Visos dienos

Sąmoningumo stovykla moterims "ATGAL Į GAMTĄ. ATGAL Į SAVASTĮ" (natūralios gamtos oazėje)

Ši stovykla skirta grįžti į savo prigimtį, kur nėra rolių, įvaizdžių, siekimo ir sėkmės įrodymų. Kur makiažai, prekinių ženklų drabužiai ir statusus įrodantys aksesuarai praranda prasmę. Kur gali būti natūrali, paprasta ir lengva. Kur gali būti visokia ir esi priimta ir saugi. Kur gali būti dėl savęs.

Čia nebus dirbtinės iščiustytos žolės ir madingų gėlių vazonų, bet čia bus sukurta saugi erdvė skleistis tavo unikalumui, atsigręžti į savo poreikius, neužgniaužti nustumtų jausmų, bei laisvai reikštis tavo savasčiai.

Stovyklos metu išsuksime iš mus įtraukiančio „žiurkių lenktynių“ kelio, sulėtinsime tempą, tam kad pastebėtume savo automatines reakcijas, išankstinius ribojančius vertinimus, savo mąstymo klaidas. Iš kur kyla jausmai ir kaip gali juos galiu transformuoti arba kaip išbūti, kai yra labai sunku.

Ši stovykla kvies labiau atsiverti gyvenimui ir platesnėm jo galimybėm, į tuos pačius įvykius pažiūrėti kitaip ir lavinti savo kūrybiškumą. Kūną įgalinsime kaip savo resursą, stiprybės, jėgos ir gėrio šaltinį.

Šiais laikais vienu kompiuterio klavišo spustelėjimu galim užsisakyti norimą komfortą. Bet tikrai labai sudėtinga rasti tokią, žmogaus neiškoreguotą gamtos oazę, kur gali susilieti su ja, mokintis iš gamtos ir atgauti jėgas. Atsidavusi natūraliai gamtai ir paprastumui – pati tampi natūrali ir paprasta ir gali mėgautis tiesiog buvimu.

KODĖL VERTA DALYVAUTI STOVYKLOJE?
• Sumažinsi savo nerimą
• Tapsi atsparesnė stresui
• Pažinsi geriau savo kūną
• Išmoksi reguliuoti savo emocijas
• Mažinsi emocinį valgymą
• Pagerinsi miego kokybę
• Padidinsi savo kūrybiškumą
• Pagerinsi darbinę atmintį
• Lavinsi sąmoningumą
• Ugdysi savireflekciją
• Jausi daugiau empatijos
• Gerinsi santykius su savimi ir aplinka
• Padidės džiaugsmo ir prasmės
• Įgysite įgūdžius savarankiškai praktikuoti savistabą, pasirūpinimą savimi ir atjautą.

Registracija ir bilietai čia: https://atgalisavasti.eventon.lt

Stovykla skirta:

*pavargusioms, atsakingas pareigas einančioms moterims;

*veiklioms ir verslioms moterims, patiriančioms visuomenės spaudimą atitikti standartus;

*šeimos pagrindinėms organizatorėms moterims, kurioms nori išmokti pasirūpinti ir savimi;

*mylinčioms gamtą arba norinčioms joje save atrasti visiškai kitaip;

Stovykla paremta praktikomis, kurias išbandžius, atsirinksi sau tinkamas ir galėsi tapti kasdienybėje PATI SAU PSICHOLOGE !

PROGRAMOJE:
• Emocijų transformavimo praktikos
• Kūno – kaip resurso įgalinimo praktikos
• Tylos praktika
• Terapinis rašymas
• Kvėpavimo, kaip susijungimo su savastim praktikos
• Dinaminės meditacijos
• Terapinis žygis
• Gilaus poilsio praktikos
• Atjautos ir geranoriškumo kūrimo su savimi praktikos
• Gamtos ir miško maudynės
• Mindfulness meditacijos
• Kūrybiškumo lavinimo praktikos
• Sąmoningo valgymo praktikos
• Neformalios praktikos
• Ritualinė pirtis

APIE METODIKĄ:
Mindfulness – šiuolaikinės psichologijos metodika, kurią sukūrė mokslininkas Jon Kabat Zinn. Ją sudaro moksliniais tyrimais patvirtintos praktikos ir psichoterapijos (kognityvinės elgesio terapijos) pagrindai.Ši metodika, pastaruoju metu yra viena plačiausiai naudojamų pasaulyje kaip psichologinės ir emocinės sveikatos gerinimo būdas.

