Visos dienos

KADIŠAS

Atlikėjai:

BORIS LIVSCHITZ (smuikas, Šveicarija)

MARK DROBINSKY (violončelė, Prancūzija)

JULIJA SADAUNYKAITĖ (fortepijonas)

 Programoje:

Max Bruch – „Kol Nidrei“ violončelei ir fortepijonui

Ella Leya – „Kabbalist Reflections“ smuikui ir fortepijonui

Mieczyslaw Weinberg – Sonata violončelei solo (dedikacija Mstislavui Rostropovičiui)

Giedrius Kuprevičius – „Kaddish“ smuikui ir fortepijonui

Giedrius Kuprevičius – „Vivaldi vs Vivaldi“ smuikui ir violončelei (premjera Lietuvoje)

Yuri Povolotsky – „Jerusalem Divertimento“ smuikui, violončelei ir fortepijonui (premjera Lietuvoje)

Kamerinės muzikos koncertas „Kadišas“ skirtas turtingai, įvairiai ir turiningai žydiškajai kultūrai. Vakarų muzikos istorijoje žydų kultūra bei tradicijos turėjo svarbią įtaką klasikinės muzikos vystymuisi, įkvėpdama daugybę kompozitorių ir muzikos atlikėjų.

 Šio vakaro atlikėjai smuikininkas Borisas Livschitzas, violončelininkas Markas Drobinsky ir pianistė Julija Sadaunykaitė kviečia jus iš naujo atrasti nuostabius žydų muzikos klodus, taip pat išgirsti žinomo Lietuvos kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus bei žydų kilmės Ukrainoje gimusio Yuri Povolotsky kūrinių premjeras.

 Smuikininkas B. LIVSCHITZAS gimė ir mokėsi Vilniuje, o Izraelyje baigė Tel Avivo Rubino muzikos akademiją. 1975–2002 m. jis buvo Ciuricho (Šveicarija) operos orkestro solistas. Intensyviai koncertavo su Ciuricho styginių trio ir Ciuricho styginių kvintetu, su daugeliu orkestrų Zalcburge, Ciuricho operos, Lietuvos kameriniu orkestru, Moldovos nacionaliniu kameriniu orkestru ir kt., daugeliu puikių muzikantų, daugiau nei 65 Europos, Šiaurės ir Lotynų Amerikos, Afrikos, Artimųjų ir Tolimųjų Rytų šalių, dalyvavo įvairiuose festivaliuose. Atlikėjas garsėja visų Ludwigo van Beethoveno styginių trio ir kvintetų įrašu bei grojamu italų meistro Giovanni Grancino 1699 m. smuiku.

 Vienas ryškiausių violončelininkų M. DROBINSKY iš Prancūzijos yra nuolat kviečiamas dalyvauti prestižiniuose festivaliuose, vesti meistriškumo kursų visame pasaulyje. Jis koncertavo su daugybe garsių muzikantų ir dirigentų. Nors plačiai pripažįstamas kaip klasikinio violončelės repertuaro atlikėjas, M. Drobinsky aistringai domisi ir naujų kūrinių atradimu bei daugiausiai yra atlikęs XX a. kompozitorių, tokių kaip Henri Sauguet, Henri Dutilleux, Alfred Schnittke, Darius Milhaud, Joseph Dorfman, Fredrick Kaufman, Alexandre Rabinovitch, Gregorio Zanon, kūrinių. M. Drobinsky groja italų meistro Carlo Antonio Testore 1748 m. pagaminta violončele.

 SADAUNYKAITĖ – VDU Muzikos akademijos lektorė, Danijos karališkosios muzikos akademijos Solisto programos studentė. Pianistė yra Valetos (Malta) tarptautinio konkurso „Grand Prix“ laimėtoja, aktyviai koncertuoja kaip solistė ir kamerinės muzikos atlikėja. Pianistė savo įgimtu muzikalumu žavi tiek kritikus, tiek publiką.

 

 

16
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.