Visos dienos

TANGO ARGENTINA - ARIEL RAMIREZ ir TARPTAUTINIS TANGO KVINTETAS

TANGO ARGENTINA
ARIEL RAMIREZ ir TARPTAUTINIS TANGO KVINTETAS

Gruodžio 3 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia.
Astoro Piazzolla - Argentinos tango pasaulinės klasikos šedevrai.
Skiriama tarptautinei Tango dienai.

Tarptautiniu mastu pripažintas bandoneono virtuozas Ariel Ramirez (Argentina), aranžuotojas, choreografas bei šokėjas, pasaulio tango čempionato teisėjų komisijos narys, tango orkestro vadovas, programą atliks kartu su tarptautinės sudėties kvintetu. Koncertą lydės tango šokėjų pasirodymai.

Tai – išskirtinė profesionalių, tarptautiniu mastu pripažintų, virtuoziškumu ir stilistine įvairove pasižyminčių, talentingų atlikėjų sudėtis, o tango muziką charakterizuojančio instrumento, bandoneono ir kitų tango muzikos instrumentų derinys, suteikia išskirtinį ir autentišką tango muzikos skambesį.

Tango Kvintetas pristato didžiojo maestro Astoro Piazzollos, klasikinės muzikos, džiazo energijos bei subtilumo ir argentinietiško tango aistros šedevrus.
Programoje tango pasaulinės klasikos kūriniai, tokie kaip: „Oblivion“, „Adios Nonino“, „Regreso Al Amor“, „Cite Tango“, „Vuelvo al Sur“ ir kiti, nukels į 40-ųjų Buenos Airių pasaulį, gražiausią autentiško tango aukso amžių.


Ariel Ramirez (Argentina) – bandoneonas
Carlosas Garcia Valverde (Meksika) – smuikas
Maciek Posluszny (Lenkija) – gitara
Darekas Samerdakas (Lenkija) – klavišiniai
Facundo Di Pietro (Argentina) – kontrabosas


Bandoneono virtuozas, kompozitorius ir tango mokytojas Ariel Ramirez kilęs iš artistų šeimos, tad nuo mažų dienų gyveno muzikoje ir su muzika. Instrumentu, būdingu tango ritmui išreikšti – bandoneonu groti pradėjo dešimties metų, o vos dvylikos jau dalyvavo pasirodymuose kaip muzikantas ir šokėjas Argentinos folkloro festivaliuose. Jaunojo Arielio talentas buvo įvertintas daugelyje muzikos renginių gimtojoje Argentinoje bei kitose Lotynų Amerikos šalyse.  Būtent gastrolėse menininkas atrado savo pašaukimą ir tango šokiui. Vėliau Buenos Airėse sutiko mokytoją, kuris išmokė tradicinio tango, susidedančio iš estetikos ir judesių logikos.

 Nuo 2002 m.  A. Ramirez pradėjo aktyvią muzikinę karjerą. Per dešimtmetį grojo bei dalyvavo daugybėje projektų savajame žemyne su žymiais Argentinos muzikantais Emilio Morles, Alico Espilosin, Vitillo Abalos, grupėmis Los Carabajal ir Nestor Garnica, vokalistu Marcelo Toledo, baleto trupe, dalyvavo įrašuose. Ištisus vienerius metus paskyrė muzikos ir bandoneono studijoms pas geriausius maestro.

 2024 m. tarptautiniu mastu pripažintas bandoneono virtuozas, aranžuotojas, choreografas bei šokėjas, pasaulio tango čempionato teisėjų komisijos narys, tango orkestro „Ariel Ramirez Tango Orchestra“ vadovas grįžta į Lietuvos sceną su spacialiai tarptautinei tango dienai paruošta programa.






06
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.