Kaip nerimo ir streso mažinimo būdą šią metodiką taiko kariai, gydytojai, mokytojai, verslininkai. Metodo efektyvumas įrodytas daugybe tyrimų, todėl jis plačiai taikomas Vakarų šalyse.

Metodo efektyvumas įrodytas gausybe mokslinių tyrimų. Vakarų šalyse plačiai taikomas ir valstybinėse ligoninėse bei poliklinikose.
Juo naudojasi Google ir NASA specialistai, jos principus taiko elitiniai JAV kariai, Didžiojoje Britanijoje mindfulness programos diegiamos ir parlamente, ir švietimo sistemoje.

Mindfulness praktikos nėra sudėtingos ir jas praktikuojantys žmonės tampa atsparesni gyvenimo iššūkiams, daug efektyviau susitvarko su nerimu, negatyviomis patirtimis, sumažėja emocinis valgymas, lengviau atsisako žalingų įpročių.Pratimai padeda subalansuoti dienotvarkę, dėl to atsiranda geresnė savijauta, gyvenimo pusiausvyra, pagerėja santykiai su aplinkiniais.

Registracija į stovyklą čia: https://atgalisavasti.eventon.lt

STOVYKLĄ VEDA: Kristina Dorofėjė – sertifikuota šiuolaikinės psichologijos mindulness (dėmesingo įsisąmoninimo) intervencijų mokytoja, ir saviugos trenerė ir lektorė, Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijos narė, nuolat vedanti mokymus, stovyklas, kūrybines dirbtuves savęs pažinimo, sąmoningumo, santykių, savirealizacijos ir kt. temomis Lietuvoje ir užsienyje.

Į KAINĄ ĮSKAIČUOTA:
1. Erdvės nuoma prie ežero kranto (4 paros)
2. Pirties nuoma
3. Stovyklos programa
4. Reikalingas rekvizitas
5. Vegetariškas maitinimas ( 3 kartus per dieną)

INVESTICIJA Į SAVE: 267 Eur.

GIMTADIENIO PASIŪLYMAS: perkant sau bilietą 1 savaitę iki/po gimtadienio, su kodu „gimtadienis“ gausite net 15 % nuolaidą, tik 227 Eur.
Bilietą įsigykite dabar čia: https://atgalisavasti.eventon.lt

LAIKAS: Rugpjūčio 15 – 18 d. (Žolinių savaitgalis).

Nesant galimybei dalyvauti visoje stovykloje, galima rinktis dienas, tuomet kaina derinama individuliai susisiekus asmeniškai el.p. kristina.dorofeje@gmail.com

VIETA: Žaslių ežero pakrantė (Kaišiadorių raj. prie Žaslių miestelio), nakvynė palapinėse.

ATSTUMAI: Vilnius – Žasliai 60 km, Kaunas – Žasliai 50 km. Atvykti galima ir traukiniu Vilnius – Kaunas, kuris stoja Žasliuose.

PAGAL MOKSLINIŲ TYRIMŲ DUOMENIS, MINDFULNESS (dėmesingo įsisąmoninimo) PRAKTIKOS PADEDA:
1. Tampame sąmoningesni.
2. Geriau valdome savo dėmesį.
3. Patiriame daugiau ramybės.
4. Mažinam emocinę ir fizinę įtampą.
5. Mokame kitaip reaguoti į stresą.
6. Lengviau išgyvename sunkias situacijas.
7. Pagerinam bendravimą su kitais.
8. Keičiame į save daugiau geranorišką požiūrį.
9. Jaučiam daugiau energijos, esam darbingesni.
10. Mokam pastebėti ir patenkinti savo poreikius.

