairiuose didžiausiuose pasaulio šou dažnai atlieka populiariausios žvaigždės – pats Elton John, Tina Turner, Beyonce Knowles, Christina Aquilera, Janet Jackson ir kt.

AIDA - Viktorija Streiča, Gabrielė Bielskytė
RADAMESAS - Jeronimas Milius, Mindaugas Zimkus, Egidijus Bavikinas AMNERIS - Kristina Siurbytė, Ieva Vaznelytė, Evelina Sašenko, Marija Arutiunova
NEHEBKA - Akvilė Garbenčiūtė, Iveta Kalkauskaitė
MEREBAS - Kęstutis Alčauskis, Egidijus Bavikinas, Martynas Beinaris ZOSERAS - Gediminas Maciulevičius, Giedrius Prunskus
FARAONAS - Ramūnas Šimukauskas, Danielius Vėbra,
AMONASRAS -  Juozas Janušaitis, Ričardas Karalevičius  
Kiti - teatro choro dainininkai ir baleto šokėjai.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.