Visos dienos

Aromaterapija - gamtos apsauga žmogui (nuotolinė)

Kviečiame į nuotolinę paskaitą, kuri supažindins su aromaterapijos pagrindais, privers jus nustebti ir dar labiau vertinti gamtos dovanas!

Paskaita skirta žmonėms neseniai susidomėjusiems aromaterapija ir tiems, kurie jau naudoja eterinius aliejus, bet dar neturėjo galimybės įsigilinti, kokios tai substancijos ir kodėl jos turi poveikį žmogui.

Paskaitą dėstys Eglė Juknevičienė - aromatologė, sertifikuota Integratyvios prancūzų aromaterapijos specialistė, sertifikuota Eterinių aliejų biochemijos (mokslinės aromaterapijos, Scientific aromatherapy) specialistė, lektorė, edukologė, Lietuvos Aromaterapeutų Asociacijos narė.

Žmonės ir augalai  - neatsiejamai susiję. Augalai visuomet buvo žmonių maistas, pastogė, apsauga ir vaistas. Aromaterapijoje augalai naudojami švieži, džiovinti, iš jų išgaunamos ištraukos, ekstraktai, distiliatai. Eteriniai aliejai yra neatskiriama gamtos dalis - substancijos sudarytos iš medžiagų, kurias nuolat gamina augalai. Kvapiosios molekulės, kurias augalas gamina savo apsaugai ir kurios visada saugojo greta augalų gyvenančius žmones, išgaunamos virsta į visiems prieinamu, neįkainojamu gamtos dovanotu produktu.

Paskaitos metu sužinosite:

Kas yra Aromaterapija ir kada atsirado toks eterinių aliejų naudojimo būdas?

Kas yra eterinis aliejus ir kaip jis išgaunamas?Kodėl eterinis aliejus veikia ir kokias funkcijas jo molekulės atlieka augaluose?

Kokia eterinių aliejų cheminė sudėtis, kas yra chemotipinis eterinis aliejus?

Kaip rasti tinkamą ir rinktis eterinį aliejų, kodėl tai tokia brangi medžiaga?

Kokie yra eterinių aliejų poveikio ir sklidimo kūne būdai?

Kaip eteriniai aliejai veikia mūsų psichoemocinę būklę ir fiziologiją?Koks galimas eterinių aliejų terapinis poveikis?

Kokie praktiniai aromaterapijos taikymo būdai, kaip ir kada juos pasirinkti?

Kodėl Aromaterapijoje, kaip ir visose terapijos rūšyse, svarbus saugumas? 

Kokie apribojimai taikomi SAUGIOJE aromaterapijoje?

Kaip sudaromas veiksmingas aromaterapinis receptas?

Kodėl aromaterapija yra holistinė terapija? 

Kokie dar požiūrio į eterinius aliejus aspektai galimi?

Paskaitos metu aptarsime keletą mokslinių ir praktinių tyrimų, pateiksime keletą naudingų receptų, atsakysime į klausimus.

Naudojama platforma paskaitai - Zoom. Prisijungimą atsiųsime visiems užsiregistravusiems.

Paskaitos įrašas dalyviams bus prieinamas dvi savaites po paskaitos, tad galėsite išgirstas žinias perklausyti dar kartą, nuoroda pasidalinsime kitą dieną po paskaitos.

Daugiau apie paskaitos dėstytoją:

Eglė yra sukaupusi 8 metų patirtį studijuojant, gilinantis ir praktiškai taikant aromaterapiją, skaitant edukacinio pobūdžio paskaitas, dalijantis aromaterapijos žiniomis asmeninaime Facebook puslapyje “Aromatologija”.

Jos išsilavinimas maisto ir cheminių technologijų srityje. Eglė domisi mitybos reikšme ir tendencijomis, fitoterapija, natūropatija. Integratyvios prancūziškosios aromaterapijos studijų metu didelį dėmesį skyrė natūropatijos ir aromaterapijos žinių apjungimui. Holistinio požiūrio į žmogaus sveikatą ir sveiko gyvenimo būdo propagavimas yra jos kasdieninio gyvenimo dalis.

Eglės klausytis malonu ir lengva. Svarbius teiginius grindžia nuorodomis į mokslinius šaltinius, mintis dėsto aiškiai ir logiškai, ir negaili dalintis patirtimis ir vertingomis įžvalgomis, net ir sudėtingus dalykus moka paaiškinti paprastai, pateikia pavyzdžių iš patirties.

25
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.