Kilus klausimams susisiekite: kristina.dorofeje@gmail.com

ATSILIEPIMAI IŠ ANKSTESNIŲ STOVYKLŲ:
Kristinos stovykloje dalyvavau antrą kartą. Buvo labai įdomi patirtis tyrinėti save ir vertinti, kaip jaučiausi tada ir dabar.
Akivaizdu viena, kad pasaulį matai ir priimi jį taip, kaip tuo metu jautiesi. Įvairios praktikos leido save paanalizuoti ir atrasti būdų, kaip lengviau priimti situacijas, kurios ne visada tau yra priimtinos.
Stovykloje sutikau nuostabias moteris, visas tokias skirtingas, bet tuo pačiu ir turinčias kažką bendro.
Ačiū jums visoms už tuos mainus, kuriuos patyriau būdama su jumis. Iš kiekvienos pasiėmiau dalelę sau- ramybės, stiprybės, pasitikėjimo ir meilės sau. Tikiu, kad mes susitikome neatsitiktinai.
Džiaugiuosi, Kristina, atradusi Tave. Visa tai, ką darai yra neįkainojama. Ačiū (INGA)
------------------------------------------------------------
Stovykla buvo tarsi vienas didelis švediškas stalas. Tiesiog eik, rinkis, skanauk ir imk. Jei patinka, jei tau skanu – valgyk. Valgyk, kiek tik nori, dėkis dar ir dar... Ir tai ne viskas. Vežkis namo! Krauk rieškutes, kišenes, lagaminą, vaišink grįžęs artimuosius, kolegas, nepažįstamuosius… Ką tik nori…
Ačiū Kristinai už tai, kad ji yra. Už tai, kad gyvena dalindamasi…Mane tiesiog nuginklavo jos sugebėjimas duoti.
Ji nieko nesiūlo, nieko neperša… Ji tiesiog duoda. Ji duoda savo džiaugsmo kitiems tiek, kiek gali ir taip, kaip moka…
Va čia ir yra esmė, JI DUODA. Labai nuoširdžiai ir paprastai. Ir tai yra neįkainojama. Ir tai yra nuostabu…
Tiesiog… AČIŪ. (DAIVA)
-------------------------------------------------------------
Laikas, kuris tiesiog praskriejo nepastebimai ir daug atradimų, kuriems dar reiks laiko susigulėti Taip galėčiau apibūdinti tis dienas praleistas Kristinos vedamose praktikose Patekau į jas „atsitiktinai“, be jokių didesnių lūkesčių, tik norėjosi kiek pabėgti iš kasdienybės, aplankyti kitą miestą ir skirti laiką sau, savęs pažinimui. Mane užkabino stovyklos aprašymas su išvardintų terapijų ir praktikų gausa Tikrai žinojau, kad kažką atrasiu, o blogiausiu atveju, išsinešiu patirtį. Taip ir buvo Leidau plaukti ir su smalsumu tyrinėti save per įvairiausias patirtis, kurios yra apie buvimą čia ir dabar. Stebėjimą, kas vyksta. Galiausiai stebėjimą pačios savęs, tiesiogine ta žodžio prasme ir priėmimą, atleidimą Stipru ir tikra Linkiu visiems laiko atrasti sau, o Kristina moka su savo praktiškomis praktikomis ir šilta, žinių ir noru dalintis kupina asmenybe puikiai veda savęs pažinimo keliu. (RŪTA)
----------------------------------------------------------------------
Noriu nuoširdžiai padėkoti Kristinai Dorofėjai, jos organizuojamoje stovykloje dalyvauju ne pirmą kartą, tačiau kiekviena karta jaučiuosi lyg tai būtų pirmas kartas, visiškai skirtingos praktikos, nauji patyrimai, vis kitoks išėjimas iš savo komforto zonos, savaime ateinantis atsakymai į klausimus kuriuos net nesureikšmindavau anksčiau ir didžiulis palengvėjimas širdyje, kad aš esu žmogus, turiu kūną, protą, mintis kurias galiu pati valdyti. Kas kart po stovyklos išvažiuoju vis geresnė savęs versija. (AGNĖ)

07
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Rugsėjis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.