Visos dienos

Estelos Žukauskienės šilko tapybos paroda „Šilko magija“

Estela Žukauskienė – Estela Žukauskienė – dukra, mama, mokytoja, kūrėja iš Kauno. Neblėstančią meilę ji puoselėja savo hobiui – rankdarbiams, kurių moko ir įvairaus amžiaus vaikus. Parodos autorė šiuo metu dirba technologijų mokytoja Kauno rajono Domeikavos gimnazijoje.
Kiek save pamena, visada turėjusi mylimą užsiėmimą, susijusį su rankdarbiais – vaikystėje siūdavo drabužėlius lėlėms, nėrė. Atmintyje išlikusi ir pirmoji vilnonių raudonų siūlų servetėlė, nunerta su didele meile, padedant rūpestingai močiutei – pirmajai rankdarbių įkvėpėjai. Toliau mokykloje šį pomėgį puoselėjo reikli ir griežta, bet labai savo darbą mylinti Estelos mokytoja, kuri ir įskiepijo autorės meilę grožiui.
Kūrėja yra išbandžiusi daug visokių rūšių rankdarbių. Visada rankinėje turi pradėtą mezginį ar nėrinį, kad atsiradus laisvai minutei, turėtų ką veikti ir laikas nebūtų praleistas veltui. Parodos autorė dailės niekada specialiai nesimokė, nors vaikystėje piešti labai mėgo. Tačiau dabartinėje kasdienybėje popieriaus lapas ir rašiklis visada po ranka – dažniausiai piešiniai gimsta ant nedidelės popieriaus skiautelės besiklausant paskaitų, seminarų, pedagogų tarybos posėdžių – užrašų lapuose mintys virsta eskizais. Vėliau, kai kurie jų transformuojasi į paveikslus ar aksesuarus.
Estela mielai mezga, neria, siuvinėja ar pina, tačiau tik tapydama ant šilko jaučia save išreiškianti visu 100 procentų. Šilko tapyba išties įtraukus procesas. Darbas su šia medžiaga tiesiog užburia ir atveria neribotas saviraiškos galimybes – per piešinį, spalvas ir formas realizuosi mintys, emocijos ir nuotaikos. Apskritai kūryba, visomis jos formomis, yra neatsiejama parodos autorės būties dalis.
„Nesu profesionali menininkė – tapau tai, ką jaučiu širdimi, išgyvenu, puoselėju, ko trokštu. Susikuriu savo fantazijų pasaulį, kuriame jaučiuosi jauna, graži ir laiminga – pasaulį pilną džiaugsmo, ryškių spalvų, gerų emocijų ir harmonijos. Įkvėpimo semiuosi iš gamtos, nes joje viskas ritminga, prasminga ir nuoseklu, nėra jokios betvarkės ar chaoso, joje gali pasisemti patirties ir pajusti dvasinę ramybę, rasti neišsenkančią spalvų paletę, išgirsti tylą ir tuo pačiu garsų įvairovę, todėl mano darbuose gausu stilizuotų gamtos motyvų. Taip pat didelį įkvėpimą kūrybai suteikia ir mūsų tautos liaudies menas: audiniai, kryždirbystė, medžio drožyba. Gyvenime labai pasiseka, kai gali dirbti mėgstamą darbą, eiti ten, kur tavęs laukia, bendrauti su tais, prieš kuriuos nereikia apsimetinėti, klausytis tik tų, kurie nemeluoja. Nuostabi Gyvenimo magija ... Noriu, kad mano darbų paroda „Šilko magija“ padėtų žiūrovams pajusti šią mano gyvenimo magiją savo širdyse. Harmonijos, pilnatvės, spalvų, formų, o svarbiausiai – ŠILKO MAGIJĄ ...“ – Estela Žukauskienė

Paroda veiks rugsėjo 4-28 d.

Rugsėjo 28 d.
14.00 val. susitikimas su autore
14.20 val. šilko tapybos edukacinis užsiėmimas „Vitražo tapymas“. Kaina 15 Eur/asm.
Registracija tel. 8 671 76108, el. p.: menukalve@druskininkukc.lt

Renginys bus filmuojamas, fotografuojamas, viešinamas

16
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.